Autor: 021.rs

Info
21.05.2024.
12:45
Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) osmi put sa ponosom organizuje takmičenje "Domaćinstvo koje su izabrale laste" koje traje do 30. maja 2024 godine.
  • Bravo

    21.05.2024 14:18
    Za ideju
    Našu kuću koja građena 1970. smo kupili pre dve godine najviše zbog činjenice da je na njoj 12 gnezda u kojima su bile laste. Nama je to značilo mnogo, jer koga laste odaberu mora biti srećnik. Došle su i ovog proleća. Kuća nema termoizolaciju sa te strane da im ne bi pokvarili gnezda i oterali ih. Možda smo ludi, ali divno ih je slušati i gledati.
  • Deks

    21.05.2024 13:45
    Svaka čast porodicama kod kojih se laste gnezde kao i organizatorima ove manifestacije. Kao dete sam viđao mnogo lastinih gnezda u okolini a danas su ona postala prava retkost. Inače kod nas su zastupljene dve vrste lasti - seoska lasta (Hirundo rustica) koja je prikazana na slici i gradska lasta (Delichon urbicum) koja je crno-bele boje. Nedovoljno pažnje posvećujemo našim pticama, kako u divljini tako i onima koje se gnezde blizu čoveka. Na primer pticu čarobnog peva - slavuja čujemo sve ređe u našim naseljima jer se olako uništava svaki zeleni prostor. Čak i najmanja zelena oaza u urbanim prostorima uključujući i one koje deluju zapušteno može biti dom za mnoge divne ptice pa o tome treba voditi računa kada se odlučuje o preuređenju naselja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna