Autor: NIN

Info
13.09.2024.
08:48 > 08:53
Strateški cilj Srbije jeste članstvo u Evropskoj uniji. Ili je to cilj bar na papiru?
  • predrag

    13.09.2024 12:57
    @ Damjan
    Bas tako !
    'Vucic snishodljiv pred jakima, osoran prema slabima.'

    A ne valja tako, nije hriscanski.
    I nema dug rok upotrebe takav narod
  • predrag

    13.09.2024 12:53
    Jeste to politika za slabiće.
    A tek 'žuta' ..vec bi bili u Nato-u.
    Uzas sta nas snadje, a gde smo bili.
  • realno

    13.09.2024 12:53
    Insistiranje na ulasku u EU je po meni kao insistiranje na odlasku u četnike '45. Mi zapadnim zemljama i EU ne trebamo. Mi nismo zemlja koja se obogatila na kolonijama i pljački niti smo zemlja na granici sa Rusijom koje finansiraju zemlje obogaćene od kolonija i pljački da bi bile topovsko mesu u budućem ratu. Potpuno je besmisleno insistirati na nečemu gde te drugi ne želi niti mu na bilo koji način trebaš. Sa druge strane Rusiji i Kini itekako trebamo i da smo iolo čisti u glavi davno bi zalupili vrata satrapima iz EU i otvorili širom vrata Rusiji i Kini. Da smo to uradili pre 10 godina sada bi već bili švajcarska. Svako normalan se okreće bogatstvu i resursima a toga na zapadu je ili sve manje ili nema uopšte pa se evo i kod nas grbave da im kopamo resurse. Stvar je jasna pa po cenu da iz zemlje idemo samo avionom treba zatvoriti sve pregovore sa EU jer nije svet EU svet je mnogo više od umiruće zapadne civilizacije.
  • @Elmer davež

    13.09.2024 12:33
    Pogrešno poređenje
    Država NE MORA da bude "u braku" ni sa kim i može da se "viđa" sa bilo kim. Nije po svaku cenu neophodno biti na jednoj ili drugoj "strani". Te "strane" čine svet užasnim mestom. Ta psihologija mora da se menja.
  • Koja

    13.09.2024 12:20
    Nin
    Je pogodio Vučko vodi oprtunu politiku za Srbiju , zato ga i biramo ...
  • Aleksandar Nejaki

    13.09.2024 11:17
    Sa naprednjacima nema ni demokratije ni jake Srbije. Ako se pogleda, naša vlast se najviše iživljava na nama, prema strancima su vrlo ponizni. Pogotovo prema autokratama u kojima vide partnere za sopstveno osnaživanje. Zato mi ne idemo u Evropu.
  • zztop

    13.09.2024 10:27
    Aco se već prekombinovo , pametnom saveti ne trebaju, a budali ionako ne koriste tako kažu stari ...
  • B R I C S

    13.09.2024 10:27
    TITA niko nije uslovljavao otkidanjem teritorije ili bilo čime, niti je smeo da ga uslovljava jer bi TITO odma prešao na drugu stranu. TITO je čvrsto držao svoju teritoriju, i iz te čvrste pozicije balansirao. Nije balansiranje kada non stop dolaze da razgovaraju o tvojoj teritoriji i kako da ti je otkinu ! Onda je to šamaranje slabog predsednika !
    Iz tog razloga Vučićeva politika ne valja i mora da bude smenjen jer takav slab i bojažljiv profil predsednika nije potreban Srbiji u uslovima promenjenih odnosa snaga u svetu.
    Pošto Srbiju Amerika i EU uslovljavaju otimanjem teritorije, hitno ih treba otkačiti i Srbija da se učlani u BRICS, pa iz pozicije člana BRICS-a ponovo graditi odnose sa zapadom mic po mic.
  • Damjan

    13.09.2024 10:27
    Sedeci na vise stolica, moja zemlja je ovih dana primila u zvanicnu posetu Isaka Hercoga - predsednika zemlje koja vrsi genocid u Palestini. Ova poseta je posluzila iskljucivo Vucicu, koji nije ni pomenuo 2,4 miliona ljudi zatvorenih u rezervatu GAZA, bez hrane, vode, lekova, doma i zaklona - kao meta izraelskih tenkova. Kao i obicno, Vucic snishodljiv pred jakima, osoran prema slabima.
  • Elmer davež

    13.09.2024 10:25
    @Mima

    "Princip saradnje ne isključuje različite životne pozicije u isto vreme."
    Otprilike isto kao kad muškarac/žena ima bračnog druga, redovnog švalera/švalerku i usput nađe još nešto.Verujem da "različite životne pozicije" ne utiču jedna na drugu.
  • jao

    13.09.2024 09:24
    taj ko becka kraljica noci, ko da vise, sesce i na tu stolicu. a nama glumi opasnog lika dok rasprodaje zemlju i potpisuje sa hoklice nesto sto nije ni procitao.
  • Na

    13.09.2024 09:10
    Na
    samom dnu!
  • Mima

    13.09.2024 09:04
    Potpuno je nerazumno govoriti o "stolicama". To je kao da kažete da žena koja ima decu, muža i posao sedi na tri stolice! To je princip konfrontacije. Princip saradnje ne isključuje različite životne pozicije u isto vreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna