Autor: Beta

Info
14.09.2024.
10:40
Predsednik Češke Petr Pavel je danas, na zasedanju Vojnog komiteta NATO u Pragu, upozorio da savremeni svet više ne živi u suparništvu Zapada i Istoka već demokratije i raznih autokratija.
  • /

    14.09.2024 13:30
    /
    ceska se odlucila za svoj put 91-e za razliku od srbije
  • @Zemlja čudesa

    14.09.2024 13:03
    Filozof ispred dragstora
    Zanimljivo, s obzirom da nam Sokrat nije ostavio ništa napisano.
    No, vi imate mišljenje o svemu, pa je logično da nemate znanja ni o čemu.
    Nastavite da nas zasmejavate, hvala.
  • Svesna

    14.09.2024 12:17
    Demokratija koja seje smrt...
    O kojoj "političkoj korektnosti" i vrednostima zapadne, pre svega američke demokratije priča Petr Pavel? U spoljnoj "politici" tzv. demokratija znači obmanjivanje, lažne optužbe, prerušavanje nacizma u "demokratiju", sejanje smrti i razaranja po svim kontinentima. Zemlje treba da se razvijaju kroz jačanje sopstvenog suvereniteta, saradnju s drugim državama, međusobno poštovanje i uvažavanje i malih i velikih država.
  • Zemlja čudesa

    14.09.2024 10:53
    Još malo Sokrata
    "U demokratiji postoje tri sloja ljudi: prvi su profesionalni političari koji po ceo dan drže govore i ne rade ništa drugo; drugi sloj su njihove pristalice koje im aplaudiraju i ne daju nikom drugom da izrazi suprotno mišljenje; treći sloj je ogromna masa naroda koja ima iluziju da se u njeno ime vlada."
  • Zemlja čudesa

    14.09.2024 10:49
    Sokrat, 470-399 prije Hrista
    "Demokratija će platiti zato što će pokušati da odgovara svima. Siromasi će htjeti imetak bogatih. Demokratija će im to dati. Mladi će htjeti da budu uvažavani kao stari, žene će htjeti da budu kao muškarci, stranci ce htjeti prava starosjedilaca. Demokratija će im to dati! Lopovi i prevaranti će htjeti važne državne funkcije, a demokratija će im to dati.
    Kada lopovi i prevaranti preuzmu vlast, jer kriminalci i zločinci teze za moći, nastaće gora tiranija nego u bilo koje vrijeme monarhije i oligarhije."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna