Autor: Danas

Info
13.08.2024.
08:43
Vest da osvajačima zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu sleduje po 200.000 evra izazvala je komentare na društvenim mrežama o tome da li je fer da država na sličan način ne nagrađuje učenike.
  • Zoka

    13.08.2024 15:19
    Mama olimpijca
    Ovi momci su skromni, politički korektni, naučili već da ne sme otvoreno da se kaže istina o količini rada od najranijih uzrasta da bi se stiglo do tih takmičenja.
    Laž je da se dobijaju stipendije od države, postoje, ali i nepotizam i neki kvazi testovi tako da osvajačmedalje iz MG nema stipendiju a neko iz neke druge škole ima, a pri tom smatram da đaci koji osvoje medalje ne treba ni da apličiraju već da sama država prepozna taj rad. Koliko znam ove godine iz mentorskog odeljenja 2D je 3-4đaka dobilo državnu stipendiju a samo koliko medalja na dŕžavnim i međunarodnim takmičenjima i koliko i apsolutno prvih drugih i trećih mesta.
    Momci rano ste povili kičmu i postali politički korektni.
  • Detelinara

    13.08.2024 14:47
    Ni slučajno !
    To jbi bilo pogrešno
  • Somborac

    13.08.2024 13:20
    Istina boli
    @NN
    Ja samo prenosim ono sto sam video i cuo, nisam kriv sto zvuci ruzno. Hoces da kazes da kosarkasi nisu bili mamurni na dodeli medalja? Jedva su stojali druze! Hoces da kazes da nisi cuo pominjanje mame americke i ustaske u kaficima dok smo igrali kosarku i vaterpolo? Nemoj da se lazemo. Stoga, nemoj ti meni da pricas o sramoti, vec pogledaj istini u oci i poradi na mentalnoj higijeni, jer to sto zmuris na jedno oko na ovakve stvari i ponosis se njima, e to je za osudu i prezir.
  • Pera

    13.08.2024 12:18
    Pera
    Sta ce nam pamet Srbi vole da se veseli i velica njihov rod.
  • Za Vv

    13.08.2024 12:01
    Većina tih olimpijaca radi i zaradjuje u inostranstvu...Samo su na OI nastupali za našu reprezentaciju...
  • Dule

    13.08.2024 11:53
    Srednjoškolci koji idu na naučne olimpijade mahom dolaze iz elitističkih krugova (deca profesora, bogatih, naučnika itd.) i posle medalje im sleduju direktne stipendije na univerzitetima u inostranstvu i plate kakve prosečan Srbin ne može da zamisli. Prosečan osvajač medalje na matematičkoj olimpijadi 10 godina kasnije radi kao konsultant za 400 hiljada dolara godišnje.

    Ništa vi ne brinite o toj deci. Još jedna stvar, na naučnim olimpijadama nema tri medalje, nego za određeni broj bodova sleduje medalja i bude podeljeno i po 100ak medalja po takmičenju.
  • Грађанин

    13.08.2024 11:46
    Наравно да треба, чак далеко више него олимпијци!
    Ови људи ће сутра унапредити читав људски род а друго поменути ће до краја својих живота бацати лопту лево десно...
  • Dex

    13.08.2024 11:37
    Pa ko je to nama naprasno postao zabrinut za mlade skolarce, osvajace medalja na medjunarodnim takmicenjima? Opozicijo, pa gde ste bili u periodu 2000-2012 da iskazete zabrinutost? I tad su djaci osvajali medalje. A nagrade olimpijcima i nacionalnu penziju su uveli zuti
  • NN

    13.08.2024 11:29
    Ružno
    @ Somborac
    Ovo je strašno ružno što ste napisali - i o sportistima koji pijani bauljaju na dodeli priznanja i o narodu koji se tome raduje i proslavlja.
    Imate strašan i ozbiljan problem - obuzeti ste čudovišnom i razornom mržnjom koja Vas potpuno zaslepljuje.
    Naravno da talentovanu decu koja osvajaju medalje treba nagraditi na odgovarajući način, a to se i čini, samo nema velikog publiciteta, što je možda i dobro, oni su deca i ne treba da se još u tom uzrastu navikavaju na slavu i ovacije, nije to zdravo ni za mnoge odrasle.
    Način na koji talentovanoj deci treba pomoći i nagraditi su stipendije, omogućavanje boravaka u uglednim domaćim i stranim obrazovnim i naučnim ustanovama, razmene, organizovanje i više ustanova kao što je Petnica i slično.
    A za ovo što ste napisali - kako pijani najuspešniji sportisti bauljaju zaslužujete ne samo kritiku, nego i osudu i prezir valjda svakog normalnog stanovnika ove zemlje koji se njima ponosi, Sram Vas bilo! Možda da popijete neki kafu i dođete sebi, nije sezona rasola!
  • Zato

    13.08.2024 11:27
    Zato
    nam pamet i beži na Zapad dok ovde ostaju sportisti skromnog obrazovanja uz rodoljubive kompozicije sa ludim Srbima koji ostadoše malo pleme uskoro i bez zemlje sasvim zasluzeno!
  • Kostunica

    13.08.2024 10:57
    Da nema ovih sportista i medalja, ne bih to ni primetio. Kakav je uticaj npr. nekog koji celi zivot pika metu iz vazdusne puske ili protura loptu kroz obruc na zivot gradjana? Nikakav osim praznjenja budzeta. Kakav je uticaj losih ucenika vidimo svakodnevno, razarajuci je i preti da unisti sve. Oni dobri ce Vase potomke uciti, leciti i graditi ovu zemlju ako ista ostane od nje.
  • Umni rad

    13.08.2024 10:15
    Je fizički neizdrživ
    Jako ograničeno razmišljanje i ozbiljno nipodaštavanje umnog rada. U sportu su uvek bile pare, a tenis za elitu, tako da su mladi talenti borci posebne vrste. Takođe, činjenica koliko se o njima malo govori dok je sport svaki dan u medijima nije baš motivišuće. Evo da pitam sve te stručnjake da mi nabroje uspešne mlade naučnike i umetnike 2-3 godine u nazad, pa da vidim koliko znate.
    Kako se niko od vas nije setio da im iskešira školovanje, boravak, troškove za vizu na nekom prestižnom svetskom univerzitetu? O poslovima u struci da ne govorim. Odvratno koliko smo ograničeni.
  • Vv

    13.08.2024 09:35
    Ako bih birala, više volela da u državi ostanu najbolji đaci, a ne olimpijci. Hoće olimpijci da nam grade mostove i da nas leče?
    Pouzdano znam da većina dece sa medaljama na olimpijadama iz oblasti nauke dobijaju privlačne ponude za stipendije iz inostranstva vrlo rano i odlaze i pre punoletstva. Država bi morala da im ponudi dobru alternativu ako hoćemo da ostanu.
  • Somborac

    13.08.2024 09:28
    pogresna drzava
    Da li uz nauku polupismeni pavijani mogu da ispijaju hektolitre alkohola, da se glasaju kricima i psuju Amerima/Hrvatima/ostalim neprijateljima pravoslavlja i srpstva? - Ne. Stoga, nema ni para. Piskarajte vi svoju matematikicu i hemijicu u svoja cetiri zida, a nas pustite da ponosno gledamo polupijane sportiste kako bauljaju na dodeli medalja, to je ono sto nam treba!
  • ex chapman

    13.08.2024 09:25
    treba
    potpuno je isto.

    prirodna nadarenost + godine upornog rada = uspeh na takmicenju

    dakle treba ih isto i nagraditi. naravno prema rangu takmicenja
  • Filip

    13.08.2024 09:24
    Ma, prestanite više! Nema nikakvog osnova da se to poredi. Ostavite tu decu da se razvijaju i rastu. To takmičarstvo koje se forsira samo dovodi do tragedija, kao što je ona u "Ribnikaru". Raspitajte se malo gde su sad svi ti takmičari koje ste veličali kad su bili deca, pa ćete videti da ih je polovina vrlo nesrećna i jadna.
  • Паја

    13.08.2024 09:19
    Ученике би требало и више. Да се промовише учење и наука. Није пикање лоптице најважније у животу.
  • zx

    13.08.2024 09:13
    nagrada
    Apsolutno se slažem. Makar sa 1ooooe ...to bi bio podstrek (i da odu napolje iz Smrdije)

    a sa olimpijce smaniti vrednost nagrada

    Sve to ide u zaduzivanje gradjana a ne lopova kriminalaca
  • Roditelj

    13.08.2024 09:13
    da
    Samo njih i treba nagradjivati. Zasto se uopste,toliki nas novac daje sportistima?
    A bolesna deca neka umiru,pametna da i dalje budu pametna i odu iz ove zemlje.Uostalom i vecina nagradjenih sportista ne zivi u ovoj zemlji i ne placa joj porez. Djokovic ,npr. ali on je nedodirljiv i vrlo dobro igra i politicke igre
  • Biljana

    13.08.2024 09:11
    Mislim da ne treba.
  • Vladika

    13.08.2024 09:07
    Zavisi
    Zavisi za šta, tu ima milion organizacija i federacija. Za nešto stvarno ozbiljno nagrade stipendije i slično.
  • Mile rent-a mozak

    13.08.2024 09:04
    Treba.
    I sekretarice predsednika opštine, učesnici Elite, Kobre, svi žandarmi za lupanje glava demonstrantima, sinovi političara iz vlasti....
    Nikako ne plaćati one što završe Mašinstvo, ETF, Arhitekturu.
  • Milica

    13.08.2024 08:56
    Da
    Mora postojati nagrada za ovu nadprosecno pametnu decu. Oni ne smeju biti nevidljivi! Predstavljaju Srbiju na najbolji moguci nacin.
  • Лола

    13.08.2024 08:54
    Наравно да никада неће бити награђени једнако, ма ни приближно!
    Овој власти не одговара популаризација памети.
    Треба им глуп, необразован, затуцан, послушан народ па деа могу онда како хоће!
  • lazar

    13.08.2024 08:53
    naravno da bi trebalo ali ova vlast im nece dati nista jer njima ne trebaju mladi koji razmisljaju(njih bi najradje ispratili u dijasporu) nego glasacka masina koja mozga nema
  • LFCC

    13.08.2024 08:47
    Ne. Olimpijci donose radost stotinama hiljada i priznati su u celom svetu, za ovu decu sem bliske familije i drugova niko nikad nije cuo. Pare donosi publicitet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna