Autor: Danas

Info
02.09.2024.
18:04 > 19:03
Na listi "ekoloških terorista" koju je objavio novoosnovani pokret "Kopaćemo" našao se i sociolog Jovo Bakić, koji kaže da on stoji iza svojih reči i dela.
  • Peđa

    03.09.2024 20:06
    Kakvi su to spiskovi
    Jovo Bakić je jedini intelektualac, univerzitetski profesor, koji je na strani naroda, a protiv vlasti i jalove buržoaske tzv. opozicije. Pitanje je ko to pravi spiskove nepoželjnih? To neodoljivo podseća na spiskove za likvidaciju simpatizera NOP u Drugom svetskom ratu, a znamo ko ih je pravio i kako su prošli.
  • Zoran

    03.09.2024 12:58
    Godpodin je završio redovan fakultet,magistrirao i doktorirao na našem univerzitetu o za to mi kapa dole.Ono što mi nije baš kasnije i čemu se to usavršavao u Engleskoj,Finskoj i još po nekoj zemlji zapada,ako je već u svojoj zemlji postigao sve.Možda neka druga vrsta usavršavanja kao što je imao Srđa Popović?
  • Aca kockar

    03.09.2024 12:18
    Hitno mi trebaju pare, dužan sam zelenašima. Ne znam kako da otvorim nevladinu organizaciju protiv Vučića, jer tu leži prava lova u devizama. Cenim svaki savet.
  • podrinjac

    03.09.2024 07:34
    jb
    Jovo,da vidis kako se osecaju oni koje prozivas...Neznam ko su,ali dobra ideja.
  • Мајор Гашпар

    02.09.2024 23:22
    ...
    Није он господин Бакић, него друг Бакић. Не заборавите.
  • Apricus

    02.09.2024 22:01
    Čovek od integriteta
    Ovaj čovek je jedan od retkih srpskih intelektualaca sa kičmom i integritetom. Već godinama otvoreno govori o svim negativnim pojavama u društvu i ne boji se da imenuje odgovorne za takvo stanje u državi. Spreman je da riskira svoj lični komoditet da bi prosvetlio građane i promenio zemlju na bolje. Isto tako je nemilosrdan prema delovima opozicije za koje smatra da ne rade svoj posao kako treba.
    Iza njega stoje naučni radovi iz oblasti sociologije kao i više objavljenih knjiga. U svakom normalnom društvu on bi bio ugledna ličnost ali ovde je skoro pa državni neprijatelj.

    Za one koji nisu upoznati sa njegovim javnim istupima, na YouTube ima mnogo zanimljivih video zapisa sa njim. Jedan od interesantnijih je kada je razotkrio Tomu Nikolića i njegovu lažnu diplomu. Ili kada je u Utisku nedelje pravilno zaključio da je Milica Zavetnica u stvari kukavičje jaje opozicije, što se kasnije ispostavilo kao tačno. Uglavnom, svuda gde se pojavi ima nešto pametno da kaže, za razliku od mnogih tkz intelektualaca i prodavača magle, koji se toliko ulizuju ovom režimu da je to prosto sramotno.

    Profesor Bakić je i sada stao na pravu stranu istorije. Nije se prodao kao mnogi drugi koji su otvoreno uz ovaj nakaradni režim ili su odlučili da kukavički ćute bez obzira šta se događa oko njih. A nisu shvatili da ovo vreme nije takvo da možeš da stojiš po strani dok je opstanak tvojih sunarodnika ugrožen od korumpirane vlasti. Zato njegova hrabrost u ovim mutnim vremenima treba biti upamćena.
  • Baka

    02.09.2024 21:46
    Voda
    Gospodine Bakić, volim vas.
  • Leka

    02.09.2024 20:51
    NS
    Želim i ja na taj spisak!
  • Slobodan

    02.09.2024 19:45
    gde je spisak
    Interesuje me ima li mene na tom spisku, a ako me nema zašto me nema.
  • Ludovički

    02.09.2024 18:53
    Psi laju, vetar nosi
    Jovo Bakić uvek govori prave stvari. Protivnici mogu da mu pljunu pod prozor. On je Čovek za razliku od njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna