Autor: Beta, 021.rs

Info
19.07.2024.
11:25 > 11:37
Memorandum o razumevanju o strateškom partnerstvu Srbije i Evropske unije u oblasti održivih sirovina, lanaca vrednosti baterija i električnih vozila potpisan je danas u Palati Srbija.

Komentari 108

  • R

    22.07.2024 14:51
    R
    Kad već pričate o Kinezima oni svuda imaju udela tako da u Rio Tintu Kinezi imaju udela oko 15% Rio Tinta. To u stvari nije ni bitno, jer litijum neće vaditi RioTinto, već njegova ćerka firma. Za one koji ne znaju šta to znači samo da objasnim u par reči. To znači da sav prihod ostvaruje ćerka firma i ona taj prihod prebacuje svojoj mami, a kada se završi posao ili ta firma napravi neko sranje ta firma je odgovorna (a nema cvonjka na računu), a ne mama firma tj. Rio Tinto. Ćerka firma se gasi, a Srbiji ostaju svi problemi: zagadjena Drina, zagađene podzemne vode, zagađeno zemljište, ljudi bez posla, dugovi,...

    Taj isti sistem je primenjen za sve strane banke u Srbiji. To znači da 15 milijardi evra koliko građani imaju na štednji sutra mogu biti veliko ništa ako se te banke ugase. Za uloge ne odgovaraju te banke nego Narodna banka Srbije, ali samo do 50.000 € po računu.
    Na primer u Rusiji Osnovna strana banka garantuje za uloge u Rusiji, a kod nas ćerka firma te strane banke koja na naziv ima samo dodato Srbija. Pitam se ko je ovde lud.
  • Joe

    20.07.2024 18:44
    Ne verujem
    Zar velika većina ovde ispod stvarno veruje da Evropi treba srpski litijum.
    Ja imam drugu ideju a to je da Vučko ima u đepu ugovor sa Kinezima za litijum a da je Šulc poslat da tobože ponudi bolji.
    A onda kada Kinezi počnu sa radovima Evropa tura pod nos šolcove papire i optužuje Vučka da je lažov što nikako nije slučaj ali je po ko zna koji put to motiv za ne ulazak u EU.
    Dakle lopta je kod Vučka i on sada igra na produžetke, odnosno zna da je šolc tu privremeno a sa drugima će isto tako.
    Vučko još jedino ima trtu od Ursule pošto se pokazalo da je ona isti kalibar i da drži svoje mesto.
    Na kraju, litijum za baterije je prevaziđena tehnologija i ni jedan ozbiljni proizvođač automobila ne računa sa tim u bliskoj budućnosti.
  • Etika

    20.07.2024 16:30
    Nije kriv Scholzie što kupuje, već ovi što se (nas) prodaju za malo.
  • Slobodnjak

    20.07.2024 11:37
    Čovek od reči
    Predsednik Vučić, nakon kraljevskog dočeka nemačkog kancelara Šulca, nas uverava da tom istom treba da verujemo kada su u pitanju najviši ekološki standardi. I još usput dodaje da njemu ne treba Šulcov potpis jer mu on veruje na reč pošto i on sam drži puno do svoje reči. A to govori čovek koji retko kad govori istinu i na dnevnom nivou obmanjuje svoj narod.

    Ovakvo njegovo ponašanje je sada stvarno prevršilo svaku meru. Pa on se ponaša ne kao predsednik jedne države već više kao član neke opštine kojem je došao u posetu lokalni biznismen sa kojim treba da se zaključi neki sitni posao pa je dovoljno da se oni rukuju i sve može da počne. I gde to na svetu može da se veruje rudarskim kompanijama da će da poštuju ekološke standarde. Gde god oni dođu svojim aktivnostima ostave pustinjski pejzaž i nepovratne posledice na prirodu i društvo.

    Ali za našeg vođu sve je to nevažno. Glavno je da on što duže ostane na vlasti i za to vreme stalno bude u centru pažnje. A kada se nađe u društvu nekih svetskih moćnika on prosto cveta i nije mu nimalo važno kolika je cena toga. Zato on ne ide ni na godišnji odmor i retko kuda vodi svoju atraktivnu ženu jer onda ne bi bio glavni baja a to je veoma teško podneti za takvog narcisa. I sada mi treba da verujemo čoveku koji je toliko puta prekršio svoju reč pogotovo kada se radi o važnim državnim pitanjima. Ako ponovo nasednemo na njegove bajke onda se stvarno više ne možemo zvati slobodnim i mislećim građanima već jedino slepim podanicima!
  • Mimo

    20.07.2024 10:52
    Kako
    ....se samo neki meseci i imena na istorijskom nivou poklapaju. Jul 1914 Austrougarska objavila rat, a sad samo 110 godina kasnije mesec jul.... potpisan sporazum o eksploataciji litijuma.
    Ima da nas nema.
  • Marta

    20.07.2024 10:45
    A, da
    .... pre samo 2 meseca na inicijativu Nemacke desilo se upravo ovo...
    https://ba.voanews.com/amp/rezolucija-srebrenica-predstavljanje-njemacka/7623942.html

  • Marta

    20.07.2024 10:39
    Ko...
    Nije pogledao dokumentarac ,,Dugo putovanje u rat,, obavezno neka pogleda.
  • Jovan

    20.07.2024 07:16
    Jeftina predstava
    Kakva je ovo jeftina predstava za narod ali koja će nas skupo koštati u budućnosti! Samo pre 6 meseci ovaj režim se vulgarno obračunavao sa Nemcima zbog njihove kritike izbora u Srbiji. Sve su se utrkivali ko će više da ih popljuje. Ali kada su od njih dobili ozbiljnu pretnju da će se dogoditi prava istraga oko izbornih prevara e tada su legli na rudu i pristali na sve što treba da isporuče Nemačkoj i EU u zamenu za ostanak na vlasti.
    Sa druge strane dvoličnost EU i Amerike je isto toliko perfidna. Znaju oni jako dobro ko je Vučić i kako vlada Srbijom. Ali kada su interesi njihove industrije u pitanju onda im je nevažna demokratija i vladavina prava u bilo kojoj zemlji pa i Srbiji. Najveći paradoks u svemu ovome je što Nemačka kao daje najviše garancije za životnu sredinu a onda ne želi da radi to isto rudarenje u svojoj zemlji kad je to tako bezbedno. Druga važna stvar ovde je da je cena litijuma zadnjih godina dosta pala zato što ga ima viška na svetskom tržištu. Šta ga Nemci onda ne kupuju iz Australije ili Čilea naprimer. Kad se sve ovo uzme u obzir neko ovde stvarno pravi budale od svih nas!
    Veoma je indikativno da Vučić ne želi da se potpisuje ni na jedan važan dokumenat od Briselskog sporazuma, Beograda na vodi pa do ovog Memoranduma o razumevanju. Misli da na taj način. ako kojim čudom dođe do promene vlasti, da neće morati za ništa da odgovara pred zakonom. Na njegovu žalost toliko je prisutan u medijima da će sva njegova izlaganja biti najbolji dokazi protiv njega!
  • Milivoje

    20.07.2024 03:25
    Nećemo dati
    Svojim životom branicu Srbiju...
    Ovo je nasa prelepa zemlja
    Nemamo drugu i nijedna vlast nece nas sprečiti da je odbranimo
    Nemamo kuda moramo ici do kraja
    Uz Božju pomoć svih Svetih posebno Svetih srpskih Svetitelja
    Odbranicemo Nasu predivnu prelepu i Svetu srpsku zemlju...



  • 858

    20.07.2024 01:24
    Koga su oni pitali kad su potpisivali taj sporazum, ko je to odobrio, gde se raspravljalo o tome, jel bila tema neka na forumima koje je vlada inicirala i gde je stručna javnost iznosila svoje viđenje, jel bilo u skupštini, jel bilo igde da se o tome raspravlja, ovo ko je potpisao i ko je inicirao a svi znamo i jedno i drugo ko je to uradio treba kada dođe do smene vlasti da odgovara za veleizdaju zemlje i naroda, i svi ostali koji su se uprli da ovo zlo pomognu...
  • ha ha ha

    20.07.2024 00:04
    al vas je prezidente "navukao"- tokom kampanje, u krcatim halama, razularena masa nije mogla ĉuti L litijuma, jer bi masa ili pocela da zvizdi ili da izlazi.

    Sada, kada ste mu poverovali, nema razloga da mu i dalje ne verujete.

    Posle Ling-Longa, Rio Tinto! Pomozi Boze.
  • Popovac

    19.07.2024 23:28
    Cela Srbija da ode da poseti Bor i/ili Popovac i sve jasno, ne treba vise nista objasnjavati
  • Sajkaca

    19.07.2024 23:25
    Dzukela svapska
    Gde je kraj nase propasti
  • Dragutin

    19.07.2024 22:47
    Najveca izdaja od Kosova.Nazalost jedna za drugom.Ovaj narod je dijagnoza.
  • Maki

    19.07.2024 22:01
    Litium
    Zato onda ne kopa kod sebe nego dosao u Srbiju da zagadi nasu prirodu i unisti. Dali smo toliko glupi.
  • Rade

    19.07.2024 21:04
    Šolc
    Šolcu je potreban litijum a vazali ce sa radošcu pristati da devastiraju plodne oranice i trovati svoje potomstvo da bi her Šolc i Nemačka imali čist vazduh
  • Podanici

    19.07.2024 19:28
    da li ste vi, zaista svi, jednoglasno, za kopanje, a ?
    Gde su sada one babe što sa papirnim kačketama i zastavicama hrle u halu, na miting- da ih pitam nešto...!!!

    Radujete se Nemcima,a ?!
  • Rada

    19.07.2024 19:10
    Zašto Šolc ne kopa litijum u svojoj zemlji ili u Francuskoj gde ga ima mnogo više. Zašto bi upropastio svoju zemlju kad može našu. Nažalost, našao je čoveka koji prodaje Srbiju deo po deo. Ostala nam je još samo voda, a sigurno će i nju da proda.
  • Bora

    19.07.2024 17:41
    Ma ništa od dogovora.Zar niste čuli da je Lazović objasnio nekoj sekretarki kakvu je glupost napravio Šolc i ovi iz EU? Sad će ona to da prenese direktno Šolcu kad ga vidi i gotovo.Ništa od posla s obzirom na Lazovićeve argumente.Ima Šolc lično da mu se izvini što je zbog neznanja rekao to što je rekao Sigurno
  • Crno na belo

    19.07.2024 15:17
    Ja sam za to da se SVI JAVNO IZJASNE podrzavaju li ili ne iskopavanje litijuma, cuj mene trovanje zemlje, pa da znamo imenom i prezimenom i brojem licne karte (poslednjih par cifara) KO JE ZA STA BIO, pa na vecnu sramotu pojedinaca!
  • 1.000.000.000

    19.07.2024 15:14
    razloga
    za DA
  • Čestitam

    19.07.2024 14:54
    jedinom malom slobodarskom narodu, konačno su se oslobodili tereta slobode i junaštva, sada mogu da odahnu i ponosno
    priznaju da je baš lepo biti kmet.
  • igor_t

    19.07.2024 14:39
    @Labud - upravo tako druze. Sad svi znaju da ne valja, sada se svi hvataju Cerske betke, proboja Solunskog fronta, slavnih pretka itd itd.

    A kada treba da se odvoji pola sata da se glasa, e to necemo to nas mrzi (uz salvu idiotskih izgovora).
    E kada se tako igrate, sada ce Vucko da gazi do panja. Evo mesec i kusur nakon izbora, radi bukvalno sta hoce, i sta mu strane gazde narede.
    Prosto se vidi i oseca enormni nivo bahatosti i bezobrazluka, jer su skontali da ovaj kukavicki narod nece nikad nista da uradi.
  • Igor

    19.07.2024 14:19
    Dobro smo se pogodili. Mi njima litijum, a oni nama zagadjenu zemlju, vodu i vazduh i etiketu da smo genocidni narod.
  • Bora

    19.07.2024 14:10
    Čitajući komentare prijatno sam iznenađen koliko stručnjaka za rudarenje litijuma,ekologiju i sve ostalo imamo.Sj što se svi razumemo u fudbal al da se svi razumemo o rudarenje i ekologiji nisam znao Da nije Ćutao držao edukativne časove negde a ja propustio?
  • Sumporna kiselina

    19.07.2024 14:06
    SNS botovi koji pišu ovde shvatili da će i njihova deca da piju i tuširaju se sa vodom iz česme sa otrovnim metalima i sumpornom kiselinom !
    I da će zbog korištenja te vode sa sumpornom kiselinom živeti kraće njihova deca i oni !
    Mislim da je to razlog jer ne vidim ni jedan komentar u korist Vučića i SNS-a,
    botovi se uplašili sumporne kiseline !
  • Rade

    19.07.2024 13:57
    Ma ima da im pokažemo ko smo i rasturimo ih - komentarima po portalima i društvenim mrežama.
  • Cane

    19.07.2024 13:57
    Genocidni litijum
    U aprilu je morao da objasni da bas ta Nemacka pokrece rezoluciju da smo genocidni,optuzio Nemce kao neprijatelje Srbije i kreatore rezolucije a sada ce oni da kazu da smo bezbedni ekoloski :),sada ne mora da objasnjava zasto su vekovni mrzitelji i neprijatelji docekani sa crvenim tepihom i jedinim preostalim sirovinamana na tacni umesto pogace i soli, kako sada nismo jedino slobodarsko pleme u Evropi gde narod odlucuje ili se to samo govori u napadima nekontrolisane manicne euforije ,kada je govorio da ce dovesti lidere da ubede narod o ekoloskoj bezbednosti pomislis na Madjare,Ruse ili Kineze kad ono Sulc ladno bez blama, smejao se narod kad je Dubravka Djedovic oznacena kao onaj ko dolazi u ime Rio Tinta da dovrsi posao a danas je to bas i uradila ona potpisom..Iz aviona izlazi covek koji u ruci nosi jos svez papir da smo genocidni i jos kaze dajte mi litijum.
    Meni je predsednika zao, nije lako ovo izdrzati,posebno ako par dana ranije jedan Piksi ostane i stavi te na stub srama da moras sve da povuces nazad sto si rekao i da cutis bez objasnjenja, kad jedan Piksi ima keca u rukavu da ga stavi u pregovaracku poziciju da ostane trener iako ga je silno terao pre par pred celom nacijom sta mu tek ovi rade..nije to problem sto moramo da damo vecima,takva su pravila svuda,problem sto izdajnik zeli od toga trijumf da pravi i vredja intiligenciju svom narodu govoreci da smo slobodna nacija
  • Bombon

    19.07.2024 13:56
    Gde je crkva? Gde je Patrijarh? Gde si akademici? Gde si navijači, rodoljubi, pravoslavci? Gde ste svi? Ovaj vam pred očima zemlju prodao strancima i napravio najveću izdaju još od kad je kralj odleteo sa ekipom. Ništa. Ni reči niko. Gde ste bre svi?
  • Очекивања

    19.07.2024 13:53
    Очекујем да се поводом овога огласе и Шешељ и Тома Николић, Бастаћ, Шапић, Глишић, Тадић, свештенство, Топалко, естрада, Јована Јеремић, Вучићевић, Расим Љајић, Пикси, Јованов, Сандра Божић, рокери, инфлуенсери, спортисти, ватрогасци, војска, сви ...и наравно Јелена Карлеуша !

    Живо ме интересује да ли врхушка снс-а сме да размишља својом главом и то јавно каже ?!


  • skandal

    19.07.2024 13:52
    Dole Vučić!!!
    Dole Vlada!!!
  • Паја

    19.07.2024 13:43
    Шолц, копај ти свој литијум.
  • Ha!

    19.07.2024 13:39
    Zovem se Stevo
    19.07.2024 • 12:58
    INAČE
    Zaboden je glogov kolac u srce Srbije.

    Dobro poređenje: Srbija je vampir!
  • Mima

    19.07.2024 13:30
    Prodaja
    Prodaja naroda i zemlje. Nemci nas bombardovali a sada dolaze da nas dokusure uz pomoć vlasti i velikog faraona.
  • Zebra

    19.07.2024 13:28
    Toliko im je stalo do našeg “napretka” da neće da kopaju svoj litijum, nego žele da kopaju naš i da nama bude dobro… Kako kažu, bolje ovde prosuti stotine miliona tona hemije i otrova, nego negde u zapadnom svetu…
  • Vanjka

    19.07.2024 13:28
    -
    Ovo nije pitanje političkog opredeljenja, ovo je pitanje opstanka svih građana Srbije. Ako ovo dopustimo, za bolje i nismo...
    Oni su njihovu decu debelo obezbedili u inostranstvu, a našu će da truju ovde...
  • BGD 011

    19.07.2024 13:26
    Vucic je predsednik prevarant
    Da bi ostao na vlasti prevarant Vucic ce zrtvovati sve. Zasto pre izbora nije narodu objasnio da ce po naredjenju Solca morati da potpise pristanak o rovarenju Nemacke po Srbiji i iskopavanju litijuma a time i trovanju naroda i hrane?
  • Apricus

    19.07.2024 13:23
    Nova Cerska bitka
    Sredinom avgusta navršiti će se 110 godina od Cerske bitke. Tada su srpski vojnici pokazali veliko junaštvo i pobedili mnogo jačeg neprijatelja. Ne znam kako bi oni reagovali na ovu situaciju u kojoj se mi danas nalazimo. Verovatno ne bi mogli verovati šta smo mi dozvolili da vlada Srbijom ovih zadnjih decenija, A kad bi još čuli da se sadašnja vlast sprema, da zbog nemačkih interesa otme deo najplodnije zemlje i najčistije vode od običnog naroda, da bi se isti nepovratno zagadili zasiguno bi rekli: Pa znate li vi za Boga, zar smo se mi za to borili i gubili naše živote!

    Dakle, dragi ljudi očekuje nas nova bitka za naš opstanak. Neće biti lako jer je protivnik beskrupulozan i koristi se svim sredstvima da bi pobedio. Drugim rečima, u njihovim rukama je većina medija, celokupni državni aparat (uključujući tu vojsku i policiju), novac i otvorena podrška zapadnih političara. Racionalno gledajući to izgleda kao bitka između Davida i Golijata bez šanse za pobedu.
    Zašto to ipak nije tako?

    Nas građana koji se protivimo tom pogubnom projektu je ipak daleko više. Naše namere su iskrene i vođene idealizmom da zaštitimo zemlju,vodu i vazduh od zagađenja. Nas vodi istina i pravda dok je njihovo oruđe laž i obmana. Mi samo štitimo naše pravo na zdravu životnu sredinu dok je njima prvenstveni motiv pohlepa. Da bi pobedili takvog protivnika moramo svi biti složni, uporni i solidarni jer ovo je iznad svake politike. Ako sve to primenimo to je put do sigurne pobede nad ovim zlom!
  • Ташоли

    19.07.2024 13:23
    Након свих погажених резолуција, споразума, гаранција и обећања, ЕУ ће нешто да гарантује?
  • Bananamen

    19.07.2024 13:22
    @Sanja
    Nece nam bunari pomoci. I oni ce biti zatrovani. A ok, i da resimo vodu bunarima, sta cemo da jedemo? Znate li koliko ce hrane iz tog okruga da se siri po srbiji? A znate li da nista nece moci da izvezu od hrane u uniju jer nemci nece prohvatiti zatrovanu hranu? I na posletku, sta sa ljudima koji ce ziveti u neposrednoj blizini? Ovo mora da stane!
  • Fotinija

    19.07.2024 13:22
    Hajdučija
    Izgleda da cemo svi u šumu da se igramo hajduka. Ovo drugačije ne moze da se resi.
  • Željko

    19.07.2024 13:22
    Kom političaru može čovek verovati, treba da se oformi posebna institucija na nivou planete koja će kontrolisati ovakve projekte do tada ništa bolje gladni ,a zdravi..
  • Labud

    19.07.2024 13:21
    Kad čitam sve ove komentare...
    Prosto mi je nejasno kako je SNS pobedio na izborima, pored vas toliko opozicionara! I da budu protesti, opet ćete svi ostati kod kuće i pisati komentare. Zato nam i jeste ovako.
  • herojsko

    19.07.2024 13:19
    lice srbije
    vodja:"ili litijum ili ja!"
    Kopamo i plačemo. ;))
  • Goran Ilić

    19.07.2024 13:16
    Vučiću, trgovče...
    Dok te nije bilo, nije bilo graničnih prelaza sa KiM,
    nije bilo napuštanja pravosudnih funkcija od strane Srba, nije bilo "isporuke" Gazivoda i Elektromreže i telefonske mreže, nije bilo brutalne vladavine kriminogene Srpske liste nad jadnim srpskim življem na KiM.

    Sad, posle prodaje bakra i zlata u Boru Kinezima, prodao si i predivni Jadar rezervat vode i poljoprivrede.
    Pamtimo.
    Odgovaraćeš kad-tad!!!...
  • Kokša iz Karlovaca

    19.07.2024 13:16
    A JOJ SRAMOTE
    Šolc noću doleće u Srbiju, kao fantom, da Vučić pred njim potpiše izdaju Srbije.
    A JOJ SRAMOTE.
  • vladaNS

    19.07.2024 13:12
    ?
    Zemlju ste izgleda prodali, ostale je da počntete i građane prodavati, samo da se utalite sa kojekavimm šolcovima, klintonima i ostalom bagrom. Gde je sad glavni češnjejši da digne glas protiv zagašehnja i devastranja Bogom dane plodne zemlje. Početkom drugog svetskog rata ovi što su došli bili su okupatori a ovi što su se utalili s njima kolaboracionisti. Jedina razlika je tome što se tada pametni i pošteni narod digao i oterao dušmanina. Ovaj narod drugo i ne zasluđžuje. Pozdrav iz Vojvodine
  • Džoni Vajsmiler

    19.07.2024 13:11
    LITIJUM
    Ovo je najveća sramota u istoriji Srbije.
    Šta je sledeće DANAK U KRVI.
  • BGD011

    19.07.2024 13:10
    Kakvo razumevanje?!
    Da su prevarant Vucic i SNS prekrstili naredjenje Solca da se potpise dozvola o kopanju litijuma u Srbiji, u razumevanje, to samo onom sa manjim ucescem sive mase u shvatanju nije jasno. Hocu reci, samo bratiji SNSovskoj.
  • TBL

    19.07.2024 13:07
    Veseli se srpski rode, a?
  • Gojko

    19.07.2024 13:03
    Rudarenje litijuma troši oko 2 miliona litara vode po toni. Iskorišćena voda ostaje otrovna za biljni i životinjski svet u rekama i ne sme se vraćati u okoliš.
    To će uništiti kompletnu poljoprivredu u Jadarskoj dolini jer niko više neće hteti da kupi ništa od njih.
  • Lilika

    19.07.2024 13:03
    Ako iskorišćenu vodu od prečišćavanja litijuma umesto u Jadar ispuste u Drinu il ako ona podzemnim tokovima dospe u Drinu , ceo sliv - Sava - Dunav će biti uništen jako dugo... To uključuje i pitku vodu i poljoprivredu pola Srbije.
  • Glasači sns-a

    19.07.2024 13:02
    za manje od četiri godine opet će biti izbora. Tada u busevima krenite za Nedeljice, gde će ON da preseče crvenu vrpcu, puštajući rudnik u rad, pričajući bajke o skoku u budućnost. crtajući po čarobnoj tabli.
    A vi, dok se budete u gomili gurali i vraćali svojim kućama, zapitajte se, na primer- zašto ćete vi i vaša deca živeti kraće zbog zagađenja i pošasti i kako je to moguće kad ON to nije pominjao kad je obećavao med i mleko.

    ON će otići letećim automobilom, a vi letećim autobusima!
  • Daca

    19.07.2024 13:02
    Nemačka ima litijuma 10x više od nas , ali kod sebe imaju zakone EU o ocuvanju okolne i onda dođu u Gologuzistan gde zakoni nisu bitni, ako se plati poglavici diktatoru i njegovima. Lova zavrsi u "fondovima" a uništeni okoliš i bolesti ostaju narodu
  • sale

    19.07.2024 12:59
    litije
    moraće litije protiv litiuma.
  • Zovem se Stevo

    19.07.2024 12:58
    INAČE
    Zaboden je glogov kolac u srce Srbije.
  • avgust

    19.07.2024 12:54
    A može tako - mi se selimo u Nemačku, a Nemci ovamo?
  • Rale

    19.07.2024 12:49
    Kaže da će EU garantovati najviše standarde u procesu.Kao kad bi ja tražio da mi komšija garantuje da će majstor u mom dvorištu uraditi dobar posao.Izgleda da se mi ovde ne pitamo mnogo,potrebno je da samo potpišemo a sve drugo je njihova briga.Da ne pitam jeli neko pokušao da nešto istrguje oko Kosova u našu korist na primer.Takođe neko reče da zna da nema širu podršku naroda za ovaj projekat,a njega baš briga, tim gore po narod a i šta zna narod.Nego,narod ume da bude malo nezgodan kad mu dojadi.
  • Prirodnjak

    19.07.2024 12:49
    Zamena teza
    Ovo je najobičnije protivprirodno laprdanje političara na vlasti, čija je kolateralna šteta dugoročno trovanje naroda. Oni za svoje promašaje kažu da snose političku odgovornost, sa kojom narod ne može,da izvinete, ni d..e da obriše. Narod to zna i sigurno će se adekvatno odbraniti od namera nenarodne vlasti.
  • Sanja

    19.07.2024 12:49
    Čak i da potroše milijarde na zastitu-sto se nikad nece desiti-litijum se vadi iz vode i tu nema potpune zaštite. Kopajte bunare, narode!
  • Plaćač poreza

    19.07.2024 12:45
    Nije kriv Šolc, EU, ni bilo ko drugi. Jedini krivac je Aleksandar Vučić i njegova pogubna politika!
  • /

    19.07.2024 12:45
    /
    e kada hocete most na sodrosu eto vam sada litijum
  • Telep

    19.07.2024 12:44
    Pakt
    Potpisali smo pakt, sad još samo da nam Englezi organizuju demonstracije:)
  • Ns

    19.07.2024 12:41
    Ns
    Kako smo licemeran narod.
  • Izdajnik Aco

    19.07.2024 12:38
    Sve radi protiv naroda a za interes svojih pljačkasa.unistio je Srbiju
  • Dragoslav Markovic

    19.07.2024 12:33
    Litijum
    I ja cu biti za,ako;-Vucic napravi vikendicu u Nedeljicama,tu provodi sa porodicom slobodne vikende,ako ih bude imao.- Kad nema slobodne dane,da onda tu borave njegov brat sa porodicom ili roditelji. -Gaje poneku vocku na imanju,piju cistu vodu!
    p.s. siguran sam da ce mu mestani pokloniti plac,mozda i sazidati besplatno ako mu ne dohvati od plate,i bice ono ,ZIVELI SU LEPO I SRECNO!
  • Miloje

    19.07.2024 12:32
    Litije
    Bice litija narode!!!
  • bzzz

    19.07.2024 12:31
    mislim da je vreme
    da ovaj pulen ukapira gde mu je mesto...
  • Lala®

    19.07.2024 12:29
    Slava nam ili da pocivamo u miru!
    Zarad ostanka na vlasti uradice sve pa i ovo a i mnogo vise!
    Svima dobro sem zamisli stanovnistva!
    Zbog profita od oko sto mil. evra godisnje (a dace im jos i subvencije) otpad i zagadjenja ostace nama a koncentrat rude se izvozi,Dok ce istovremeno da nas zaduze samo za stadion petsto mil. a za Expo sedamnaest milijardi evra.
  • Srb

    19.07.2024 12:27
    Prodao nas sve
    Zarad svoje fotelje. Strasno. Deca vec zive u uredjenim EU drzavama pa cemo i mi za njima... Poslednji nek ugasi svetlo..
  • ti bi da kopaš?

    19.07.2024 12:27
    Kopaj u svojoj državi, nas zaobiđi...
  • Kuzman

    19.07.2024 12:24
    Vučiću po običaju ne možeš verovati jer večito laže a ovom treba sirovina da ovaj narod otruje i iskoreni
  • D.

    19.07.2024 12:24
    Upravo je potpisano da smo najgora kolonija za eksploataciju i unistenje zemljista.

    Prvo smo bili kolonija za ekstrakciju radne snage, a sada ide i unistenje prirode i resursa.

    Ako ste se pitali ko stoji iza postpisa, isto osoba koja je i izdala Kosovo i Metohiju.

    A mi svi lepo sada da uzmemo trobojke i masemo po ulicama. Kaze jedan grafit prema Veterniku, "NISMO GENOCIDAN NAROD", ja kazem JESMO. Auto-genocidan, kakav nije postojao u istoriji covecanstva.
  • Pacovska faca

    19.07.2024 12:24
    Gde mi zivimo...
  • Aleksej

    19.07.2024 12:21
    1 slika 1000 reci
    Cim sam video da se Solc Smeska znao sam da je potpisano :)
  • gradjaninX

    19.07.2024 12:19
    Za njih to predstavlja sansu da litijum koji kopaju kinezi predstave kako srpski i zaobidju sankcije koje su uveli kini. Ili ipak ne? U svakom slucaju ce Kina da zaradi 95% od tog iskopavanja. Zamislite da je Suadijska Arabija 95% nalazista nafte prodala strancima i zivela od 5%, gde bi bili danas...
  • Vuki

    19.07.2024 12:19
    Niti ce biti kopanja litijuma, uskoro, ovo je samo osiguranje da isti ako ga bude ne ode u kineske ruke, jer nasi sve to rade da bi kinezi uzeli. Kinezi su veliki deonicari u Rio Tintu, i njima se zuri . U Srbiji se sprema velika proizvodnja kineskih automobila za Evropsko trziste, i Evropa ne zeli da dozvoli da kinezi preko nas zavladdaju kompletnim trzistem. Toliko.
  • Platon

    19.07.2024 12:18
    Država
    Možda je danas dan - D a da mi toga nismo ne svesni ?
  • Ns

    19.07.2024 12:17
    Cccc
    Pa ako ti je vazan litijum,kopaj kod sebe,imate najveca nalazista.prodaj svoju zemlju,kad ste je dali vec,jevrejima,arapima,amerima
  • Sima

    19.07.2024 12:15
    Može li se umesto lažnih garancija dobiti članstvo u EU sa pristupom sudu pravde EU za slučaj kršenja garancija i zašto ne može?
  • Negrutin

    19.07.2024 12:14
    rudnici
    Ko ga je potpisao neka i pohrli ka rudnicima na kopanje.
  • Joja

    19.07.2024 12:14
    *Nećete ekologiju, imaćete onkologiju"
  • Paja

    19.07.2024 12:13
    Ako nikada niste čitali kako izgleda potpisivanje kapitulacije ili izdaja zemlje, sada znate... Potomci će se stideti ove generacije.
  • komšinica

    19.07.2024 12:09
    Slušam konferenciju za štampu, koja je u toku. Ovo je prvorazredna blamaža! Užas!
  • Vojvodjanin

    19.07.2024 12:09
    Ajde vi kopajte litijum u Nemačkoj, a nama dajte subvencije da otvorimo fabrike gde ćemo praviti baterije od tog vašeg litijuma i izvoziti ih u celu EU. Može?
  • Liman

    19.07.2024 12:08
    Pa neka ga kopaju u svom dvorištu. A vi opet nemojte izaći na glasanje.
  • maliVUK

    19.07.2024 12:07
    Ćuto,spavaš li mirno?
  • dule

    19.07.2024 12:06
    Potrebni su nama cisti vazduh i voda al izgleda da je Vucicu mnogo vazniji litijum za Nemca nego voda i vazduh za Srbina.
  • Marko

    19.07.2024 12:01
    Vucic je upravo zakucao poslednji ekser! Kakav izdajnik!
  • Los Konj

    19.07.2024 11:59
    No pasaran!
    Džaba vam svi pokušaji i izgovori, ovo vam neće proći. Ja za svojih 37 godina nisam video da državni zvaničnik dolazi u zvaničnu posetu pod okriljem noći u 11 uveče - to vam sve govori o legalnosti i ispravnosti onoga što se dogovara. Svašta smo vam dosad dozvolili, ali za ovo ste se malo zaje****.
  • Anđa

    19.07.2024 11:59
    Ovaj sporazum je propast za Srbiju.
  • Bulevar Revolucije

    19.07.2024 11:58
    Dno dna
    Srbija je sa vucicem postala i zvanicno septicka jama, rusi izvlace naftu jeftina rudna renta, kinezi zlato i plemenite metale i sad nemci litijum, coca cola kupila preko 100 izvora vode u srbiji, kinezi premestaju prljavu industriju u sred Vojvodine, gori smo od africkih kolonija, ali bitno je da imamo brzi voz, nacionalni stadion i expo 2027
  • sojer

    19.07.2024 11:55
    I šta kazu?
    Zastupnik interesa velikh kaze :" litijum nam je potreban" .Legitiman stav.
    Neovlašćeni prodavac interesa građana Srbije kaže : " nećemo imati široku podršku građana Srbije ali imamo garancije iz Evrope"
    Da li je ovo legitimno?
    Koga predstavlja veleizdajnik?
    Zašto ne stavi potpis kad je to tako dobro?
  • Lala

    19.07.2024 11:54
    Ta kopajte
    Al u Nemačkoj.
  • Novosadjanka

    19.07.2024 11:53
    Izdaja
    Ovo je izdaja zemlje.
  • Maja

    19.07.2024 11:53
    Sva Sreća
    da je Ustavni sud poništio onu uredbu koja bi, da je sad živa, onemogužila potpisivanje ovog memoranduma...Ustavni sud je spasio Srbiju
  • Mali Babin

    19.07.2024 11:50
    Čiko jel sav onaj Litijum u Nemačkoj tvoj , pa što ga onda ne kopaš čiko nek si došo kod nas ?
  • Johny

    19.07.2024 11:49
    I???
    Dragi moji eurooptimisti, zar ste i pomislili da je moguce uci u evropsko drustvo bez "obaveza"? Malo vam skrojimo vojni budzet, malo ekoloski prevaspitamo, malo vas rodno raspametimo, malo vise vam oduzmemo istoriju i ponos i eto pravog evropljanina. A tek medije i crkvu kad vam uredimo, bice od vas nesto sto ni sami niste verovali.
  • Slucaj

    19.07.2024 11:48
    A gde smo mi bili?
  • Dušan

    19.07.2024 11:48
    I nama je potrebno kosovo u sastavu srbije.,
    Ali nešto ne vidim da je bilo reči o tome...
  • Prelepo

    19.07.2024 11:46
    Čestitam svima koji su ćutali decenijama na sve tragedije koje su im sns radikali priredili.
    Sad slavite Srebrenicu, pojedite malo Gračanice i napojte se srBstvom, zaslužili ste.

    Ovo je rezultat vašeg junaštva i dostojanstva, a i pameti.
  • Realno

    19.07.2024 11:45
    Gazda rekao laznom radikalu potpisi tu i tu, i on kao dobar vazal to uradi. The End
  • Ja

    19.07.2024 11:42
    Još jedna kapitulacija ovima. Bravo majstori.
  • Petroljub

    19.07.2024 11:41
    Oskare, prevario si se! Rudnika neće biti ! Bagro radikalska, veliku grešku u koracima si napravio.
  • Mića

    19.07.2024 11:40
    jel
    Pa ako vam treba imate ga pa ga kopajte u Nemačkoj!
  • Sava

    19.07.2024 11:31
    Kakav sad pa litijum ? , pa Vučić priča o nekakvim " Rudnim Sirovinama " il je mislio pri tom na nas da smo sirovine .
  • Daca

    19.07.2024 11:30
    Ovo je prilika da nas sve potruju Litijumom , nisu uspeli u 2 rata da nas se reše al sad hoće
  • Moša

    19.07.2024 11:30
    Mikrofon RTS-a slučajno uhvatio Vučića kiselog što tri minuta stoji kao vratar pored Scholzovih kola! A izjave ništa, džaba dovlačio medije. Schol sletio, rukovao se i ušao u kola! On ostao, čeka da krenu bar da mahne".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna