Autor: 021.rs

Info
29.08.2024.
18:46 > 18:58
Mnogi od nas su se tokom svog života susreli sa nekom vrstom diskriminacije.
  • Hm...

    30.08.2024 11:18
    Kako nazvati to što ste svoji i nećete da se učlanite u stranku, pa morate da trpite i da gledate svakog novog koga zaposle i dovedu van konkursa kako ništa ne radi, nego sedi i gleda serije na YT, ide na kafe, u kafiće,ide na pijacu,obilazi butike,itd, a ti koji radiš dugo godina radiš i svoje i njihovo? Malo je falilo pre nekog vremena da ja kao "nepodoban" išamaram nekog "podobnog"
  • /

    30.08.2024 08:34
    /
    zalba, kome?
    uz organizovanje hr foliranata i obavezivanje na nda ugovor sve ostaje zataskano
  • Ma

    30.08.2024 08:11
    Jok. Šlogiro sam se jer mi je bilo dosaddno
  • Marija

    30.08.2024 07:47
    Uzas
    SNS-ovci dolaze na posao kad hoce, budu koliko hoce, oni ne moraju nikome da se pravdaju - ni sefu ni kolegama. Cesto bude da se vode da rade, a u stvari nisu na poslu. Mi, ostali treba da cutimo i radimo i da gledamo na te protivzakonite radnje blagonaklono.
  • Праведник

    30.08.2024 07:09
    Мобинг је највеће зло!
    Овој теми би се требало далеко озбиљније и темељније позабавити. У великим страним приватним компанијама постоје јасне процедуре шта урадити када сте мобинговани излепљени плакати у просторијама компаније. О овоме мора озбиљно да се прича од средње школе до факултета. Мобинг ко преживи тај прича. Лично сам био зверски мобингован и од појединих колега и од шефа Богу хвала некако сам преживео али вртећи те мрачне филмове из прошлости су ми нанеле још веће зло...треба покушати што више потиснути из себе али не заборавити сву ту неправду и понижења коју су ти нанели. Ћутиш, радиш, не дираш неког, са свима лепо, помогнеш ако можеш, гледаш своја посла, чуваш то бедно плаћено и потпуно несигурно радно место али џаба....
  • znamo se odavno

    30.08.2024 06:48
    U zdravstvu je redovna pojava da medicinari sikaniraju druge struke a narocito je to izrazeno kod doktora. To je alavo, bahato i bezobrazno. tipicni predstavnici ovog drustva. E da, i lenjo.
  • Bandzi

    30.08.2024 06:26
    Pitajte zaposlene u jednoj upravi kakvu torturu trpe svakodnevno od nacelnika koji dolazi pijan na posao, urla i na zaposlene i na nadredjene, ponizava ih stalno, ori se cela zgrada kada on dodje a i dalje je tu.. cuo sam da kolektivno cela uprava vodi peticiju da ga smene nadam se da ce uspeti jer covek nije normalan
  • Ira

    30.08.2024 01:49
    Užasno loš formular
    Online formular je jako loš. Dva puta sam popunjavala formular da bi cela stranica nestala pri "preskakanju" na naredno polje tako da nisam ni mogla da kliknem na submit. Treći put više neću popunjavati iako me kao sredovečnu ženu bez partijske knjižice i "muške" preporuke već "samo" sa obrazovanjem i radnim iskustvom ova tema dotiče u toj meri da shvatam da se uzalud prijavljujem na javne konkurse (Infostud i dr.) i da je i za mene (kao i za mnoge druge žene preko 40. god. koje samo preko konkursa, intervjua i probnog rada mogu da "dođu" do zaposlenja) tržišta rada potpuno zatvoreno kada su u pitanju bilo kakve iole pristojne pozicije kako u privatnom tako i u javnom sektoru. Još nijednom nisam naišla na rekruterku u poznim tridesetim, a kamoli u četrdesetim ili pedesetim godinama života.
  • Ns

    30.08.2024 01:07
    Resenje
    Ne trpim ni jednu vrstu diskriminacije,odmah opomenem,da smanje doživljaje ,a najviše ne podnosim drukanje za bednih par hiljada dinara..najgora vrsta šljakera i te veverice novozaposlene preko sns j sličnih derivata
  • x

    29.08.2024 23:37
    Sluzio sam civilnu u izvesnoj firmi, posle nekih godinu-dve su me zvali da tamo nastavim da radim jer sam se odlicno pokazao. Radio sam oko 3 godine na pp ugovorima. Tipicno muljanje da se dobije radnik za sto manje para. U nekom trenutku je ponestalo zakonskih osnova za taj pp ugovor. Tadasnji sef me je zvao na razgovor da mi saopsti da mu je jako zao i neprijatno, da sam mu odlican radnik, da me svi hvale i da je se jako trudio i zalago da budem zaposlen za stalno ali da izvesnom sefu iznad njega smeta sto sam jako upadljiv (gej) i da nije do njega i na tome se zavrsilo. Mesec-dva posle mi je istekao ugovor i to je bilo to.
  • jovo s brkovi

    29.08.2024 20:28
    ja jesam, u mojoj firmi ovi koje je zaposlio sns moraju da placaju svaki mesec stranci par hiljada dinara...to im je valjda naknada sto su uhlebljeni a pored toga moraju i na mitinge, od vrata do vrata... a ja kao strucnjak koji u firmi radi duze nego sto postoji sns niti placam niti radim za stranku...osecam se jako diskriminisano
  • i

    29.08.2024 19:31
    Do pre nesto vise od 3 godine bio redovno diskriminisan u svakoj firmi. U pitanju je privatni sektor a nivoi diskriminacije su se menjali od firme do firme. Zdravstveno, finansijski, profesionalno... Samo mogu da porucim svima da ne trpe i da traze nesto drugo cim pocne bilo kakav vid diskriminacije ili mobinga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna