Autor: Danas

Info
26.07.2024.
08:12 > 08:24
Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će ugled školama povratiti uvođenjem uniformi, školskih grbova i himni.
  • ALISA

    27.07.2024 00:45
    FLORA i fauna
    A mozda zbog toga nema vise koalicije js-sps u Jagodini boja uniforme problem tigrastocrvena je kul/
  • Izvidjac Futog

    26.07.2024 12:29
    Ok
    Ok je uniforma jednoobrazna grb i himna Ali to je samo deo ajd da kazem resavanja problema.A problem je velik i mora se strucno uporno i sistematski resavati.Kao sto je neko rekao Atmosfera ,rezultatati rada i bezbednost pa tek onda uniforma i grb. Nece biti lako sve to postici ali deca su nase blago i vredi se potruditi.Ili se nemoramo svi kao drustvo potruditi pa cemo za koju godinu imati veliko nista od obrazovanja.Vec sada je minut do dvanaest.
  • Novi Sad

    26.07.2024 12:09
    Novi sad
    Prvo vi resite da inspekcija radi svoj posao.Aa ne da zaposleni mora uzimati advikata. Sto su izdavali lazne platne liste,i za vreme bolivanja Prebacivali platu novac ko znan nacij racun. Aa zapisleni tri meseca bez plate.Aaa da nepricamo pretnjam sekretara i ruconovodje kad se sve otkrilo i prijavljeno insoekciji.Zalosno i tuzno u jednoj obroz skolskoj ustanovi.
  • Kuzman

    26.07.2024 11:53
    Treba li komentar, svi smo svedoci da su u školama direktori, osoblje , uglavnom članovi SNS koji su sa znanjem nula ali su podobni oni koji znaju i koji bi radili nešto su kao Don Kihot u borbi sa vetrenjačama , dalje deca gledaju aktuelnu vlast koja je bahata , huligane koje država štiti i očekivati nešto od škole ?
  • problema ima, ali…

    26.07.2024 11:20
    Problema u školama I obrazovnom sistemu ima i previse. Nece ih sve resiti uniforme i grbovi, ali kao roditelj dvoje dece koja pohadjaju skolu, podrzavam ideju da se uniforme uvedu. Prvo, mora postojati neki red, odnos postovanja prema skoli kao instituciji. Moja deca nisu srednjoskolci, ali danas kada prodjete pored bilo koje srednje skole, pogledate ucenike kako su obuceni i u cemu dolaze u skolu, to je strasno! Drugo, uniforme bitno uticu na bezbednost dece u skolama, jer automatski eliminisu prisustvo svih onih kojima tu nije mesto, bilo da je rec o skoli ili krugu oko skole. Na kraju, zivimo u vreme kada se medju decom gradi pogresan sistem vrednosti, gde se vrednuje materijalno, isticu oni koji mogu da priuste skupo. Mozda uniforme nisu najbolje resenje, ali trenutno najbrze, da bi se ovaj problem resio.
  • Jovo

    26.07.2024 11:16
    Sramota je to što ministarka predlaže. Još samo fale pionirski zborovi i pozdrav zastavi uz dobošara.
  • Slavka

    26.07.2024 10:48
    Ljubicica bela
    Zaposlite prvo sve nestrucne prijatelje ,strucni mogu da rade i druge stvari,drzite pogodne direktore i dzebalebarose po skolskim upravama a sada kad vam je sve potaman ajde malo da se zezamo sa uniformama.Mozda i cipelice mogu da dodju na red ministarka ce da izabere brend da se deca ne razlikuju.
  • ja

    26.07.2024 10:09
    Izvođenje zaključaka
    Učenik za eksperiment uzme buvu i kaže joj skoči, i ona skoči. Onda joj otkine jenu nogu, pa kaže opet skoči, i ona skoči, ali slabije. Onda joj otkine sve noge, opet kaže skoči, buva ništa. Učenik zapisuje kao zaključak: kada buvi odstraniš noge, ona ogluvi.

    Biće da je ministarka išla u istu školu, to je način razmišljanja pogodan za pozicije na vlasti...
  • Ns

    26.07.2024 09:35
    Cccc
    sredi prvo da mamini i tatini sinovi nemaju privilegije
  • Brijena

    26.07.2024 09:28
    Unosan biznis
    Interesuje me samo koja firma ce dobiti tender za prodaju uniformi. Hoce biti prijatelji, braca, kumovi?!?
  • Probajte

    26.07.2024 09:15
    te vaše himne, grbove, zastave, uniforme prvo da uvedete u kineske rudnike u Boru i Majdanpeku pa u Ling Longu pa redom u svim stranim fabrikama po srbiji i dokažite tako koliko ste nepokolebljivi i odani onom što zove vučevic "srpsko bice". Hajd' napred, šta čekate junaci...
  • Nišlija

    26.07.2024 09:09
    Propast srpskog školstva je započet uvođenjem verske nastave, ili kako je oni zovu veronauka (ako je vera onda ne može biti nauka).
  • Cubi

    26.07.2024 09:02
    Ovo je pandan onome radjaj ne odgadjaj
  • Maja

    26.07.2024 08:53
    Dokon pop I jarice krsti
    Problem je kompleksniji od himne,uniforme I gluposti.Mnoge skole su u katastrofalnom stanju,toaleti,sale za fizicko.Nasilje u skolama se zataskava pa zrtva mora da promeni skolu jer nasilnicima niko ne moze nista!Bahati roditelji sa recenicom:znas ti ko sam ja Itd.Bolje ukinite Zadrugu,Parove I ostale rijaliti gluposti.Prekinite da se ponasate ko da su roditelji bankomati za ekskurzije.Deca samo kopiraju model ponasanja drustva u kome zive.Ovde se jasno stavlja svima do znanja da ako si neciji kum,pajtos ili istaknuti clan stranke mozes sta hoces.Kad drustvo bude bolje bice I deca,ona su samo ogledalo mulja I taloga u kojem zivimo.Kakvo nam je drustvo deca su zlatna!
  • ex chapman

    26.07.2024 08:43
    bravo
    to je ono sto ne valja u skolstvu u Srbiji - nemaju uniforme, zastave i himne. bar da smo to znali ranije, to se da lako resiti. a ne npr. kao curriculum koji je prevazidjen jos pre 40 godina, mahom nemotivisan nastavni kadar bez autoriteta, kupovanje "pametnih tabli" a wc nema vrata ni sapuna, nekontrolisano nasilje i guranje svih problema pod tepih. sad kad dobiju uniforme - koje ce naravno papreno platiti roditelji nekoj firmi sa namestenog tendera - sve ce biti super
    to se zove sminkanje lesa
  • Samo pitam

    26.07.2024 08:42
    Zagađeni su nam vazduh, voda, zemlja i hrana a mi i dalje krivimo SAMO osiromašeni uranijum - pa pogledajte batutov izveštaj o oboljenjima karcinoma u srbijici koju imamo smrtnost.
    https://www.euronews.rs/srbija/drustvo/127291/objavljena-interaktivna-mapa-koja-zabrinjava-u-kojim-delovima-srbije-ima-najvise-obolelih-od-karcinoma/vest

    Sada ćemo krenuti da višedecenijski problem prosvete rešavamo uniformom i grbom.

    Koji će biti rezultat? Hoćemo se iznenaditi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna