Autor: Beta

Info
20.07.2024.
09:00
Bivši američki predsednik Donald Tramp obećao je sinoć u telefonskom razgovoru sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim da će "okončati rat" između Ukrajine i Rusije ukoliko pobedi.
  • daždevnjak

    20.07.2024 11:47
    Okončanje rata u Ukrajini na Trampov način:

    "Alo Vlado, šta ima, kako prostata? E, nego ajmo mi lepo pola-pola, može? Ljubi brat, evo ruke."
  • Bane

    20.07.2024 11:40
    @Nimbus
    Sve i da hoće to jako teško da će se to desiti. Jedna moćna JNA nije mogla da zauzme neke manjinske teritorije po Hrvatskoj i Bosni gde je bio samo gerilski otpor. Jako je teško okupirati a još teže zadržati. Da okupiraju mogu samo Ameri ali ni oni ne mogu da zadrže kad tad postane jako skupo.
  • ja

    20.07.2024 11:06
    nije problemnokupirati, problem je zadrzati. Seca li se neko partizana ? 5 miliona ruskih vojnika ne bi biko dovoljno da 'drze' Ukrajinu na duze staze.

    Mislim da je Putin zabrljao kada je "pripojio" teritorije Rusiji jer sada nema sa cime da pregovara. Ako se toliko plasio NATO-a mogao je da ispregovara autonomiju za krim i donbas i da bude demilitarizovana zona.
    Sada kako mi se cini, norace moskvu i srm petersburg da seli na istok jedno 5000 km. NATO je ojacao zbog njegovog napada a cilj je bio da oslabi. Kako stvari stoje, rusija moze i da pobedi ali kostace previse zivota... nivo stradanja i razaranja na obe strane je katastrofalan. Mogli su se dogovoriti, zapad im nije dozvolio pregovore u trenutku kada je postojala sansa za dogovor. Sada je situacija nepovoljna za pregovore i rusiji i ukrajini. To sto kazete za Trampa je verovatno tacno. Moze da okonca sukob tako sto ce zavrnuti slavinu i reci Zelenskom da se hitno dogovara. Putin je mator ali nije toliko lud da zapocne nuklearni rat - nece stati dok ne dobije bar nesto kako bi mogao da se svojima opravda..
    Nisam pro-rusija ili pro-ukrajina, samk realnk gledam da je to sukob nama dva bratska naroda slicne vere i kulture.
  • @backani

    20.07.2024 10:46
    Ne secam se nesto te "ruske ere". Ne secam da su isli redom po svetu i ubijali civile gde god vide naftu. Tako da ne vidim gde imaju da propadnu. A nece, drze se veoma dobro ekonomski i politicki. Nasli nova trzista i druge partnere. Zapad nije. Ali dobro, svako vidi sta zeli.
  • Gavril

    20.07.2024 10:33
    Zelenski i narod Ukrajine ne želi da se rat okonča već da isteraju ruskog agresora i okupatora sa čitave teritorije svoje države.
  • Bačkani

    20.07.2024 10:28
    Tramp još više mrzi Rusiju nego Bajden. To treba nasa Rusofilija iz Srbije da zna samo. Ruska era je propala i propašće do kraja. polako. Ziveo nama bratska Ukrajina jer od bratske Rusije mi smo samo iskorišćemi i zgaženi. DOSTA je bilo.
  • Branislav

    20.07.2024 09:52
    Ovaj je gori od Bajdena...
  • Ns

    20.07.2024 09:50
    Koliko je to milijardi propustenog profita vojnoj industriji?
    Tramp do izbora bolje da nosi 2 pancira!
  • Marko

    20.07.2024 09:33
    Pustiće Ukrajinu niz vodu, dogovoriće se sa Putinom o podeli Ukrajine, to je njegov plan.
  • Nimbus

    20.07.2024 09:32
    Postoji mnogo nacina da se okonca rat. Recimo, sta ja znam, da pusti da Rusija okupira Ukrajinu. Eto, i to je okoncanje rata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna