Autor: Danas

Info
12.06.2024.
07:44
Slovenija se, kao i Srbija, u mnogim oblastima bori sa nedostatkom radne snage. Mnogi građani naše zemlje zainteresovani su za radna mesta koja slovenački poslodavci nude.
  • Nenad

    13.06.2024 15:01
    Bezanija
    Ima li neko neki kontakt, kome da se obratim za posao u Sloveniji?
    Imam srednju skolu, 30 godina i jaku zelju da odem odavde, i nemam clansku kartu SNS-a.
  • pajo patak

    12.06.2024 14:07
    @Marjaskas
    verovatno od kada si postao drug član.
  • Aquaduct

    12.06.2024 12:25
    Slovenija 2024
    Kao neko ko živi i radi u Sloveniji već 8-9 godina trenutno stanje je ovakvo:

    -mirni život, posao završiš na kraju radnog vremena, nema rada vikendom (ako imaš takav posao - veće firme, korporacije)
    -svi su u prirodi najviše na biciklima i u planinama a manje u kafićima
    -nema bahatosti i primitivizma (ako i naiđeš većinoma su "naši").
    -neke stvari su sporije i analognije (ali nema frke žurbe...)
    -blizu Italija (Trst), Austrija, Madžarska ili čak Zagreb - zbog promene "okoline i odmora".
    -priroda čista i mesta manje više
    -nema stresa i "specijalnih novinarskih konferencija" predsednice + vlade se menjaju bez problema.

    -stanovi u Ljubljani (najam i kupovina) - brutalno skupa (Slovenački tajkunski razred parkira pare u stnaove umesto u banke). Izvan 50 km+ ok.
    -što se tiče druženja sa slovencima prijatni ali neće ti biti baš baš prijatelji
    -plate manje nego u AT ili DE
    -zdravstvo je malo klimavo - dugo se čeka na red (besplatno) - privatnici skuplji nego u NS...

    Eto toliko...pa dobrodošli!

  • Ema

    12.06.2024 11:51
    Idem probati
    Idem u Sloveniju u julu, na probni rad. Dobila sam ponudu, stim da prvo probam, da vidim da li mi se sviđa i naravno, da li ja njima odgovaram. Ako bude ok onda se rešavaju papiri. Malo mesto, na 30km od Ljubljane, sve u zelenom. Volim NS, tu sam rođena, ali sve manje mi se ovde sviđa život :-( Buks, prljavština, beton, a politici da ne govorim. Ne idem zbog para, idem zbog uslova života.
  • Zlaja

    12.06.2024 11:40
    Dajte ljudi, nemojte biti smešni, kakva Slovenija.. Ko već hoće ide, neka ide u Nemačku. Neuporedivo veća država, broj stanovnika, tržište rada, plate...
    Gledajte manja mesta, tu može da se nađe i smeštaj povoljnije.
    A u Sloveniju onda može turustički, priroda je prelepa.
  • Pogodi ko je

    12.06.2024 11:29
    Pustite i Vojvodinu da zivi. Smilujte se.
  • Da, ta

    12.06.2024 11:22
    razuma bez
    ona slovenija, ciji ce stanovnici "pocrkati od gladi ako se odvoje od srbije", kako su nas to devedesetih ubedjivali razni bokani, dacici, vucici, marici, cosici i ostali seselji?

    Pa ta ista Slovenija je tih devedesetih izbrisala građane sa manjkom slovenskog porekla iz svih evidencija. Otela im državljanstva, penzije, plate, stanarska prava, ušteđevinu u Ljubljanskoj banci...
  • Titov pionir

    12.06.2024 10:52
    u niskom startu
    Ko ode zadnji neka ugasi svetlo!
    Vučiću, nemoj da trošiš struju bez bez veze!
  • milan

    12.06.2024 10:35
    Odlaze ljudi jer smo sirotinja, kratko i jasno. Super je imati moderne kontejnere za smeće, malo više zelenila i ostale pogodnosti uređenog društva ali pare su alfa i omega. Čak i kada su plate približne nego na zapadu (približno je najbolje čemu se možemo nadati, veće nikad neće biti) vrlo često ni to nije dosta jer je Srbija postala skuplja nego nego neke od najskupljih zemalja.
  • Ne okrecite se

    12.06.2024 09:06
    idite odavde. Brojim 7-mu deceniju života da bih danas shvatio da su moja nada i vera da ovaj narod ima kapaciteta da sačuva zdravu pamet, prave životne vrednosti bili moj kavez i zabluda. Ovo je postala zemlja ekstrema, nemilosrdnih tlačitelja i potlačenih. Istina, normalnost, pravo i pravda su izgnani odavde. Nema zdrave buducnosti ovde.
  • Marjaskas

    12.06.2024 08:51
    Ja bio pa se vratio, bolje zivim u Srbiji
  • Nenad

    12.06.2024 08:35
    Koštaće nas
    Najviše nas košta odlazak zdravstvenih radnika, za njih nema zamene. Verujem da oni odlaze ne zbog para nego zbog drugih stvari koje su navedene u reportaži. U klinici za koju znam a i u drugim privatnim ustanovama u Beogradu plate su približne kao u Sloveniji. Zato ne otaju, pitanje za nadležne.
  • Igor Savković

    12.06.2024 08:21
    Slovenija je u 2024 oj
    mnogo bolji izbor od Nemačke.Stanove i smeštaj ćete pre naći u Sloveniji nego u Nemačkoj.U Nemačkoj naći stan je naučna fantastika za auslendere naročito sa Balkana .

    Ako ništa drugo udisaćete maksimalno čist vazduh i piti maksimalno čistu vodu za razliku od Srbije ili Zrenjanina na primer. Jedan banalan primer navodim.Uvek kad sam bio u Sloveniji i pio vodu sa česme kvalitet je bio bolji i od flaširane mineralno vode u Srbiji.

    Kad dođe zima zagađenje u Vojvodini na nivou Indije sve u ljubičastom u Sloveniji sve u zelenom svih 12 meseci godišnje.

    Nije savršena para nije kao u Nemačkoj ali zdravlje spasićete i život pre svega fizički produžiti za razliku od Srbije.

    I da . Nema jednog te istog čoveka 365 dana u godini da Vam izleće u svim vestima i u svim novinama na svim kioscima kao u Srbiji .

  • sale

    12.06.2024 08:17
    razuma bez
    ona slovenija, ciji ce stanovnici "pocrkati od gladi ako se odvoje od srbije", kako su nas to devedesetih ubedjivali razni bokani, dacici, vucici, marici, cosici i ostali seselji?
  • Mile

    12.06.2024 08:09
    Ma jasno. Ovo kod nas je svinjac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna