Autor: Tanjug

Info
29.07.2024.
08:23 > 08:30
Ministarstvo rudarstva i energetike saopštilo je da je na teritoriji Aranđelovca, Topole, Rače, Knića i Kragujevca aktivno šest istražnih polja.
  • Jasno

    30.07.2024 01:22
    Ministarstvu krivo što se narod Srbije udružuje pa kao što ovi protestuju tamo neće kao biti rudnik.Naravno da treba udružen narod da bude da jedni druge podrzimo.Otrov ce Stići svuda.Oni bi da nas narod podele da nas zavade.Narod ne interesuje stranačka pripadnost, vec spas opstanak
  • Zašto

    29.07.2024 22:15
    Litijum
    Nije bio izborna tema? Zato što se znali da bi rezultat bio drugi
    Za nas je ovo malo teži put, ali izborićemo se
  • X

    29.07.2024 16:59
    Nema nikakvih novih rudnika ni rudarenja, ne samo kad je litijum u pitanju, nego i druge rude i minerali.
    Ovo je mala zemlja za još neki, bilo kakav, novi rudnik.
  • Limanac

    29.07.2024 11:35
    Ko jos vama veruje.
  • Aleksej

    29.07.2024 11:23
    Srbistan
    Drugim recima, sta se bunite pa nece se kopati kod vas :D
  • Protestant

    29.07.2024 10:52
    Kakve veze ima gde su zakazani protesti? Kad se kopa oko Loznice, bar četvrtina Srbije će biti zagađena. Vidimo to u Boru, tu je druga četvrtina, sve do Smedereva koje je takođe crna tačka i bez kopanja. Onda kopovi lignita, termoelektrane, deponije po celoj Srbiji tinjaju i truju. Ne znamo gde se odlaže sav otpad. Uostalom, u Loznici i dalje postoje ostaci fabrike viskoze, sa gomilom toksičnog otpada, pa ko da veruje opštini, ili državi da će kontrolisati odlaganje otpada posle iskopavanja litijuma? Vlastima je svaki izgovor dobar da zamažu oči svojim neukim sledbenicima, kao da njihovi mali svetovi neće biti zagđeni. Ovde nema MOJE i TVOJE, sve je u ovoj našoj maloj srbiji povezano, i voda i vazduh i tlo. A konkretno, rudnik litijuma će u Jadru ukinuti poljoprivredna gazdinstva koja generacijama žive od zemlje, ljudi će otići i neće imati ko da popuni ni ono malo radnih mesta koja će se otvoriti za Rio Tinto.
  • Nikola

    29.07.2024 10:36
    Dobro je što imamo toliko stručnjaka za posao rudarenja mada mi se čini da oni koji su najglasniji nisu prošli ni pored nekog kursa za rudarstvo a o fakultetu da ne govorim.
  • Dada

    29.07.2024 10:28
    Tuzno, bedno, jadno
    Mogli nekad… cisto za promenu da zaposle u ministarstvima nekog sa bar malo mozga pa da ih ne blamiraju dnevno sa ovakvim izjavama. Ovo je takva glupost da vredja inteligenciju.
  • Ranđelović USA

    29.07.2024 10:10
    Sada će još više narod izaći
    na ulicama nakon ovakvih detinjastih izjava.

    Sada tek narod u Srbiji shvata sa kim ima posla.

    Ne bih da sam u koži političara kad krenu protesti na jesen.

    Iscenirani teroristički napadi na jesen i planirani policijski čas u mestima gde će biti protesti samo će dodatno izazvati gnev i onih koji još nisu probuđeni.

    AV izgleda da je samoinicijativno zaboravio šta se dešavalo 07 jula 2020 e godine kada je uveo policijski čas isteklo mu pamćenje izgleda.

    Ko čeka jesen u Srbiji neka skladišti vodu i hranu za predstojeći policijski čas zbog Rio Tinta jer to je jedino što AV u preostaje da bi ostao na vlasti.

    Nažalost svaki vid represije prema probuđenom narodu rezultovaće kritičnom masom na ulicama država staje i AV u i ostalim klimoglavcima ostaje samo da da se tajno pokupe i pobegnu iz države .

    Živi bili pa videli na jesen.


  • Zebra

    29.07.2024 09:55
    Hajde da se pravimo ludi i da u ovoj našoj maloj državi dozvolimo prosipanje teških otrova. Hajde da pitamo ove iz Šapca zašto se oni bune. U Mačvi nema rudnik. Naravno pravicemo se ludi i nećemo znati da se Jadar uliva u Drinu, Drina u Savu, Sava u Dunav. Pravicemo se ludi da u Mačvi imamo najveće rezerve pijaće vode. I
    Pravićemo se ludi da je voda u Vojvodini sama zagađena, da to nema veze sa pokušajima izvlačenja nafte i gasa… Najbolje da zatvorimo oči i kažemo sve je to dobro. Posle kad otvorimo oči i kad bližnji krenu na zračenja i hemioterapije, onda će neko drugi biti kriv što smo zatvarali oči!
  • /

    29.07.2024 09:33
    /
    udbaski fazoni iz 90ih.
    prvo ce pustiti da se kao kopa na nekoliko lokacija i onda ce predstaviti veliki, bas veliki uspeh kada se litijum bude kopao na jednoj
  • Milan NS

    29.07.2024 08:57
    Tako je, bre!
    Odakle vama pravo da protestujete, vi koji ne živite u Gornjim Nedeljicama?!
    Mi se pitamo, ne vi ko, šta i gde će da se kopa. Vaše je da plaćate porez, da udišete zatrovan vazduh i pijete zagađenu vodu
  • Vanjka

    29.07.2024 08:46
    Treba da zna, a ne zna...
    Ministarstvo bi trebalo da zna, a ne zna (ili se pravi da ne zna) da kopanje litijuma u Loznici neće zatrovati samo vazduh, zemlju i ljude u Loznici i okolini, već čitavu Srbiju i region. Šta misle, odakle dolazi hrana? Kruženje vode u prirodi se uči u nižim razredima osnovne škole, i debilu je jasno da tu nema podele na zagađenu Loznicu i čist Beograd/Novi Sad/Niš/Leskovac itd.
    Zbog toga čitava Srbija treba reći NE litijumu i drugim trovačima, jer će nam u suprotnom onkologija postati druga kuća, a budućnosti za našu decu biti neće

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna