Autor: Beta

Info
09.09.2024.
21:59
Evropska komisija je zabrinuta zbog ekonomskih problema evropske automobilske industrije čije stanje nije nimalo ružičasto, izjavio je komesar EU za unutrašnje tržište Tijeri Breton.
  • ŽeBe

    10.09.2024 14:52
    Jadno
    Politika velikih evropskih ekonomija je puno gora od ekonomskog pristupa moje pokojne babe u odnosu na kućni budžet i spajanje kraja sa krajem.
    Traljavi ekonomski dugoročni planovi EU tzv razvijenih zemalja doveli su iste u poziciju spašavaju šta se spasiti može.
    U toj operaciji upotrbiće sva raspoloživa sredstva pa i silu ako bude potrebno.
  • predrag

    10.09.2024 13:14
    Svi moraju da cuvaju konkurentnost svoje privrede, industrije ... jedino nas bas briga.
    Dovoljna je zabava (sport, muzika i turizam), dani paprikasa i sl.
    Da li je moguce da vlast zadnjih 40 god to stvarno misli !
  • Jova

    10.09.2024 10:49
    U peršun
    Kinez i Indijac su im još u Kyotu rekli da nije fer da vi prljate i zagađujete 60 godina. Za to vreme ste se razvili i zaradili mnogostruko a kad vam je konačno došlo iz du***a u glavu koliko ste oštetili klimu i planetu očekujete od zemalja u razvoju da prihvate vašu zelenu agendu. A smeta vam šta? Državne subvencije u zelene tehnologije? Pa sram vas bilo cinici! Pa vi treba da subvencionišete razvoj zelene tehnologije u zemljama u razvoju a ne da im lupate carine, ccc
  • Ukratko

    10.09.2024 10:43
    Nemačka logika
    Ma da, hajde da pogasimo nuklearke. Onda ćemo da nabavljamo jeftini plavi energent iz Rusije. Onda nećemo to jer Rusija ratuje sa Ukrajinom. Onda ćemo forsirati agendu od pre 20 godina koja sada predviđa prelazak na EURO7 iako su proizvođači još od EURO5 imali ozbiljnih poteškoća da sustignu nadrealistična očekivanja, neki su se čak okrenuli varanju na testovima. Hajde sad da prelazimo na struju. Au, pa tu su neke druge zemlje u komarativnoj prednosti, tranzicija im ide na ruku a naši proizvodi neće biti konkurentni. Nema veze, uvešćemo veće carine da bi mogli držati domaću ekonomiju na aparatimo još koju godinu. A šta ćemo za struju? Uvozićeno gas iz USA, jeste da je mnogo skuplje ali ruku na srce nije ga lako iz uljanog škriljca izvaditi. Samo da se USA ne naljute, sve će to EU građani svojim standardom platiti.
  • Vw

    10.09.2024 10:01
    Vw
    Mnogo korporacija je propadalo kroz istoriju pa ako je sad došlo vreme i za VW što da ne, tržište ne živi od stare slave. Mnogo faktora sad utiče na to ali suština je niste se na vreme prilagodili plus energetska politika vam je loša (između ostalog i nabavljanje jeftinog energenta iz Rusije). Ako treba da propadne VW i da je to cena ovih globalnih dešavanja da sam Nemac odmah bi potpisao jer ovo je samo početak. Kada Kinezi krenu i u drugim sferama da šiju zapad e onda će da bude još gadnije po Nemce a posledično i po nas.
  • kiko

    10.09.2024 08:51
    EU i države EU "su prohujale sa vihorom rata protiv Rusije " i spominjaće se samo toliko koliko giga mediji i giga milijarderi Amerike preko mobilnih telefona to budu hteli "u pet reči i sve što treba da znate" .
    Treba imati pred očima : da su nemački automobili (Mercedes i BMW bile statusni simbol za bogatstvo u celom svetu )
    Talijanski Ferari i Lamborgini jesu sjajni simboli za bogatstvo , ali ne kao nemački.
  • Lopovska posla

    10.09.2024 05:48
    "uspe da uskladi svoje klimatske ciljeve sa konkurentnošću"

    Kad vas za par godina Kinezi pregaze ko plitak potok ispunićete "klimatske ciljeve". Nećete praviti automobile samim tim nećete ni zagađivati a ni zarađivati.Ende.
  • w/e

    09.09.2024 23:34
    cool
    Uvode euro7 standard i prisiljavaju sve da predju na EV; trend koji ni EU potrosaci ne zele da prihvate. Za to vreme, u Americi se voze normalni automobili i gorivo je ~80 centi po litru, a u Kini proizvode EV po neuporedivo manjim cenama. EU proizvodjaci, izuzev nekolicinu luksuznih brendova i modela su besmisleni i nepotrebni globalnom trzistu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna