Autor: Nova.rs

Info
20.06.2024.
11:45 > 11:45
Deo uobičajene procedure u mnogim porodilištima u Srbiji je potpisivanje saglasnosti, koja u nekim slučajevima sadrži neustavne i formalno-pravno neispravne odredbe.
  • Eon

    20.06.2024 19:42
    Tradicija u tigru
    Kao i obično, i ovde nema pravog rešenja.
  • Ćupika

    20.06.2024 19:02
    >>>Iskreno, nekada su se žene porađale na njivi i sve je bilo ok. Radile su do porođaja, nisu bile "bolesne" trudnice i rodile su vaše pretke.

    Od dvanaestoro dece preživelo bi šest, ponekad bi majka umrla na porođaju, ali mda, slavna prošlost je sam glamur i lepota.
  • Pićuka

    20.06.2024 17:06
    ije van+m valjao Tito, sad uživajte u kapitalizmu. Vrhovno božanstvo je novac. Iskreno, nekada su se žene porađale na njivi i sve je bilo ok. Radile su do porođaja, nisu bile "bolesne" trudnice i rodile su vaše pretke.
  • samo da primetim

    20.06.2024 17:01
    Sve se vrti u krug jer su stvari pogrešno postavljene. Niko se ustvari ne udubljuje u suštinu problema, ni lekari, ni novinari, ni buduće mame. Izvor svih problema jesu protokoli po kojima se vodi porodjaj. Zahvaljujući tzv. medicinski potpomognutom porodjaju dolazi do komplikacija, nepotrebnih patnji i majke i ploda i niz drugih stvari ali lekari koji ovo zdušno podržavaju i ubedili su sve kako ta procedura skraćuje porodjaj i razne druge gluposti. Kako izgleda zaista prirodan porodjaj više niko i ne zna, zato svi žive u ubedjenju da sve ovo što se radi baš tako i mora da izgleda. A ne mora! Bilo bi dobro kada bi se i novinari malo više zainteresovali za ovu temu pa umeli na pravom mestu da postave prava pitanje. A i sve buduće mame koje i pored svega smatraju da je najvažnije potplatiti lekara. Ni sva ta lova koju date neće vam pomoći do kod se kao slepi budemo držali protokola koji sada po našim porodilištima važe. Imam troje dece i samo sam prvo dete rodila prirodno ali ne u porodilištu u Srbiji, drgo dvoje ovde u Betaniji, i ovo ovde je bio pakao. Na osnovu ličnog iskustva a i ponešto znanja, tvrdim vam da se nalazimo u začaranom krugu jer ne prepoznajemo suštinu problema!!!
    Lekari na ovaj način ustvari naplaćuju strah, jer zaista ono što se dešava pri porodjaju na način kako ga oni vode jeste strašno.
  • Boeser Wolf

    20.06.2024 16:48
    Za vašu decu...

    Uzmite sad lepo kolektivnu tužbu i udri po porodilistu...

    Znajući naše "prečasne" sudije, majke će plaćati odštetu porodilistu...
  • Trudnica

    20.06.2024 16:47
    Ocevi na porodjaju
    Sta bi sa prisustvom oceva na porodjaju???
  • Greška

    20.06.2024 16:27
    Šta to beše?
    Potpisali ili ne, isto je! Krivični zakon, kazneni za, etički kodeks, Sud časti? Vrana vrani ne vadi oči! Ovde samo sreća i zaštita od Boga pomažu.
  • Zebra

    20.06.2024 16:14
    Zakon u Srbiji ne postoji. Ali treba se držati Dušanovog zakonika, pa da vide šta je odgovor na bilo kakvo nasilje i teror!
  • iživljavanje nad

    20.06.2024 15:46
    trudnicama i bebama
    Još teraju trudnice da potpisuju koješta,ne kaže se džabe drugo stanje.
    Ili posle porodjaja da majka odmah donese odluku nešto vezano za sebe ili bebu.
    Ajmo advokati zaštitite trudnice,porodilje i bebe.
    Zdravstvene ustanove i radnici u njima da znaju da ih neće večno štititi bezustavni papiri i da je svačiji život vredan.
    Samo da napomenem da doktori koji porode majku i rodi se ošteceno dete,majke su ceo život osudjene da brinu o detetu.
    Ne mogu da rade, nemaju nikakvu pomoć.
    Doktori ne odgovaraju.
  • Advokat Mikic

    20.06.2024 15:45
    Protivzakonito
    Pravno nistavno i protivzakonito.
    Ovo na sudu moze skupo da kosta bolnicu.
    Pravniku koji je pisao odmah otkaz da uruce, jer su nadrljali sa ovakvim ekspertom.
  • Bebac

    20.06.2024 15:45
    Pa zato su roditelji i glasali
    i opet će glasati kad im narede i ponude da glasaju . Nema ljutiš .

    Narod je sve to stvorio svojim glasanjem na izborima unazad 30 godina jedne te iste face vode zdravstvo,policiju,sudstvo,građevinu.

    Lončar novi stari Ministar Zdravlja,ona bakica vodi prosvetu Dačić novi star Ministar Policije po 12 i put Đurić novi stari Ministar Ino poslova , Nada Macura portparol hitne pomoći i operator na telefonu novi stari poslanik u Skupštini Marko Milošević unuk Slobodana Milošević poslanik u Skupštini .

    Narod to traži . Daj narodu to što traži .

  • građanin

    20.06.2024 15:10
    Na žalost
    Ovo je grozno. Ali mi je skoro toliko grozno što na svakom izveštaju lekara piše da je "pacijent upoznat sa svojim pravima", a da me niko nije nikada ni pitao da li znam koja su mi prava, a kamoli da mi ih je rekao ili pokazao.
    Pri tome uredno i redovno prepisuju terapiju koja ne sme da se koristi sa lekovima koje već koristim (iako u informacionom sistemu postoje podaci o terapijama).
    Baš su mi pali nisko u očima.
  • neko

    20.06.2024 14:58
    Potpisivanje dokumenta funkcionise tako sro vam nadobudna i bezobrazna sestra stavi papir pred vas i kaze vam da ga potpisete.
  • Ekrem

    20.06.2024 14:47
    Što reko moj drugar lekar, kuća, bazen, dva džipa, treba to izdržavati. Nije lak život lekara. Oni što rade za platu su budale.
  • Savet

    20.06.2024 14:42
    Samo carski rez nikakav “prirodan” porodjaj u srpskim bolnicama!!!
  • Ja

    20.06.2024 14:01
    Jasno vam je da takva dokumenta ništa ne znače u slučaju kada nastupe posledice usled zakonski inkriminisanih radnji. Banalan primer, potpisali ste dokument u kojem oslobađate nekog krivice, makar to bio i doktor, za izvađeno zdravo levo oko. U svakom slučaju obratite pažnju šta potpisujete. Ako ste praktično naterani usled okolnosti, tužite ih kasnije svakako.
  • buduca mama

    20.06.2024 13:42
    Dzabe mi pisemo i razglabamo, kada se nista ne menja. Prica iz januara se polako zaboravlja, najavljena mogucnost prisustva oca na porodjaju u Betaniji se ne pominje. Samo trosimo reci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna