Autor: NIN

Info
06.06.2024.
10:49 > 11:01
Izbori za odbornike Skupštine Beograda su završeni, a ubedljivu većinu osvojila je Srpska napredna stranka. Na nivou par opština, apsolutna vlast SNS, za sada, ostaje pod znakom pitanja.
  • Nemanja

    06.06.2024 15:00
    @ Mister
    Biću iskren i reći da si potpuno u pravu, na nekoliko izbora sam radio DtD kampanju kao i evidenciju sigurnih glasova za stranke i koalicije demokratske orijentacije.
    ALI,
    mi smo celu priču radili PO ZAKONU, bez izvoda iz biračkog spiska u rukama, anketirali smo samo ljude koji su na to pristajali a podatke za "siguran glas" beležili tek ako i kad nam isti to dobrovoljno daju. Ne bi nam palo na pamet da to radimo nešto posebno tajno, da krijemo lica ako smo "provaljeni" i sl, jer nismo radili apsolutno ni jednu stvar koja je nezakonita.
    Posedovanje (izvoda) biračkog spiska je podjednako NEZAKONITO kao i posedovanje nečijeg zdravstvenog kartona npr. Posedovanjem kopije biračkog spiska gde se uz tačne podatke osobe (adresa stanovanja, JMBG i broj u biračkom spisku) upisuje i komentar tipa "Drsko zatvara vrata" se narušava Ustavom zagarantovana tajnost i anonimnost glasanja. I pravi bukvalno lista za odstrel.
    Dakle, kol centri SNS nisu "slamka" za koju bi se hvatali, nego najgrublje moguće kršenje izbornog prava.
  • ns1

    06.06.2024 12:32
    ne mogu se dobiti izbori u novom sadu cekajuci na dogovore bg stranaka koje mute vodu i zbunjuju novosadjane,samo organizovani pokreti i nestranacke licnosti na jednoj listi mogu osloboditi novi sad od bg dahija koji nas pljackaju od 1988 god. slobodan novi sad je put slobodnoj vojvodini.
  • MK

    06.06.2024 12:28
    Frankurt
    @ Dragan Frankfurt
    I ovo piše Dragan iz Frankurta, iz Nemačke gde cveta demokratija, poštenje i slične vrednosti! Gde se najstrašnije progoni jedna stranka koja postaje sve veća zato što ugrožava ove semaforske. Gde se ništa ne preduzima povodom milionskih nepoštenih zarada, korupcije, protiv gđe fon der Lajen, a celom svetu su poznate njene milionske zarade (nezakonite, naravno) tokom pandemije. Može biti da nemački investitori beže iz takve Nemačke i zbog toga, mpžda su članovi i simpatizeri AFD, a i da ne bi plaćali energiju sedam puta (i nešto više) nego što su je do sada plaćali!
    Dragan je naravno, pametniji od nemačkih firmi koje su investirale u Srbiji. A šta to Dragan radi u Nemačkoj kada tako suvereno ceni o svemu ovome? Naravno, pretpostavljamo da Dragan diže svoje pravednički glas protiv ovakvih pojava u Nemačkoj, ili ćuti i nama odatle drži lekcije, a svoj poslić čuva (građevina, negovanje starih, a može biti naravno i vrhunski IT stručnjak, ali nešto sumnjam!) To bi bilo logično, nije Srbija valjala, napustio ju je, pa što se sada brine o njoj i drži lekcije!
  • Медицинар

    06.06.2024 12:07
    Ко може нека бежи
    " Нису лоша времена "

    " Лоши су људи "

    - Меша Селимовић .

    Поздрав из Холандије за све бивше колеге из КЦ Војводине .

  • Mister

    06.06.2024 11:45
    Iskreno
    Da ostavimo strančarenje po strani, i da probamo biti realni. SNS je čisto pobedio na ovim izborima, čak su iz EU to priznali. Što se tiče kol centra, kampanje "vrata do vrata", spisak sigurnih glasova, itd. To je postojalo i u 2000-im u DS, LSV, i sada postoji u SNS. Ko god je bio politički aktivan, neka bude iskren i kaže da li sam u pravu? Čini mi se da opozicija nema drugi argument za opravdanje zbog poraza, pa se hvata za slamku koja se zove kol centar.
  • Otišao iz Srbije

    06.06.2024 11:08
    Koju smo sliku preneli svetu
    sa ovim fotografijama "pozivara" i "operatora" NA DAN IZBORA?

    Koju sliku je svet video o nama ?

  • Dragan Frankfurt

    06.06.2024 11:02
    I zamislite vi sad nekoga
    koji je pošten investitor iz inostranstva koji je uštedeo nešto para ne bavi se trgovinom narkotika namešteniom tenderima preprodajom oružja i nema celu svoju porodicu uposlenu u državnoj službi i želi da investira jedno 5 ili 10 miliona eura i da uposli jedno 50 ili 100 radnika za platu od 1500 ili 2000 eura kad vidi ovakve slike NA DAN IZBORA u drugoj po veličini gradu jedne države u Evropi ne u Latinskoj Americi šta se radi koja vrsta političkog a sa njim i privrednog kriminala da li će jedan jedini normaln investitor sa normalnim platama od 1500+ eura doći da investira u Srbiji osim belosvetskih trovača i eksploatatora koji tretiraju ljude kao belo roblje za afrički minimalac u centru Evrope ?

  • Mile

    06.06.2024 10:57
    Nije isto!
    Nije isto kada kradeš za stranku i sebe!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna