Autor: 021.rs

Info
24.08.2024.
13:40 > 13:20
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na dnevnom nivou otkriju više od 1.000 prekršaja vozača autobusa.
  • Vukska

    24.08.2024 19:27
    .
    Dule
    24.08.2024 • 18:10

    Razumem te donekle, policija nam je sačuvaj bože,ali bus se zakucao od nazad u kamion koji je stajao verovatno. Dalje nema, ako vozač busa nije kriv onda ne znam ko je. Spavao čovek, pričao sa putnikom, čačkao mobilni...
  • Zguba

    24.08.2024 19:25
    @
    B
    24.08.2024 • 16:33

    Ako možeš ukratko da mi objasniš šta znači i koja je to zaustavna traka na bulevaru oslobođenja ili bilo kom drugom bulevaru? i drugo, kako bi ti na mestu dostavljača robe to radio?
    Parkirao bi negde oko betanije, pa platio parking iz svog džepa pa onda kolicima razvozio od lutrije do Futoške pijace ili?
    Klasično seruckanje nekog ko nema pojma o životu a ni o saobraćaju.
    Nisu dostavljaci krivi što se marketi prave gde im nije mesto. Ja živim pored novoizgrađenog PerSu marketa u zgradi koji apsolutno nema nikakav prilaz magacinu, niti klasičan magacin, nego svaki dan pred moju kapiju... Ali imam razumevanja i sam sam nekad to radio.
  • Dule

    24.08.2024 18:10
    Ja ne znam za vas ali ja nasoj policiji ne verujem nista..Nikada oni nisu krivi oni uvek ginu od posla a uvek su krivi vozaci..Nikada ovde nije kriv izvodjac puteva,policija,onaj koji postavlja signalizaciju i znakove uvek je kriv vozac..Pa napravili ste opasne puteve pa kuce direkt pored tih puteva znakovi nelogicni pa ih vise niko i ne gleda..Nasi upravljaci ne shvataju kada stavis znak 50 ma sat na pupinov most i posle njega gde je brisan prostor i sve ravno onda posle ljudi uopste znakove ne gledaju.Moraju znakovi bilo objektivni i logicni da bi se postovali..Kod nas stoji znak radovi na putu ogranicenje 30 a radovi gotovi pre nekoliko godina.Zaostao znak ali saobracajci bas tu stoje uvek.
  • Vozač kamiona

    24.08.2024 17:36
    Objašnjenje
    Ovako, po ovoj statistici ispada da su profesionalni vozači nekakvi divljaci. Inače za one koji ne znaju pri kontroli vozača kamiona ili autobusa policija moze da otkrije prekršaje iz raznih zakonskih oblasti u poslednjih 28 dana. Većinom su to prekršaji iz oblasti rada tj. prekršaji vezani za duzinu radnog dana, broj sati voznje ili vreme trajanja odmora dnevno i vikend. Dakle, ti vozači nisu nikakvi divljaci(generalno), ne voze 200km/h, ne divljaju u saobraćaju, ne pretiču kolone vozila na punim linijama(ima izuzetaka).... Dodajte na to da ti vozači provode na svom radnom mestu u tim mašinama 13-15 svakog dana. Sada sedite u svoje automobile 13 sati danas i recite mi na kraju dana koliko ste prekršaja napravili i povedite računa da vaš automobil pamti i zapisuje većinu tih grešaka a policajac na jedan klik moze sve da ih pročita i da vas kazni. Shvatićete da ste i sami daleko bahatiji vozači i podlozniji činjenju prekršaja. Kada bi svako vozilo pamtilo prekršaje pa sudije ne bi imale slobodan minut a zatvori bi bili premali. Što se tiče vozača teretnih vozila koji rade na prevozu građevinskog materijala za potrebe izgradnje puteva, mostova, pruga... njima je drzava prećutno dozvolila da rade to što rade. Nemojte sve nas profesionalce stavljati u isti koš. Ima nas raznih kao i vas vozača putničkih vozila. Naš posao je veoma težak i stresan, ne viđamo porodice danima i nedeljama te vas molimo za malo više razumevanja. Srećan put i čiste puteve vam želim.
  • NS65

    24.08.2024 16:34
    Najbolje...
    Najbolje bi bilo da se ukinu autobusi i kamioni pa bi se ovi što pametuju osećali bezbrižno. Policija nađe 1000 prekršaja zato što nikog' drugog ne kontrolišu, zna se gde je lova.
  • B

    24.08.2024 16:33
    par pitanja
    Da li je prekrsaj kad kamion stane na raskrsnici na pola sata da istovare robu u maloprodajni objekat?
    Jeste?
    A zasto to niko ne sankcionise i svako jutro prodjem pored bar 5 takvih situacija?
    A o dostavljacima sa kombijima sa sva 4 gde god im je zgodno, da ne pocinjemo...
    Jedna patrola bi ih za nedelju dana naucila reda, a ne posle tragedije da su svi pametni...
    Nema stajanja u zaustavnoj na bulevaru, a ne parkiranja, ali niko ne kaznjava...
  • DonJuan

    24.08.2024 16:25
    Ma nije moguce, srbende pa jos vozaci, to je bas fina kombinacija, nema sanse da su bahati, primitivni i agresivni hahahahhhahahah
  • Cane

    24.08.2024 15:51
    Providno saopštenje
    Opšte poznata stvar da policija u 99 % od vajkada ne plaća autobuski prevoz ....izvade službenu i ćao. Samim tim se vozači autobusa nikada ali nikada ne kontrolišu kako treba..
    O kamionima i primanju mita ne vredi ni pričati.
    Sramno saopštenje MUPa
  • Lale

    24.08.2024 15:49
    Rasuti teret
    Više niko ni ne pita za cirade dok prevoze pesak, šljunak, sitni kamen...
  • Nd

    24.08.2024 15:46
    Nd
    Mislim da saob.pilicija nesme da kaznjava kamione rade sta hoce,voze kuda hoce,iznose blato na put,rasipaju tovar....
  • Realista

    24.08.2024 15:43
    prostitucija
    Ništa to nije što par crvenih ne može da reši. Zato ste tu gde ste i biće samo još gore...
  • Joza

    24.08.2024 15:26
    Vozači GSPNS
    U poslednjih godinu- dve vozači u našem gradskom prevozu kao da su podivljali. Živim na Telepu blizu crkve i svakodnevno vidim kako jure i ne usporavaju na prelazima. Kod škole J.Atila ima onaj radar što ti se smeje ili se ljuti. Na autobuse GSPa se isključivo ljuti jer usporavaju samo na stanici. A to je kao zona škole 30 kmh....
    Da li neko u ovom gradu( državi) ima načina da sprovede poštovanje propisa i zakona?
  • Ti

    24.08.2024 14:52
    Komercijalni, tj. ^profi' vozači naprave po vožnji i parkingu i više od 1000 prekršaja, a svađaju se, prete i isteruju ko da su oni upravu. Svima bi im oduzeo dozvole
  • Jao

    24.08.2024 14:51
    Ming
    Svakodnevno kamioni voze 50 tona šljunka i ostalih rasutih materijala i sa 65-70 tona bruto rasturaju puteve u Srbiji. I tako već 30 godina. Zanzibar
  • MaryPoppins

    24.08.2024 14:43
    Kurupcija
    Da li se MUP hvali ili žali ili priznaje da je nesposoban da zavede red u saobraćaju u srbiji ako izjavljuje da je 1000 prekrsaja/dan teških vozila!!?
    Uverena sam, da bi umesto korumpiranih srpskih policajaca, da bi 100 Švajcarskih policajaca i 20 tužilaca i 20 sudija iz Švajcarske zavelo red u Srbiji u roku od 1 mesec i redukovali broj prekrsaja, broj mrtvih, invalida, povredjenih, materijalne štete 10 puta manju.
  • Biciklista

    24.08.2024 14:41
    Autobusi i kamioni na nasim putevima su opasnost za sve. Idem na Crveni cot, susretnu se dva kamiona novosadske firme i da ne bi bio pregazen sidjem sa puta u cicak, ne bi palo na pamet vozacu jednog kamiona da uspori, da se mimoide sa drugim kamionom i da me obidje. Pozovem odgovornog u firmi a on se preziva Sudar :). Vozaci Dunavprevoza prolaze pored biciklista kada imaju vozilo iz suprotnog smera, prolaze na 20 cm od biciklista i pitanje je samo kada ce neko opet nastradati.
  • pazi sad

    24.08.2024 14:01
    To i ptice na grani pevaju, sto dalje od bobosa u kamionu. Ja sam video kada je sleper prosao raskrsnicu kod bolnice na crveno. Drugom prilikom kada je sa telefonom u ruci presao u moju traku sam ostavio kljuceve od kola. Pre neki dan je bio tekst o ciradama, pa pogledajte puteve koliko su puni sljunka, peska i zemlje. Na gradilistima u Pap Pavla ne postoji kamion sa ciradom. Decenijama im se gleda kroz prste. Pa i onaj sto je usmrtio devojku sa kolima u Petrovaradinu je sutradan seo u kamion.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna