Autor: Danas

Info
18.08.2024.
08:06
Pre dvadeset godina u Skupštini Srbije glasalo se za nova državna obeležja Republike Srbije.
  • @Ђорђе

    18.08.2024 15:44
    Nažalost, zaista je istina da "na tu pesmu krv ključa" i proključala je. Rodjen sam i proveo polovinu žuvota u Jugoslaviji ali nemam ni pravo, ni potrebu da tražim da moja nostalgija bude temelj za realnu politiku, najmanje da neko ponovo strada. Mom dedi himna "Hej sloveni" nije ama baš ništa značila jer je rodjen je u Austrougarskoj a većinu života proveo u Kraljevini Jugoslaviji. Da li je nekog bilo briga šta onmisli o himni - nije.
  • Презиме

    18.08.2024 12:57
    Како је рекао наш добри, покојни Ђоле: Словен сам, белац, слободни стрелац!
    Држава, симболи, бројање крвних зрнчића, лупање у прса, махање заставом..па то је за кромањонце!!
  • Куп је битан

    18.08.2024 12:41
    @Никако да се спојим

    Погледајте грбове или заставе земаља као што су Пољска, Румунија, Русија, Молдавија, Мађарска, Аустрија итд. Свугде се налази круна, не као симбол монархије, већ као симбол државности. Треба мало и прочитати нешто из хералдике.
  • Plagijator

    18.08.2024 12:08
    Od svega po malo
    Totalan haos i sa zastavom i sa himnom. Možemo mi to mnogo bolje i realnije. A i kraljevine nam je dosta bilo. Republika!
  • Dm

    18.08.2024 11:51
    Nije mi jasno zašto se ne spominje da je "Marš na Drinu" bio u naj užem izboru. Ako se dobro sećam pošto je davno bilo mislim da je prva vest bila i da je ta numera bila izabrana većinom glasova a onda se pojavila vest da je ipak izabrana ova koja se nikom ne sviđa, iz nekog razloga. Marš na drnu je moćna i zvučna numera koja izaziva osećanja kod svakog ko je čuje (bez obzira na nacionalnost) dok je ova druga numera prigodna samo za one koji vole da prebrojavaju krvna zrnca i koji glume velike vernike svi ostali nemaju osećaj da je to njihova himna , odnosno da je to hima svih nas.
  • Flux

    18.08.2024 10:34
    Hej Sloveni je bolja stvar, rokerskija.
  • Ђорђе

    18.08.2024 10:08
    Никако да се спојим
    Са овим обележјима, застава са круном?! Где нам је краљ?! И двоглавим орлом Византије, као толике друге државице са комплексима?!
    Тробојка без грба - много, много боље!
    Боже правде не могу да смислим. Атеиста сам, знам да бога нема. Праведно друштво морамо сами да изградимо. Или да се селимо.
    Хеј Словени. То је песма на коју крв кључа!
  • .

    18.08.2024 09:53
    .
    Rodjendan sam ovde kao i moj deda ali nikada nepevam aktuelnu himnu jer u njoj nepostoje drugi narodi da nesirimo dalje! Ovo se moglo na hiljada nacina bolje i kvalitetnije urediti kako bi se svaki Gradjanin osetio da pripada ovoj zemlji zajednici…ali nekom to nije bilo u interesu i imamo ovo sto imamo.
  • .

    18.08.2024 09:48
    U Srbiji nista normalno i sa ukusom...
    Ove simbole ne dozivljavam kao svoje.

    Licno priznajem samo zastavu i grb Vojvodine i to onaj pravi, a ne radikalski falsifikovani drugi grb koji samo unosi podele.
  • Zašto

    18.08.2024 09:36
    da poštujem simbole ove zemlje u kojoj vlast ne poštuje njen najviši pravni akt, Ustav?
  • Marta

    18.08.2024 09:29
    Mos misliti!
    Em sto su objektivno ruzni simboli em sto su iskljucivi. Pogotovo himna. Ali, to odrazava ksenofobicno drustvo, zajedno nacionalizmo i laznom velikosrpskom mitologijom. Umesto da se ponosimo velikim stvarima koje jesmo uradili, mi pokusavamo da dokazemo da smo stariji od Ameba i biramo gubitnicku stranu istorije.
  • Sale

    18.08.2024 08:50
    i šta smo dobili? Srbija kao republika ima monarhističku, religioznu, nacionalističku, velikosrbsku himnu. Isti slučaj i sa zastavom Republika ima na zastavi krunu, kraljevski plašt i tako redom. Da se razumemo za ovaj haos kriva je demokratska vlast. Užas! Haos se nastavlja postavljanjem spomenika kralju Petru na Trgu Republike u Novom Sadu. Idiotizam novokomponovanih četnika i monarhista!!!
  • Lala

    18.08.2024 08:34
    Zastava je ružna, deluje anahrono, napdno, one orlušine kao da su iz Mordora izašle, čak i grb Nemanjića je moderniji, a Bože pravde isključuje sve ostale narode i još su morali da menjaju stihove. Vostani Serbie bi bila primerenija nego Tištospase... Svet ide napred, a mi stalno unazad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna