Info
05.07.2024.
19:19 > 10:26
Stopiranjem primene odredbe Zakona o rodnoj ravnopravnosti koja se odnosi na rodno osetljivi jezik, stopirana je i upotreba nediskriminatornog jezika u nastavi i udžbenicima.
  • novosadjanka

    19.07.2024 11:33
    Odgovor za B
    Ako nema važnijeg i lepšeg posla od radjanja dece i podizanja porodice, zašto domaćice nemaju direktorske plate?
  • Marija

    06.07.2024 09:35
    Pre nego što nastavite sa prepisivanjem zapadnih projekata za mužu para iz EU, pogledajte poslednji izveštaj Fonda za nauku. Tamo piše koliko žena radi u nauci u Srbiji, i to samo na vrhunskim projektima finansiranim od strane Fonda. Pa onda to uporedite sa stanjem u bilo kojoj zapadnoj državi. Pa ćemo onda govoriti o formi, koja ne sme biti važnija od suštine.
  • Milan

    06.07.2024 09:11
    Istina ili aktivizam
    Potpuno se slažem sa tim da svi ljudi treba da budu slobodni i ravnopravni, bez obzira na pol, naciju, rasu...
    Sa druge strane, ne slažem sa aktivističkim pristupom u kome se zloupotrebljava statistika, simplifikuje istorija, a podaci i rezultati istraživanja koriste selektivno... Govori se o slobodi izbora, a onda se određeni izbori predstavljaju kao poželjni, a drugi kao nepoželjni.
    Stvara se nepotreban jaz među polovima, mladim muškarcima se nabija osećaj krivice za nešto što nisu uradili, mladim devojkama se usađuje strah od muškaraca, a posle se čudimo što podležu kojekakvim ekstremnim ideologijama.
    U USA i ostatku anglo-saksonskog sveta se vodi neka vrsta ideološkog hladnog građanskog rata, to se preliva i na ostale, i ništa što odatle dolazi, da li sa levog ili desnog političkog krila, ne treba uzimati zdravo za gotovo, to je 99% propaganda.
  • Sabahudin

    06.07.2024 07:09
    Omerović
    Suštinski bitno pitanje za opstanak srBskog naroda...
  • Б

    06.07.2024 03:41
    Jednakost = veronauka
    Veronauka uci o Bogu koga niko nije video, nauka o jednakosti uci o jednakosti koja ne postoji. Pokazite mi muskarca koji radja decu i ja cu vam pokazati zenu. Nema vaznijeg, boljeg i lepseg posla od podizanja porodice, a to samo zena moze.
    Ako mi muskarci budemo mogli da radjamo decu, nikad necemo ni pogledati zene.
  • 9

    06.07.2024 00:00
    Ravnopravnost ??????
    Šta to beše . Čovek koji je dobar deo života proveo klečeći pri lepljenju pločica, proziva novinarku da kleči i još uvek je u vrhu srBijanske vlasti . Popovi koji zagovaraju "tradicionalne" vrednosti sa ženama bez prava glasa , a pri tome ljube momke i još se bune kako im nazovi nauka (dogma) nije dosta zastupljena po školama ? Njihov jezik je senzitivan samo na PARE i PRIVILEGIJE tako da civilizacijske tekovine sem najnovijeg BMW-a i mobilnog u ovoj seljani ne prolaze.
  • Nebila

    05.07.2024 23:19
    Aman
    Ništa na silu i ništa pod pretnjom kazne. Sve će se namestiti. Ja sam iz prošlog veka, 60 mi je godina. Nikad nisam mislio da je žena manje vredna ako obavlja posao za koji se još nismo navikli da bude feminizovan. Moja drugarica je fenomenalan građevinski inženjer, ali i fenomenalna građevinska inženjerka. Kako god mi padne na pamet da pričam o njoj. Sudija može da ostane tako kako jeste. Završava se na a, i menja se kao reč ženskog roda… eto toliko od mene.
  • scp - 096

    05.07.2024 21:42
    To što je suspendovana ovavezna upotreba rodno osetljivog jezika ne znači da će on nestati. Jezik ima svoja pravila i nije baš pametno gramatiku regulisati zakonom. Borkinje i borci će morati da nađu druge načine da uvedu rodno osotljiv jezik u upotrebu. Silom kojom su pokušali da ga uvedu, stvorila je veliki otpor.
  • dule

    05.07.2024 20:44
    Podržavam. E sad, sem astronautkinja i pesnikinja, oćemo da izborimo ravnopravnost i u rudnicima, građevini i odnošenju smeća? Ne vidim zašto žene ne bi imale ravnopravnu zastupljenost i i tim oblastima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna