Autor: Beta

Info
02.09.2024.
18:40 > 19:04
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom devedesetih manipulisao Srbima dovodeći ih u zabludu da Hrvatska nije njihov dom, već deo "velike Srbije".
  • Промишљач

    04.09.2024 10:45
    Е онда овако
    @Maxa/ Z4/ укратко да неби било на дугачко! Тај план је изврстан на папиру али временом би миц по миц постао мртво слово на папиру (као што ови из Сарајева стално покушавају са Републиком Српском). До плана Z4 није требало ни да дође а неби се ни десило ништа да ви нисте кренули да изађете из Југославије. И шта сте добили само столицу у УН а економија би била иста и да је остала Југославија. Наша грешка, нисмо требали правити заједничку државу са вама после Првог св. рата и ништа од овога неби било, а Србији је нуђена Босна и пола приморја, и више, и ево одмах вас у Београду код краља Александра да молите за заједничку државу и он прихвати
    - глупак!
  • Max

    03.09.2024 21:27
    Milanovicu,nazalost nisi u pravu,a hrvatska nazalost nije dom Srbima iz Hr jer ste vi sa Ustasama tako odlucili.
    Prosto ili lazes ili se pravis sljep,ali rekao bih ovo prvo.Sve ste ucinili i sve cinite da srbe svedete na statisticku gresku tako da bolje ne laprdaj
  • Realno

    03.09.2024 08:49
    @Maxa
    Plan Z4 je nastao od zapadnih sila i Rusije 1995. godine, a ne na početku rata. Napisao sam već da SPS i SRS snose veliki deo krivice za "oluju", ali nisu oni jedini krivci za rat, kao što je Tuđman rekao: da Hrvatska nije htela rat, rata ne bi ni bilo. Inače posle odbijanja Z4 na insistiranje vlasti iz Beograda, počelo je povlačenje teškog naoružanja iz Krajine. Ostale su im puške, dok je sa suprotne strane krenulo žestoko naoružavanje, zapad i Rusija su dobro naoružali Hrvate, a ubrzo je Tuđman dobio odlikovanje od Jeljcina.
  • Gorki

    03.09.2024 07:22
    manje bitan detalj
    Palo mi u oči to da Vučiću nije stalo do Hrvata.
    Nije njemu stalo ni do Srba. Odmaknite se malo i pogledajte. Samo familija.
  • Maxa

    03.09.2024 00:57
    @Realno
    @Realno bi mogao da prvo pročitaš plan Z-4 koji je nuđen Srbima ali su Šešelj i ostala huškačka banda nagovarali lokalne Srbe da se late oružija.

    Plan je uključivao sledeće aspekte autonomije za Srbe:

    *potpunu monetarnu nezavisnost, koja bi uključivala fiskalnu politiku i zasebnu monetu;

    *Krajina bi bila zona slobodne trgovine bez carina, čime bi se ohrabrio ekonomski rast;

    *elementi državnosti bi uključivali grb, zastavu, himnu i policiju;

    *11 opština u kojima su Srbi imali većinu prema poslednjem jugoslovenskom popisu iz 1981. godine imale bi poseban status i činile bi tzv. „Srpsku Krajinu“;

    *Istočna Slavonija, Zapadni Srem i Baranja ne bi bili uključeni u autonomnu

    *Krajinu, ali bi imali odvojene procese reintegracije uz prisustvo međunarodnih mirovnih snaga;

    *Ustav i zakoni Republike Hrvatske bi važili na teritoriji Krajine, ali bi prethodno morali biti odobreni od predstavnika Krajine;

    *Krajina bi imala izbore za predsednika Krajine;

    *Krajina bi bila demilitarizovana a hrvatska vojska bi mogla ući samo na poziv predsednika Krajine;

    *Ni jedan zvaničnik Krajine ne bi bio odgovoran nijednom zvaničniku Hrvatske.

    E vidiš OVO je nuđeno lokalnim Srbima ali to radikalima i nacionalistima koji su sanjali veliku Srbiju ovo nije odgovaralo, pa se krenulo sa retorikom "Srbija je tamo gde su srpski grobovi"
  • Uh Pero Ničić

    03.09.2024 00:12
    @Промишљач
    I tvoj Zlobodan Milošević se isto tako složio sa njima i deo Srpskog naroda ostavio na cedilu, a inače je i tvoj veliki Srbin Aco od Bugojna isto tako mislio jer mu je ovaj dodelio stan u BG varoši.
  • Mićo

    03.09.2024 00:07
    @ @Ssy
    A koji političar jeste?
  • Промишљач

    02.09.2024 21:23
    Замена теза
    Па и није им била дом!Први дом у је била Југославија а Хрватска као и све републике су биле део дома (собе) док вама није пало поново на памет да своју 'собу' издвојите из куће (дома) и прогласите је само вашим домом. Били сте и остали лицемери, и остаћете такви ва вијек вјекова, нажалост!
  • Zemlja čudesa

    02.09.2024 21:18
    Istini za volju
    Nije baš imao težak posao pošto su mu pripomogli mnogobrojni Hrvati, na čelu sa Tuđmanom. Dali ste mu sve što je potrebno kada ste u Ustavu proglasili da je "Hrvatska država hrvatskog naroda". Onda je došla i priča o porodici Zec i još mnogi drugi zločini na etničkoj osnovi. Takođe, sumnjam da je ono mitraljiranje izbegličkih kolona bilo zato što su hteli da se Srbi vrate nazad. Dakle, nemojte se sada praviti da ste neki fini svet i niste ništa krivi.
  • Pera Minhen

    02.09.2024 21:16
    A zasto
    Ste proterali pola miliona Srba iz HR, ako je tu njihov dom?
    Ok, dali ste im drzavljanstvo .
    Ali imovinu ste im uglavnom unistili. Popalili, pokrali. Gde je tu logika Milanovicu?
  • Neko

    02.09.2024 20:40
    Milanovic je poznat po tome da se okrece kako vetar duva, sto bi rekli - pravi politicar.
    Sto se tice izjave, potpuno je u krivu, jer su Hrvati zapoceli maltretiranje i sikaniranje Srba, pit patronatom sahovnice i ustaskim obelezjima, pa su se Srbi sa pravom pobunili.
    Jasno je da Hrvati zele da operu svoju proslost i da im vremena idu na ruku (opsta zatupljenost naroda sirom zemljine kugle), ali ko je ista citao jasno mu je da su krivci doveka i da su se gadno ogresili o Srbe.
    Nas problem je sto srpske zrtve zaboravljamo olako...
  • Ja sjećam se

    02.09.2024 20:08
    Ma šta mi govorili
    Ima tu jedna povelika grupa političara u Hr koja je svim Srbima 1990. itekako stavila na znanje da oni smatraju da im Hrvatska ne samo nije dom nego nije i ne treba da bude ni bezbedno mesto za život. I danas se još vuku njihovi repovi, a Milanović se, isto kao i Plenković, pravi da je bio negde drugo dok se zakuhavalo na rat. Vučić, kako god se to posle zamrsilo, nije prvi počeo i neki drugi su mu rado spremili pozornicu da bi posle mogli da se opetu za sve ono pre i sve ono posle opravdaju.
  • Dragans

    02.09.2024 20:00
    Srbi su suviše patili pod NDH da su se bojali da će se ponoviti. Zbog toga većina njih ne želi da živi u Hrvatskoj. To nema veze ni sa kojim političare, pa ni sa Vučićem.
  • @Ssy

    02.09.2024 19:59
    Milanović je sve samo ne pametan i uravnotežen!
  • Vlada

    02.09.2024 19:42
    Sve je 100% istina
    Zavio Srbe iz Hrvatske u crno!
  • Realno

    02.09.2024 19:29
    Trebalo bi da uz ovo Milanović kaže i drugu stranu: da su Hrvati Srbima ukinuli status konstutivnog naroda, da je par godina pred rad počelo šikaniranje Srba na poslu, otkazi, maltretiranja tokom rutinskih policijskih zaustavljanja... A tu je bila i relativno sveža istorija ustaštva, bilo je i živih ustaša i Srba logoraša iz 1945. Hrvati suštinski nikad nisu prihvatili "bratstvo i jedinstvo", pokojni član moje porodice je još 50-ih godina dobio otkaz u Zagrebu (visoka državna pozicija), samo zbog srpske etničke pripadnosti. Već 70-ih je hrvatska političarka Savka Kučar pokušala da napravi nacionalistički bunt u Hrvatskoj, ali nije im pošlo za rukom do kasnih 80-ih. SRS i SPS snose veliki deo odgovornosti za "oluju", ali nisu ni blizu jedini krivci za rat, krivicu snose i Hrvati.
  • Map

    02.09.2024 19:26
    Rekao covek istinu
  • Izvidjac Futog

    02.09.2024 19:25
    Predsednik
    Predsednik Milanovic kao da postaje premijer Plenkovic.Iskreno receno mislio sam da je covek mira.Prevario sam se.
  • Ssy

    02.09.2024 18:37
    Ko nebo i zemlja
    Milanović je pametan i uravnotežen političar i predsednik za razliku od Oskara. Susedi su imali mnogo više sreće od nas prilikom izbora predsednika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna