Autor: Nova.rs

Info
26.06.2024.
12:36
Na većini fakulteta Univerziteta u Beogradu ovih dana u toku je polaganje prijemnog ispita, a kako se čini, situacija od prošle godine se ponavlja.
  • @pajo patak

    26.06.2024 23:04
    kad ti kažeš važi
    znači Ruđer Bošković naš, jezuita a naš? To mi se baš sviđa.
  • Halion

    26.06.2024 19:16
    I nije neka šteta, realno. Obrazujte se malo dragi roditelji, imate sad net on nije samo za instagram i gole tete, naučite osnove prirodnih i društvenih nauka pa prenesite deci. Neće mnogo (ako uopšte) kvalitetnije znanje steći u ustanovi gde je položaj nastavnika toliko srozan da nastavnici razmišljaju svakodnevno da pređu u trafiku. Decenijama su već u leru i na autopilotu, i ne krivim ih, jer bi u suprotnom izgubili razum. Ali opet, ništa strašno. Živimo u 21. veku i stvari su sad malo drugačije. Informacija više nije luksuz. Ko želi znanje do njega će stići i sam vrlo lako, ko ne želi nećete ga ni puškom u njega uterati. Ja svaki dan nešto novo naučim i tako će biti dok ne bacim kašiku, a ako mogu ja onda može svako. Aktivirajte sebe i svoju decu i nikakav problem
  • Joca

    26.06.2024 17:35
    Diplome?
    Sto su nam predavaci obrazovaniji i politicki podobniji. Djaci su nam slabijeg znanja ali i vaspitanja. Zdralje zapusteno, fizicka aktivnost na nultom nivou. Prava se isticu a obaveze zanemaruju. Drugarstvo, timski rad, empatija, volonterizam??? .
  • Ssy

    26.06.2024 17:30
    Da napomenem
    Pa vođa bi mogao da predaje hemiju i bez odgovarajuće diplome, ali on je jedinstven.
  • Darko

    26.06.2024 17:05
    U Hrvatskoj je uveden obavezni
    vojni rok pre par dana neko razmišlja o školi da uči decu nečemu dok političari uvode obavezne vojne rokove u međuvremenu i spremaju trovanje naroda od strane Rio Tinta na jesen a nuklearke tokom 2026 e godine .

    Učite decu kako da prežive od zanata i veština ostavite formule i ostale nebuloze zašta će im formule da otvore svoju laboratoriju ili da rade kao laboranti tatinom i maminom sinu koji se nakrao od nameštenih tendera od državnih para sa kupljenom diplomom sega mega fleš dens univerziteta?

  • Zdravko

    26.06.2024 16:37
    Upis
    Bolje završiti hemiju, pa otići u inostrastvo nego npr. pravni, filozofski itd. Pun biro nezaposlenih pravnika i ekonomista, a plate profesora na tim fakultetima su nekoliko hiljada evra, prema izveštajima DRI
  • Ja

    26.06.2024 16:32
    Neka rade analizu mame i tate, ionako veruju samo deci a deca im tuku i omalovazavaju nastavnike. Kako je previse dato pravo roditeljima i roditeljskom savetu, tako je pocelo sve nepostovanje prema uciteljima i nastavnicima. Sramota,i nakon 55 godina pamtim formule i jednacine iz osnovne skole, a bio nam je hemicar strog, hvala mu i za strogocu i znanje koje nam je ulio u mozak da se nepostidim u svakom kvizu prilikom gledanja na TV znam da odgovorim. Sve potice od kuce ako im roditelji nekazu da je skola i znanje bitni, ko ce. Ima onih koji kazu staceti skola, nema para od skole. Samo sto nisu rekli kradi i eto para.
  • hemicari

    26.06.2024 15:54
    Gomila diplomiranih hemicara radi u DMu, Liliju, i drugim prodavnicama, jer je zabrana zaposljavanja bila 15 god, mozda je jos uvek. Ti ljudi su se namucili da zavrse jako teske fakultete a sad po Promenadama i BIGovima nude majice, gace i carape.
  • Ondak

    26.06.2024 15:08
    Zašto bi neko upisao nešto za šta SIGURNO nema posla?
    Pa dvanaest godina nije bilo konkursa za nastavnike u školama.
    Ko ne veruje, neka proveri...
  • za dipl

    26.06.2024 14:14
    i ja mislim da su ti nastavnički smerovi nepotrebni, jer onaj ko to završi ne moše da radi ništa drugo sem da bude nastavnik. Nekada, kada sam ja bila student, mogao si na trećoj godini da i izabereč psiholigiju, pedagogiju i metodiku. Ta tri položena ispita su te kvalifikovala za rad u školi. Ovo nije bilo obavezno i ko nije ima nameru da ide u prosvetu nije slušao ova tri predmeta. Ja mislim da je to sasvim ok. To otvaranje smerova za nastavnike na fakultetima je stvar neke druge politike, samih fakulteta, pa neka se nežale.
  • Milan

    26.06.2024 14:04
    Pa tužno je i da postoji smer nastavnik hemije pored drugih smerova iz istog domena. To je prirodni danak postojanju izmišljenih artefiicjalnih smerova da bi se nečije ambicije zadovoljile.
  • Novosadjanka

    26.06.2024 14:00
    Cesto se cuje da nemamo specijaliste na primer za logopeda! Drzava se zali kako ih malo ima,a u NS je interesovanje bas za taj smer ogromno,a primaju samo 38 studenata! Sramota!
  • pajo patak

    26.06.2024 13:56
    @dipl
    ma ukinuti hemiju. samo цпбцка fizika; Rugiero Бошковић (mama mu italijanka, al je naš), Nikola Tesla, Pavle Savić .....
  • Evo

    26.06.2024 13:53
    Za dipl
    Onda bi logikom vašom mogao i majator da drži tehničko, onaj što popravlja komp informatiku, cvećarka biologiju,...i tako redom. Na "nastavničkim" fakultetima imate i psihologiju, metodiku, raznorazne pedagogije, didaktike,...da ne nabrajam. Cilj je naučiti studenta da prenosi znanje i razume decu. Ne mešajte babe i žabe, dipl ing je samo to, nije profa, može da posluži, ali nije.
  • Mile

    26.06.2024 13:49
    Zasto tuzno?
    Kad nam je primarna tema u svim medijima propla fudbalska investicija, na koju nacija trosi ogromno vreme i novac, samo zato jer smo dozvolili da nas vode lakeji.
  • S

    26.06.2024 13:46
    Tuga
    Rezultat sns vladavine.Bice toga jos , u svim oblastima.Navikavajte se, nema sokiranja .
  • Još jedan dipl.

    26.06.2024 13:36
    Ukinuti smerove
    Dok se na dipl. smerove upisuje po 30-40 studenata godišnje, nema potrebe za nastavničkim smerovima. Većina tih dipl. svakako završi u prosveti, inostranstvu ili po buticima, pekarama, eventualno fabrikama, samo vezare ostaju na fakultetima i bave se "naučnim projektima" koji za svetom zaostaju 30+ godina. Te vezare sad kukaju što su ostale bez studenata. Kako ste posejali, sad žanjete. Napravili ste od svojih predmeta ili sprdnju ili nepoloživu tvrđavu zbog koje se gube godine, i sad se čudom čudite što će plata da vam padne. I treba.
  • Неко тамо

    26.06.2024 13:20
    Па наравно кад је наставник изгубио сваку вредност коју је имао! Пет година се козиш на факултету, а после те дочекају клинци који праве горе глупости него икад. Двехиљадитих није било оваквих глупости као што се сад дешавају, а да заслужиш критику од родитеља - значило је да са тобом као наставником стварно нешто није у реду. Ја никад нисам имао проблема са строгим наставницима који су имали критеријум у учењу, већ са наставницима ликовног и физичког који су се иживљавали, ем немам таленат за цртање ем немам таленат за спорт сем можда кошарке коју стварно обожавам.
  • Miroslav

    26.06.2024 13:17
    Da ostaće neko u prosveti
    i da nosi boks rukavice u rancu pre nego krene na čas i pre nego izađe iz kuće za platu od 500 eura a prodavačica kifli i bureka preko puta škole koja radi sa jogurtom i kiflama i burekom ima 700 eurića bez boks rukavica čak i upozna nekog udvarača pa se lepo i uda .

  • dipl

    26.06.2024 13:10
    neracionalni smerovi
    nepotrebni nastavnicki smerovi, to mogu da rade i dipl.hem. dipl.fiz, tehnolozi itd...ukinuti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna