Autor: RTS

Info
24.07.2024.
07:41
Potpredsednica Foruma beogradskih gimnazija Ana Dimitrijević kaže za RTS da godinama unazad iste turističke agencije vode iste škole na ekskurzije, kao da postoji "dil".
  • NNunited

    24.07.2024 13:44
    @Prosvetar
    S obzirom da smo "kolege", vidim da si ti ogorcen jer te napad na vlast i one bliske njima boli. Da zakona, reda i vlasti u ovoj zemlji ima, mi danas ne bi o ovome raspravljali. Prijatno i dovidjenja "kolega"!
  • @@Nunited 24.07.2024

    24.07.2024 12:58
    Prosvetar
    Čuj, od pamtiveka, pa neće biti! Za razliku od Vas, mi smo pohađali škole i ja se sećam vremena kad su gotovo sva deca mogla bez problema da plate ekskurziju, jer škole nisu SMELE da kradu i muljave!Socijalni slučajevi nisu mogli da priušte ali išli su i oni jer smo se svi solidarisali i skupili novac! Da se ne lapa lopatom,to bi tako bilo i dan danas, a krade se jer država na to žmuri i briga je za školstvo i decu! Bitno joj je samo da uglavi svoje stranačke poltrone u škole, čiji rad niko ne kontroliše, zato nam je danas ovako!
  • stanovnik

    24.07.2024 12:39
    matematika
    kad izbaciš, kao da, ostaje=postoji dil
  • profa

    24.07.2024 11:08
    Godinama unazad učenici iz škole u kojoj radim idu na ekskurzije preko jedne agencije. Ove godine je tender za matursku ekskurziju dobila druga agencija, u školi odmah nervoza i razni pokušaji sabotaže da se ekskurzija realizuje ili da agencija časti. Bilo je pokušaja da nastavnici samostalno organizuju odlazak na ekskrzije (motivi su različiti, od toga da se nastavniku ide u neko mesto u kojem nije bio, do toga da je ekskurzija koju je ponudila agencija skupa, a sadržaj nije toliko interesantan za učenike), istog momenta počinju problemi sa upravom škole, verovatno im izbijaju novac iz džepa. U planovima nastave i učenja je planirano i izvođenje ekskurzija, što znači da bi dnevnice za nastavnike trebala da isplati škola. Uspeli smo da opoganimo svaki segment u društvu i takvo ponašanje je postalo normalno.
  • sremac

    24.07.2024 10:55
    koristimo iskustva
    Puno zainteresovanih ali njih nekoliko dobija posao, turističkih agencija.U Sloveniji profesori
    dobijaju nadoknadu ne po detetu, nego po važećim dnevnicama za putovanje inostranstvo.
  • Paolo

    24.07.2024 10:33
    A profesori fizičkog što vode decu na skijanje/more? Devizne uplate u kabinetu za vreme časa(čitaj radnog vremena).
    Kako to može, istražite i to malo...
  • predrag

    24.07.2024 10:01
    Da, "kao da postoji dil" ... i mala deca znaju da je sistem omogucio direktorima da na taj nacin dodatno zarade i tako budu lojalniji.
    Pa onda mobinguju nastavnike pod zastitom sistema tj prisiljavaju ih da uvode imbecilne mere ministarstva koje su i dovele do ovakvog skolstva kakvo imamo.
    Znaci svi u sistemu uzimaju dodatne novce u svoju korist, a na stetu dece i naroda.
    Tkzv ne-narodni sistem.
  • Sns

    24.07.2024 09:49
    Jedno te iste agencije vode jer su u dilu da skolama, nastavnicima i direktorom jer svi oni dodatno od agencije dobijaju pare i to je godinama tako dogovoreno. Pro forme se pojave nepotpune ponude ili sa visom cenom... Treba ukinuti ekskurzije, kao sto je Slovenija uradila bas zbog ovakvih stvari.
  • Novosadjanin

    24.07.2024 09:45
    Krivci!?
    Tu su u svakom slucaju krivi roditelji i niko vise! Dozvole da ih šišaju ko ovce. Kada bi svi trazili detaljnu specifikaciju racuna sa svakom stavkom detaljno ispisanom i naravno slikom smestaja sve bi bilo drugacije. I malo pismen roditelj bi proverio stavke mozda i pozvao druge agencije da uporedi cene. Dil izmedju skola i agencija sigurno postoji! Oni znaju sta da napisu da na tenderu( ako ga ima) prodje odredjena agencija.
    Ovce su za sisanje.. pa, ko voli nek izvoli...
  • DM

    24.07.2024 09:34
    Dosta ljudi je upućeno u to kako se organizuju tenderi u Srbiji. Spisak zahteva se kreira nakon što se već sklopi dil sa nekim a ne obrnuto pa se tako navode zahtevi koji su toliko konkretni da naravno da niko sem onog ko je sklopio već usmeni dogovor ne može da prođe pa makar ponuda bila mnogo bolja. U opisu posla mi je da dostavljam ponude za tendere s vremena na vreme pa znam kako to ide. Ali, isto tako i putujem dosta pa ne vidim čemu ta abnormalna gramzivost od strane nekih. Ajd da malo trpaju u džep al ovo sa ekskurzijama nije malo već jako puno. Primera radi dete mi je sad u prvoj srednje dobilo dve ponude za ekskurziju prva je bila neka banja sa posetama raznim manastirima u Srbiji (što naravno ne interesuje ni jednog tinejdžera) jedno noćenje 21000 din. Naravno niko nije pristao. Mesec dana kasnije dobili smo ponudu za Budimpeštu 18000, i dalje veoma skupo al je barem povoljnije od predhodne i deca su imala šta da vide.Sticajem okolnosti u isto vreme sam putovala preko agencije , isto jedno noćenje , polupansion sasvim ok hotel ista destinacija +vodič cena 80e. Sad primera radi i ova ekskurzija što se spominje u članku za Italiju, roditelji su mi se upravo vratili obilazak Italije i Sicilije, 12 dana boravak u dosta dobrim hotelima , put, vodič,polupansion ih je izašao oko 400e po osobi. Ne može skoro duplo manje dana da staje skoro duplo više novca. Vreme je da neko ozbiljno stane na put toj mafiji i izreguliše te deceniske krađe.
  • NN

    24.07.2024 09:29
    Ma neeeee!!
    Otkud to ?
  • @NNunited

    24.07.2024 09:13
    Prosvetar
    Kakav šamar vlasti? Kako u svemu vidiš vlast, da li stvarno nemaš svoj život, svoje zanimacije, prijatelje...? Da li toloko ogorčen da u svemu vidiš krivicu vlasti? Ekskurzije su, od pamtiveka, bile ugovoren dil škole (direktora) i agencije. I pre 10, 20, 30 i 40 godina. Uvek je ista priča.
  • Imam Muke

    24.07.2024 09:08
    Da li to neko insinuira da je sve unapred dogovoreno a da su tenderi samo forme radi? To me podseti da nikada nigde nisam video oglas za zaposljavanje lekara a ipak u zdravstvu radi njih 20 hiljada.
  • Uvek

    24.07.2024 08:01
    Uvek
    je postojao dil i postojaće dok se ne promeni celokupni sistem partijske zarade! Ko vam kaže suprotno taj laze jer je i on u dilu! Srbija je ovo!
  • NNunited

    24.07.2024 07:57
    ...
    Kao i sve u nasoj zemlji tako je i sa ekskirzijama. Vodili preko javne nabavke ili direktnim dogovorom sa agencijom zna se koje su agencije privilegovane. Koliko puta se cuje u skoli da je prekupo pa se roditelji i dalje odluce da idu. Ovde se najmanje pitaju nastavnici. Ali ako bi se roditelji drznuli pa odbili to da placaju bio bi to samar vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna