Autor: Danas, Politiko

Info
09.09.2024.
07:04 > 07:16
Ova balkanska zemlja (Srbija) je jedno od najvažnijih mesta u svetu danas.
  • Vladimir

    10.09.2024 06:02
    Ne razumem
    Biće da ne razumem poentu. Od kada je saradnja sa svima loša. Od kada je demokratija kada moraš da se svrstaš u stroj i slušaš gazde sa zapada. Uostalom ta podela na demokratiju i ostale je besmislena naročito u svetlu svega što se događa na zapadu. Zato mi se kosa na glavi digne kada mi pomenu autokratije i demokratiju. A o pohvalama hrabrosti onih koji priznaju cepanje sopstvene zemlje nemam ni reči.
  • Kalimeru od Milana

    09.09.2024 16:46
    Mnogo se praviš lud
    Pitaš se ko hapsi po severu kosova, evo moja prija tamo hapsi ko neće da kupi kolače.
    Kažeš nisu nam uveli vize a treba ... a izvini šta je to kada moraš da tražiš dozvolu da udjes u zemlju pa te skeniraju i čekaš da li će ti odobriti. Da i to sve treba da platiš ... To nije viza to je izvini ŠTA
    A ti gospodine idi u ... tvoju lepu ... Evropu a ja ću tamo gde ne traže pare i dozvole da bi potrošio kod njih svoj novac i gde me poštuju kao čoveka.
  • BRICS no Alternativ

    09.09.2024 15:19
    Naravno članstvo u BRICS pošto tako čuvamo Kosovo oni ne postavljaju uslove za Srbiju i nema poglavlja 35.
    A još bih dodao:
    BDP BRICS 60 trilion $
    BDP BRICS + 75 trilion $
    BDP Kina 35 trilion $
    BDP EU 16 trilion $
    BDP SAD 23 trilion $

    Jasno je da BRICS no Alternativ.
  • Predrag

    09.09.2024 12:13
    Sudbina jedne zemlje ne sme zavisiti od jednog čoveka već od mnogih institucionalnih analiza.U našoj zemlji sve je urušeno a zemlja je davno prepušteno volji pojedinaca te smo zato tu gde jesmo sa jasnom naznakom da ćemo nestati.
  • Paneuropean

    09.09.2024 11:13
    Dolazi jesen!
    Ulazak u EU zavisi od Srbije, ali ona jednostavno nije u stanju da ispuni te uslove niti bi bila sposobna da se održi unutar takve zajednice. Većina građana i nezna sta to uključuje, nemožete tada sami da određujete budžet i javnu potrošnju već mora biti u skladu sa pravilima EU. Nemogućnost ulaska u ekonomske odrednice EU sa sobom vuče plaćanje penala. Recimo, Francuska se bori trenutno sa novim premijerom da uskladu javnu potrošnju u skladu sa okvirima EU ili će morati da plaćaju kazne. Ali, zemlja u EU obuhvata transparentnost uz nemogućnost korupcije kad govorimo o tenderima i porezima, što dobrom delu kriminalizovanog stanovništva neće odgovarati. Čak dobar deo i nezna de je u prekršaju zakona. Ako pogledamo zemlje BRIKSa, on je stvoren iz inata prema Zapadu a ne zbog dobrobita svojih građana, zemlje koje su u njemu imaju veliki stepen korupcije, autokratije i nepoštovanja elementarnih ljudskih prava. Što srpskim autokratama zvuči primamljivo, ali ih drži činjenica da EU nije prisutna ni Srbija više ne bi postojala. Veoma je teško odrediti put Srbije s obzirom da vlada autokratija uz kontrolu medija, gde čak ni slobodni mediji nemaju interesovanja da građanima predstave sve prednosti ulaska u EU kao ni činjenice da smo mi jedini krivci što nismo u uniji. Razumna manjina ili napušta zemlju ili gleda svoja posla radeći za strane kompanije živeći u svom malom izolovanom raju. Ali sve ima svoj kraj, na žalost odluka je na autokrati koga smo sami doveli na vlast.
  • Kaurin

    09.09.2024 10:45
    Gde nam je mesto, pa naravno u BRIKS.
  • zztop

    09.09.2024 10:44
    Srbija kao brod na nemirnom moru, pijani kapetan uverava putnike da idu u dobrom smeru i da su bezbedni a nije ni sidro digao ...
  • Gaj

    09.09.2024 10:40
    Nismo mi uopšte važni. Daleko smo i od Rusije i Kine. Te zemlje su nam nazovi prijatelji i samo gledaju neku vajdu i korist. Za kratko vreme razorena je poljoprivreda i privreda, a rastu mafijaški klanovi kao hobotnice. Nema sudstva, a prosveta i zdravstvo samo što se ne uruše. Živimo od kredita koje ne znamo kako ćemo platiti, a mladi i obrazovani odlaze da se nikad ne vrate. To je sunovrat naroda, a ne važnost, bilo koga.
  • /

    09.09.2024 09:59
    /
    vize za eu nisu uvedene samo srbima.
    uostalom, posto je grcka postala skuplja, ulazak u tunis je 20e samo za jednu turu + turisticka taksa jos toliko.
    /a za tih 40e ste odustali od grcke/
  • M.Kaminski

    09.09.2024 09:29
    i pogrešan opis av da je "najtalentovaniji političar"! Kakav talent je biti "vodja" jedva 6mil. gradjana od kojih je više od 50% funkcionalno nepismeno i nezrelo da odlučuje i preuzme odgovornost o svojoj sudbini pa mu je potreban autoritativan vodja koji ce ih za ručicu voditi, "vaspitavati" i govoriti im šta da misle. Ne zanima me kuda vučic "želi" da ide, nisam se rodio da bi mi on odredio moj sopstveni životni put.
  • Hmm

    09.09.2024 09:13
    Znači, Srbija spašava svet.
  • B

    09.09.2024 09:12
    V
    Ko nas pokori prvi..dal Turci Kinez il Nato ko danas..Jedino RUSI oslobađaju, ako ih itko živ dočeka, i njima ko i nama 90tih došlo vreme ILI ILI...mi smo pokusali..jbg
  • Maroder

    09.09.2024 09:00
    Srbija nije shvatila 1986 gde ide Evropa i svet. Razlog je sto su geopoliticko pozicioniranje Srbije na izlasku iz federacije YU radili "nadahnuti pesnici srspkog naroda" - Beckovic, Cosic, Isakovic, etc/ Da su isti posao radili "nadahnute racunovodje, matematicari i fizicari" Srbija ne bi dozivela najveci civilazicijski poraz od 1878 - a to je decenija od 1989-1999. Ta decenija je odlucila mesto Srbije u Evropi za sledecih 100 godina. Periferija u svakom pogledu ciji je jedini znacaj njena procenjena sposobnost u nekom trenutku da izazove sukob na Balkanu (uz tu i tamo neka rudna bogatstva) Srbija je na putu autodestrukcije vec 35 godina, Nije mi zao Srbije...Zao mi je Vojvodine.
  • Mbm

    09.09.2024 08:59
    Ne bas tacno
    Realnost Srbije je dosta drugacija od napisanog i tekstu, jer su kriticne tacke kretanja i mučenja i bede nacije i naroda, porpuno iste. Stanje u ekonomiji rasprodaje i bezocnog korporativnog i prekarnog komadanja drzave i nacije i gradjana, nije bolje kako se na povrsini kupole cini, jer je unitar iste beda, korupcija, bezakonje i besposlica, najnehumanijeg rezimskog geta do sada.
  • Realista

    09.09.2024 08:47
    kompas
    U tekstu vidim potpuno odsustvo stremljenja na nacionalnom nivou, potpuno odsustvo koherentnosti naroda, čineći od naroda rulju. Za to nije kriv ni Zapad ni Istok već sama rulja, svojom nezainteresovanošću za išta više od dnevnih problema, kojima je bombardovana na pretek. To je nacionalna impotentnost, nemogućnost da se izdignete ka višem cilju i istrpite kratkoročne nedaće - nedostatak vizije kakvu budućnost želite za sebe. To je jako tužno i jadno.
  • Kosovar

    09.09.2024 08:41
    "Prihvatili su gubitak Kosova, što je zahtevalo hrabrost i imalo visoku političku cenu"

    Lažovčine! Još se ne zna ko je ubio Đinđića ali zbog toga ste Tadića sklonili i doveli ove nakaze koje sada podlo predaju Kosmet!!!
  • Hana

    09.09.2024 08:40
    Onima koji se hrane konfrontacijom nije jasno da se može bez konfrontacije.
  • Biljana

    09.09.2024 08:23
    Ničija zemlja
    “Pustili su ih da trunu u ovoj ničijoj zemlji.”
    Nadam se da će i ostati “ničija zemlja”. Da budemo svoji na svojoj zemlji. Da se ne priklanjamo nečijem carstvu, niti da ulazimo u brod koji tone, a i onako nas ne žele. Bolje da budemo “ničiji”, a svoji nego njihovi, a ne svoji. O našim političarima ne bih. Ne mogu toliko ružnih reči da pronađem.
  • Kalimero

    09.09.2024 08:21
    Milan
    09.09.2024 • 08:03
    Kuda?
    Ako uzmete Kosovo, proterujete nas narod svakodnevno, hapsite i ubijate. Uvodite "vize" za ulaz u EU. Pa nema bas neke odluke gde idemo ... osim ako niste mazohista.
    Da se ne lazemo ...


    - Kosovo smo MI prokockali.
    - Ko hapsi i ubija? Uvek su nam drugi krivi. Nesposobni smo da se suočimo sa sopstvenom odgovornošću.
    - Nikakve vize nisu uvedene za EU (a trebalo bi).
    Zaključak: nemojte ići u EU, ionako niste mentalno spremni za to. A gde biste onda?
    Rusija? Briks? Ajde, da vidimo da li imate m*da da NEŠTO i uradite umesto sto stalno nešto kukate i pretite - a niko vas i ne primećuje.
  • Politikanstvo

    09.09.2024 08:14
    “jedno od najvažnijih mesta u svetU”!?!? Nemojte nas zafrkavati. Mi se lako palimo na komplimente i jako smo uobrazeni ali ko ovo poveruje nije normalan.
    Za 40 godina boravka u inostranstvu o Srbiji sam u medijima čuo svega par puta - ako se izuzmu 90 kada smo zbog klanja bili redovno na stubu srama.
  • Milan

    09.09.2024 08:03
    Kuda?
    Ako uzmete Kosovo, proterujete nas narod svakodnevno, hapsite i ubijate. Uvodite "vize" za ulaz u EU. Pa nema bas neke odluke gde idemo ... osim ako niste mazohista.
    Da se ne lazemo ...
  • Djomla

    09.09.2024 07:59
    Ne pamtim
    "Prihvatili su gubitak Kosova, što je zahtevalo hrabrost i imalo visoku političku cenu"...nesto se ne secam da je djindjic prihvatio nezavisnost kosova pa cak ni tadic.
  • N

    09.09.2024 07:58
    N
    Srbiji je mesto u Evropi ali avanturisticko nacinaliztickom Politikom Milosevica i Vucica zavrsili smo na dnu. Nakon 35 godina ludila normalno je da narod poludi i nerazmislja zdravo i realno. Kosovo je predato i priznato i sada imate Cirkus AV kako bi skrenuo bilo kakvu paznju sa njega. Uveliko je rasprodaja Srbije i epska zaduzivanja zbog laznog privida ekonomije i itd. Ako narednih godinu dana naj kasnije nepromenimo ovo ludilo bukvalno smo izabrali nestajanje i samoistrebljenje!
  • BjelogrdićBezMorala

    09.09.2024 07:55
    "i na zakonit način centralizovao vlast oko sebe i vladajuće stranke."

    O-pa Bato!

    - Dokazano krivotvoreni izbori su zakonit način?
    - Predsednik koji svaki dan krši istav je- zakonit način?
    - Šema "v.d."-ova je zakonit način?
    - Oslobađajuće presude za lojalne za gaženja pešaka su zakonit način?
    - Petljanje sa dilerskim kartelima je zakonit način?

    Nastavi niz!
  • Suština

    09.09.2024 07:47
    "Politiko: Srbija jedno od najvažnijih mesta u svetu, ali nije jasno gde Vučić želi da ona završi"

    Ne zna On gde će Srbija da završi, niti mu je to bitno, niti mu je to važno.
    Njemu je JEDINO bitno da On ne završi.
  • Salamander

    09.09.2024 07:45
    bezmalo 30 godina
    A i više, ako pratimo pad Srbije od 1918 od "stvaranja Jugoslavije" ( a zapravo rasparčavanja onolike Srbije!): ista skupina nedostojnih vodi tom linijom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna