Autor: N1

Info
24.06.2024.
15:53 > 15:44
Srpski učenici postižu sve lošije rezultate na PISA testiranju, a sa prosečnih 29 od mogućih 60 poena, oni su ispod međunarodnog proseka u kreativnom mišljenju.
  • Citalac

    24.06.2024 17:47
    Otkad skola razvija kreativnost?
  • Evo

    24.06.2024 17:41
    Ovako
    Volim ove filozofe na temu obrazovanja. Da treba podsticati kreativnost, ali deca moraju prvo da nauče mnogo toga da bi imali čime da barataju kada hoće da rešavaju problem. Da bi stekli elementarno znanje morate sesti i naučiti i slušati druge koji znaju i naravno biti radoznali, uporni, istrajni,... Šta mi danas imamo? Decu koja su ohola, nezainteresovana, uglavnom samoživa i kojoj roditelji povlađuju do iznemoglosti. Decu koja su "pokupila" koješta sa interneta i misle da su najpametnija. Decu koju mrzi da čitaju, misle, slušaju i saslušaju druge. Decu koja su lenja za bilo šta osim onoga što je lično zadovoljstvo i do čega se lako i brzo stiže. Zato nemojte pričati o kreativnosti dok ne nađete lek za lenjost i bahatost.
  • Dusan

    24.06.2024 16:47
    Kod nas je sistem da se buba na pamet. Isto takva je situacija i kod profesora kada razmišljaš ne tk nije to Niko ništa da razmišlja. To je dobra fora u poslušno društvu. Ali da bi bili privatnik morate da koristite mozak. Ali je bolje biti u jp na istoj plazi ceo život nego nešto više i zaraditi.
    Ja sam imao 3.5 prosek u gimnaziji i 8.5 na fakultetu. Jer je bila razlika na ftn sam morao da razmišljam a u srednjoj da bubam.
  • Kerefeke

    24.06.2024 16:21
    Decu uce partijski podobni, oni sa vezama a ne oni sposobni kadrovi.
    Vrednovanje znanja po principu poznanstva ili ko su roditelji. Deca se time demoralisu, izgube volju za ucenjem.
  • Svilar

    24.06.2024 16:03
    Izbrisati lični stav
    Cilj svih država u svetu je da unište obrazovanje, jer ona osoba koja misli, ona je opasna za sistem koji ga koristi.
    Dakle, ovde je uspešno primenjen.
    Mislite posle emisije, jer pre toga većina je prazna tabla.
    Posle se dobiju nakaradne vrednosti inputirane od strane onih koje ste birali, i da...........tapšite im, jer nemate svoje JA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna