Autor: Danas

Info
01.08.2024.
21:26 > 21:26
Privreda u Nemačkoj nastavlja da beleži pad, a taj pad odražava se i na brojne druge zemlje, među njima i na Srbiju zbog zavisnosti od najveće evropske ekonomije.
  • analyst_de

    04.08.2024 10:45
    Tzv "Zeleni" su razvalili industriju Nemacke, 10 godina recesije je najavljeno od 2020 sto se i pokazalo tacno. Nije najveci uzrok samo gas, najskuplja struja u svetu i porezi medju najvecima u svetu su najveca opterecenje. Skupu struju guraju bankarski lobiji koji kreditiraju lokalne samouprave za vetrenjace i panele, a subvencije su enormne samo da se izvrsi ta tranzicija. Rezultat su brda i sume raskrcene za vetrenjace a plodne njive preplavljene solarnim panelima, proizvodnja hrane isto opada. Bogate se samo banke, politicari i mali broj oko njih, svima ostalima a pogotovo migrantima i penzionerima je zivot preskup. Auto industrija na baterije je nerealno skupa, zato su blokirali Kineze a automobili na struju su sigurna stavka u potrosnji te preskupe energije. Problem je sto vecina Nemaca ne zivi u gradovima, mali autici i veliki racuni se ne isplate. A Srbija subvencionise ono sto je nemacki privrednik vec dobio subvencije od svoje drzave da za 10x manje troskove proizvodnju preseli kod nas, tako da necemo mi propasti samo, u slucaju da odu samo treba nacionalizovati za ono sto su vec dobili sredstva da izgrade a to se nece desiti.
  • Mile

    03.08.2024 12:03
    Sledi nam veliki povratak građana Srbije na privremenom radu u Nemačkoj. Biće konobara, neće moći čaša da se spusti.
  • Antuntun

    02.08.2024 19:53
    Mislim da je pravo pitanje kako će izuzetni rezultati naše zemlje uticati na njih. Molim nekog bota da nam to objasni.
  • milan

    02.08.2024 18:56
    Nema više jeftinog ruskog gasa i resursa. Pre nego što neko kaže kako je gas zapravo jeftin neka prvo uzme u obzir a) državne subvencije i b) smanjenu potrebu za gasom zbog usporavanja industrije (u prevodu skup gas guši proizvodnju -> industrija usporava -> cena gasa padne).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna