Autor: Danas

Info
02.09.2024.
09:41 > 09:41
Samo u poslednja tri meseca u Srbiji su se desila četiri ubistva koja su izvršili maloletnici ili su bili saizvršioci u ovim ubistvima.
  • Predrag

    03.09.2024 20:27
    U isčašenom društvu isčašeno je i ponašanje.Širok je raspon uzroka i uvezenih i domaćih.Osnovno je da smo izgubili porodicu kao osnovnu ćeliju društva , tradicionalno vas-
    pitanje i ponašanje,kratko rečeno đavo je došao po svoje.Tu je i veoma brzi tehnički razvoj koji ima i svoju negativnu stranu.
    Ja ne vidim povratak na staro a neizvesno je šta će "novo" doneti i nama i zapadnoj civilizaciji.
  • Ce

    02.09.2024 17:34
    Ne znam sta se ceka sa promenim zakona. suditi im kao odraslima i cao




  • Ima svega

    02.09.2024 14:46
    Pre svega je krivo vaspitanje.

    Prešao sam trideset skoro. Sećam se mojeg društva kada smo bili mali. Mnogi su imali igrice od desete godine. I ja sam. Pucali, ratovali, ali na ekranu. Svi izrasli u dobre ljude, osim onih nevaspitanih. Probleme su imali u svojoj kući, tačnije, tretirani su bez kažnjavanja i sve su imali
    Ja nisam imao sve. Retko išao na putovanja. Imao jadnu garderobu. Skoro nikada sa društvom. Falilo para. Slabo se izlazilo u grad.

    Bez obzira na novac, oni što su rasli sa nekim pravilima i učeni da imaju samokontrolu. Oni su u redu. Mnogi nevaspitani i učeni glupostima su izrasli u bahate lupetače gluposti, verbalno nasilne, nekada fizički. Dosta isfrustrirane. Spremne da te povrede na ovaj ili onaj način.
    Mnoge sam gledao kako leče komplekse, pakoste, sabotiraju, povređuju, varaju itd.

    Oni vaspitani su generalno u redu.
  • Nina

    02.09.2024 14:14
    @Dejan
    Slažem se Dejane sa Vama!

    I ja smatram da je ovo rezultat svih suludih zakona i uobličenih prava deteta, (koje smo usvojili od onih koji najviše eksploatišu decu) .
    Utrkuju se ko će zakon bolje prepisati i brže doneti dok su na vlasti .
    Ne vodi se računa o pravim pravima i obavezama deteta...
    Sebičnost i nesposobnost "porodice " da se nosi sa izazovima i problemima koje nosi život su već alarmantne,a ispraznost življenja suluda...
    Takvo trošenje vremena....nosi posledice ...



  • pepa

    02.09.2024 14:09
    .
    Moj komentar ima najviše minusa, ali dobro... Dokle god budete okretali glavu, ne pričali i ne slušali svoju decu, nego ih puštali niz vetar, da ih vrbuje ulica, ultra prodesničarsko-ruske paraformacije, koje su povezane sa BIA, samim tim i vlašću, budućnosti i nade za našu omladinu u ovakvom bolesnom društvu neće biti.
  • Bob Rock

    02.09.2024 13:36
    Bez milosti
    Kad znaju da ubiju treba da odgovaraju za svoj zlocin.
    Od 12 godina za ubistvo uvesti kaznu 50 godina ili dozivotna robija u rudniku bez pomilovanja.
    Za sve ubice od 12 do 90 godina zivota.
    Visecete kad prvih 10 bude osudjeno 11 -ti ce dobro razmisliti.
  • Samo kazem

    02.09.2024 13:07
    Definitivno zivimo u sve agresivnijem drustvu. Mada nije da je agresija izmisljena skoro. Bombarduju nas ili veoma losim sadrzajem sa svih strana ili previse idealnim zivotom na drustvenim mrezama pa mislis da ti je zivot propao jer ne zivis kao drugi i frustracije rastu. Ne znam. Znam samo da igrice ama bas nikakve veze nemaju sa tim kao sto neki tvrde.
  • Jelena ns

    02.09.2024 12:55
    @Dejane,
    Bravo za komentar.
    Sve su to,, mamini pilići'' i ,,tatine junacine'' sa EGOM koji probija plafon! To kad hoda mislis da je sa Olimpa sislo, zastičeno i razmazeno, sito i besno!
  • Zanovetalo

    02.09.2024 12:40
    Legendarni Dusko rece:
    "Roditelji,tucie decu, cim primetite da lice na vas"
  • Miki

    02.09.2024 12:22
    Igrice
    Ja kada sam bio mali nasilne video igre su se tek pojavile i mene i moje vršnjake nisu motivisale ni na šta od toga.
    Ali 25 godina kasnije..... Ulicom šetaju deca i omladinci koji su u takvom sadržaju od prvog dana svoje svesnosti. Ne uzeti to u obzir bi bilo apsolutno izuzetno najblaže rečeno glupo.
  • Novosadjanin

    02.09.2024 12:18
    !
    Kad su izbacili "kajis" kao vaspitnu meru sve je odislo do ku..a! Te ne smes detetu da branis ovo, te ne smes ono.. te u skoli ne smes detetu nisa da prigovoris ...
    Lepo su nas ucili jos kao male
    "... Dajem časnu pionirsku reč:
    Da ću marljivo učiti i raditi
    poštovati roditelje i starije,
    i biti veran i iskren drug,
    koji drži datu reč"
  • Srbija ne sme da

    02.09.2024 11:47
    stane. Za nasu decu!
    Sta ste mislili da cete dobit sa izazivanjem 4 ( slovima cetiri ) rata na rusevinama eseferjota a da se niste suocili kao drustvo sa tim zlocinom koje ste pocinili ili da se korektno izjasnim koje su neki Srbi i velikosrpska ideologija pocinila u ime Srba i Srbije. I danas se slave ratni zlocinci koji su uvazena elita u vasem drustvu, a jedan takav koji nije odgovarao za svoje ratno huskacke izjave vam je gospodar poput Sultana. Lp i sretno!
  • 90 te

    02.09.2024 11:21
    oće to kad ratni zločinci
    šetaju slobodno i gostuju na nacionalnim televizijama.....
  • Nišlija

    02.09.2024 11:16
    To su deca polaznici verske nastave, slušaoci Jovana Deretića, pratioci Miroljuba Petrovića, branioci AVNOJ-skih granica i navijači sa finala maškarenja u Parizu.
  • Zemlja čudesa

    02.09.2024 11:05
    Ceo problem je u visoko postavljenoj granici krivične odgovornosti. Treba tu granicu smanjiti na 10 godina starosti i onda koristiti KZ Srbije u punom opsegu za svako delo, bez olakšavajućih okolnosti. Takođe je neophodno ponovo uvesti smrtnu kaznu za posebno teške zločine. Svako dobija svoju priliku u životu, a onaj koji je iskoristi tako što ubije drugo ljudsko biće treba da bude uklonjen.
  • /

    02.09.2024 10:48
    /
    pa da, srbijanje mozete nazvati frustracijom
  • Petar

    02.09.2024 10:39
    Crveni alarm
    Proveo sam nekoliko dana medju decacima of 15-16 godina koji su sportisti vecina dobri djaci i donekle kulturni. Sokantna je kolicina agresije medju tom decom!Pocinje od maltretiranja slabijih medju njima do isto to i na ulici. Slusajuci ih sa stane cuo sam neverovatne stvari. Od onoga kako bih ovog prebio do da imam oruzje ubio bih ove odmah. Cak i priznanje jefnog od njih da bi njegovi roditelji bili sokitani kolicinom njegove agresije i potrebe da maltretira druge! Dalje slusajuci njihove razgivore medju sobom,dolazim do zakljucja da sve dolazi sa TV-a i igrica sa kompjutera. Ova drzava na sve nacine promovise nasilje i prostakluk. Od vrha vlasti do njihovih poslusnika iz medija! Upaljen je crveni alarm! Sve vodi upropast!!!
  • pepa

    02.09.2024 10:28
    .
    Kad ih vidim u grupi od pet, šest, svi isti u crnim šorcevima, kačketićima, torbicama preko, a sa grudi puca NEMA PREDAJE, Dogodine u ... , Wagner group i ostala nazi obeležja, smuči mi se život. Agenda BIA/SANU u punom jeku se forza. Znaju samo da diluju, konzumiraju i prebijaju na smrt. Mrze svakog ko nije srpskog roda. Generacije mladih su upropaštene. Decenijski oporavak nas čeka. S' tim da nam Nepomenik što pre sjaši sa grbače, ali neće još narednih par godina...
  • B

    02.09.2024 10:25
    Bravo
    Svi znamo da ima previše frustracija i agresije, a sad bi mogli da vratimo krivičnu odgovornost za mlađe maloletnike. Pošto još ne smeju pivom i bromazepamom da stišaju svoje frustracije.
  • Dejan

    02.09.2024 10:25
    Ajde manite me više sa internetom. Imao sam i ja internet kad sam bio klinac, pa mi nije padalo napamet da nekog ubijem. Imao sam i igrice iz GTA edicije koje obiluju nasiljem, gledao sam i kako Švarceneger kosi gomilu ljudi, pa nisam nikog ubio.
    Ovo je rezultat liberalnog vaspitanja i obrazovanja po kojem deca imaju sva prava i nikakve obaveze. Ovo je rezultat škole razmišljanja po kojoj ne postoje bezobrazna deca, nego deca sa "poremećajem pažnje" i "hiperaktivna" deca. I ovo je rezultat koji daju nezainteresovani roditelji koji se bave svime osim svojom decom. Mama je na pilatesu i na izlivanju noktića, tata je u kladionici i kafani. Eto čime to rezultuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna