Autor: Euronews Srbija

Info
12.06.2024.
13:04 > 13:04
Retko kada se može čuti da je neko od učenika osmog razreda pao na popravni ispit.
  • Bot junior

    13.06.2024 09:17
    Bot junior
    Jedva sam OS završio iz srednje izbačen ali da Bog Vucica i SNS akademiju gde sve završiš i odmah dobiješ pristojno plaćen posao! Čemu frka?!
  • Boris Tadic

    12.06.2024 18:08
    Sunovrat ovog drustva..
    .. i jeste poceo kada su poceli da se pojavljuju privatni fakulteti i skole. Niko ih ne kontrolise a ti koji ih zavrse su ravnopravni sa onima koji zavrse drzavne ustanove u pogledu diploma. A znanje nikakvo.
  • otac Makarije

    12.06.2024 17:53
    Možda da idu u bogomoje ?
    Njih je podignuto u zadnjih 10 godina više nego škola. Mantijaši dobijaju 100E + državnu platu za zaglupljivanje omladine . Da ih bar pristojnosti i moralu uče ,ali je teško znanje o vrednoći preneti kroz blindirana stakla ili sa visine džipa. Ne dopire glas do raje koja grbinu vuče po prašini.
  • Maja

    12.06.2024 17:36
    Ne treba im skola
    Deca su pametan.Vide oni jako dobro ko su ministri,direktori,visoki funkcioneri.Sve neki iz pecenjare,kupljenih diploma I bahati sa partijskom knjizicom.U stampi na naslovnim stranama sve gologuze u besnim kolima,krimosi I ucesnici rijalitija.Deca vide da se pamet I obrazovanje ovde ne ceni,nego bahatost I veza.Ko zavrsi skolu pali preko.Deca samo rade onako kako mi drustvo I sistem serviraju.
  • Bivši učenik

    12.06.2024 17:24
    Gospodine Vuksane
    Ako kao zreo čovek ne razumete šta Vas je nastavnik biologije pokušao naučiti onda ste svakako propustili dosta od života. Deca se na nastavi između ostalog uče i redu, radu, disciplini, obavezama, poštovanju.... Nastavnik biologije koga ste tada zamrzeli Vam je hteo dobro ali očigledno to ni danas ne možete da shvatite. Ova dec aiz teksta razmišljaju slično kao i Vi. Meni nije žao što sam učio biologiju, istoriju, muzičko... jer me danas nije sramota kada u društvu pričaju o tome a ja znam o čemu se radi. Sve što ste u školi naučili barem jednom će Vam zatrebati u životu. Nadam se da niste svojoj deci ispričali ovu priču jer nije za pohvalu a još manje nije pedagoška.
    PS
    Ima jedna poslovica koja kaze: Čega se pametan stidi ......
  • B

    12.06.2024 17:24
    iz licnog iskustva
    Kao neko ko je radio matematiku sa decom u poslednjih desetak godina, strasno je koliko su deca nezainteresova i koliko nisu u stanju da drze paznju.
    I to su uglavnom deca intelektualaca, doktori, advokati i slicno.
    Kako mi je rekla jedna gimnazijalka, vecina generacije nema strpljenja i paznje cak ni da pogleda film, a ne knjigu da procita.
  • Рон Џереми

    12.06.2024 16:55
    Колонијалисти преко колонијалног управника инво остварују циљеве.
    Створити што већи број телетабиса са којима ће манипулисати.
  • Papi

    12.06.2024 16:42
    Papi
    I sto bi bili zainteresivani u ovakvoj Srbiji? Velika vecina nista nejce postići ako nisu podmladak SNS ili imaju nekog svog u SNS! Fakultetske diplome se kupuju ne za Osnovne i Srednje Skole! Vecina mladih ovako razmišlja i radi bez ikakvog opterećenja ili beze oni koji nemogu da se snadje! Sta smo trazili i glasili to i dobismo! Uzivajte
  • Ја сам за

    12.06.2024 16:23
    Неко је питао шта је са наставницом математике која је оставила десетак ђака на поправни...па госпођа само ради свој посао.Не можете неком силом да сипате знање..мора мало и да укључе мозак
  • cuj njega

    12.06.2024 16:14
    Pa bas si Vuksan. Biologija jeste od bitnijih predmeta.
  • malo i ovako

    12.06.2024 15:32
    U moje vreme je bilo i toga,a bilo je i dece koja su ponavljala razred.
    Šta je sa nastavnicom matematike? Što toliko dece šalje na popravni?
  • Nena

    12.06.2024 14:58
    Treba rušiti
    I treba da se ruše takvi lezilebovići i paraziti. Sigurno su ih roditelji učili tome i doprineli na svoj roditeljski način, jer su sigurno i oni takvi (što se i vidi po komentarima tipa šta ću to da učim kad mi u životu neće trebati). Moraju svi po zakonu da kad tad završe osnovnu školu i koga dalje briga. Motiku u šake i na posao. A sistem nam je smešan, treba da ih molimo da uče i popravljaju, samo još j...jca da im titramo
  • pajo patak

    12.06.2024 14:48
    @Vuksan
    i šta je s time postignuto
    Da je вуксан остао вуксан.
  • V

    12.06.2024 14:42
    Eto recimo, koliko puta ste videli vest ili emisiju koja se bavi time šta obukla neka pevaljka ili koji auto vozi jutjuber, a koliko o ljudima koji su uspesli korišćenjem svog obrazovanja.
    Dete radi ono što veruje da je za njega dobro, šta mu roditelji i društvo pokažu. Ranije je to bilo obrazovanje i kultura sad je kriminal i prevara.
  • citalac

    12.06.2024 14:35
    Prvo se nađe radno mesto a zatim se nabavi diploma. PA zar osnovci treba da vas uče. Sramota. I još tvrdite da su deca glupa i nezainteresovana. Deca su jako zainteresovana na primer kako to Željko Mitrović zida Tadž Mahal? Kako to povezati sa popravnim iz hemije? Jasno se vidi uloga škole a to je debilizacija.
  • Milana

    12.06.2024 14:26
    @Vuksan
    Pročitajte komentar gorepomenutog. Na žalost, takvi su sad većina i oni ostaju ovde. Iz škole je poneo mržnju a ne znanje, i sa tim i danas "živi".
  • Boeser Wolf

    12.06.2024 14:23
    Nije smak sveta ni ako neko ne završi školu, pa srpskoj ekomoniji takvi i trebaju, da kopaju, fizikalisu i motaju kablove.

    Iz prve ruke znam da se u većini slučajeva dešava da na organizovanu dopunsku nastavu ne dodje nijedan djak, da se ne pojave ni kad im individualno organizuju. Nastavnik izdvoji vreme za njega, a on se ne udostoji ni poziva a kamoli dolaska.
  • Zahe bant

    12.06.2024 14:09
    Nemojte tako strogo
    Pa treba nama ministarski kadar. Imamo ih čak 30 u Vladi.
  • munja

    12.06.2024 14:04
    Koji je uopšte interes ići u školu kad možeš kupiti diplomu i, uz partijsku knjižicu, odmah postati v.d. direktora nekog JKP? Mislite da osmaci ne vide šta se dešava oko njih?
  • Dzidzimidzi

    12.06.2024 14:04
    Ko god se tek sad zgrazava na ovaku vest je posebno zloban i licemeran. Decenijama se sugerise i govori da se obrazovanje urusava, nastavni kadar nestaje, a oni preostali su ostavljeni na milost i nemilost "dece" i njihovih "roditelja". Teznja je bila stvoriti naciju ljudi koja nije sposobna da kriticki razmislja i rasudjuje, i cilj je apsolutno postignut... I mi se sad iznenadjujemo.
  • Vuksan

    12.06.2024 14:01
    i šta je s time postignuto
    To dete će ostati godinu dana duže u školi i........
    Sećem se imali smo ( a to je bilo pre više od 25 godina) lika koji je predavao biologiju. Utripovao je da je to neko sveto pismo, a pazi potpuno nebitan predmet. Dobijem ja keca, sećam se ko juče da je bilo, nisam znao šta su glikokortikoidi. Učio sam danima, na kraju popravio sam ocenu, ali šta je epilog, 25 godina kasnije i dalje mrzim tog profesora, predmet još više, i dalje sam shvatanja da je potpuno nebitan predmet koji mi evo ni posle 25 godina nikada nije trebao u životu, i i dalje ne shvatam pentu tog njegovog keca, pa šta onda što nisam znao i vreme je pokazalo da nisam ni trebao da znam jer mi ta glupost u životi evo ni 25 godina kasnije nikada nije bila potebna, kao u ostalom ni većina predmeta u toj školi. Uče dec i opterećuju potpunim gupostima, a na kraju zaposliće se tamo gde imaju vezu.
  • Gasi

    12.06.2024 13:53
    Drzavne
    Tako je sta ce i kome drzavne skole i fakulteti?
    Sa privatnim rukovode vode kostaju boga oca ovi drzavu i nikom nista .
    Zato gase drzavne sta ce im.
  • Novosadista

    12.06.2024 13:51
    Realno, diplome im nisu potrebne. Uclane se u stranku, i u zavisnosti cime ce se baviti tu diplomu nabave. Besmisleno je da neko upise npr medicinsku skolu i kasnije postane ministar ekonomije, i sta onda, izgubi vreme za dzabe. Ovako lepo sacekas, vidis sta ce te zapasti i kupis odgovarajucu diplomu.
  • konačno

    12.06.2024 13:28
    Shvataju polako i deca da je u državi gde se kupuju fakultetske diplome i plagiraju doktorati, besmisleno trošiti mladost ma uništavanje kičme sedenjem u klupama i odlaženjem u školu.
    Da sam znao što znam već odsvno, nikad srednju upisao ne bih, i bavio bih se onim što šam želeo, a pritom uživao u životu dok moji vršnjaci svako pre podne provode kao robovi, u stalnom strahu od loše ocene.
  • /

    12.06.2024 13:26
    bome, u moje vreme je bilo toga.
    ponavljacu nije bilo svejedno zbog toga.

    to vase srbijanje je dovelo do toga i da im se gleda kroz prste
  • Novosadjanka

    12.06.2024 13:17
    Nadam se samo da se niko od tih ucenika i njihovih roditelja nece svetiti nastavnici za zasluzene jedinice.
  • S

    12.06.2024 13:14
    Bravo
    U ovoj zemlji je sve otislo bestraga, nista nije vrednost.Ni obrazovanje, ni lecenje, ....,nista.Samo su politicari i njihove price vrednost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna