Autor: 021.rs

Info
15.09.2024.
11:52
Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani saopštila je da se protivi nameri Aleksandra Vučića i njegove vlasti da se ponovo uvede služenje obaveznog vojnog roka u Srbiji.
  • micko

    16.09.2024 13:07
    Pa...
    S jedne strane ima pametnijih stvari za ulog, sa druge ovo je kao i sve ostalo sistemski problem koji ni jedna vlada nije uspela da resi do sada vec koriste u politicke svrhe. Druga stvar je sto nismo clan NATO pa po toj logici necemo bas biti kupus za gazenje pogotovo ako vidimo da ta organizacija ume da bude nepravedna i podlozna uticajima interesnim grupama individualaca. Mislim da obavezni vojni rok moze da se uvede za srednjoskolce a za sve preko 20e ili 21e moze da bude neka vrsta placenje obuke pa za rezerviste. Ali i to sve postepeno u pravljenje sistema ne za par godine vec za decenije koje dolaze.
  • Dr

    16.09.2024 10:15
    Ne mešam se u politiku
    Ali najgore je kad su svi pomalo u pravu a cilj nije rasprava o temi već nešto drugo. Što se tiče dužine vojnog roka u smislu obuke to je sasvim dovoljno jer i obuka u JNA je trajala 2 meseca i 20 dana. Sve ostalo je bilo "skupljanje lišća" u krugu kasarne. Sa ovom obukom i nekoliko vikenda godišnje za obuku formacija sasvim dovoljno. Što se tiče sa kim ćemo ratovati pa ni devedesetih niko nije verovao da nam se rat može desiti. Pitanje vaspitanja u vojsci je besmisleno (samo disciplina) jer je to pre svega pitanje za roditelje i školstvo.
  • Ale

    15.09.2024 22:59
    Odgovor
    I još jednom gospodine Ejjjj
    Sve sto sam rakao je statistika i realnost.
    Odgovorite mi na pitanje kada će statistika koju sam naveo u proslom postu da se poboljša u korist omladine i gradjana Srbije, kada će gradjani zemlje “Ekonomskog tigra” prestati da jedu parizer i ostale namirnice iz Segedina jer su jeftiniji nego domaći?
    I šta se to o vojsci i kako treba biti vojnik može naučiti za 2 meseca?
    Jel to isto kao i policija kursadzije (ne secam se koliko traje ta obuka ali je isto nešto smešno…) u Izraelu vojni rok traje 3 godine a 2 za žene i tada je onaj ko to završi vojnik.
    Voleo bih da mi bar jedan bot razumno odgovori na pitanja.
  • Ratko

    15.09.2024 16:51
    Obavezan vojni rok nije ni trebalo da bude ukinut.
    Smanjen da ali ne i ukinut, nadam se da će zaživeti taj projekat.
  • ...

    15.09.2024 15:30
    Vojni rok
    Ja se isto slažem što kaže kaže LSV da su protiv uvođenje vojnog roka i da ne treba decu slati u vojsku itd.
  • PATTON

    15.09.2024 15:08
    Niti sam LSV niti ih gotivim.
    Ali...
    Da vam (nam) decu vaspitaju i uče vodnici i zastavnici?
    I čemu će ih naučiti korisnom za život?
    Pustite me praznih priča. Znam ja šta je Vojska daleko, daleko bolje od ovih...
  • Jordan

    15.09.2024 14:37
    LSV
    LSV je potpuno u pravu.Šta će nama vojni rok,protiv koga možemo ratovati,ko je naš prijatelj,kome smo naneli zlo,kolko smo imali i imamo izdajnika i dezertera u Srbiji...?
    Jednostavno rečeno,dok sam ja branio Srbiju,da nebude još manja,oni koji su bežali sada su bogataši,gazde i biznismeni,a ja podstanar sa četvoročlanom porodicom.Pitam sebe,dali sam bio rodoljub ili naivna budala!
  • Aki

    15.09.2024 14:06
    Ovo je suvosno
    Besmisleno je maltretirati omladinu i ljide prvo smaraju sa rezevnim sastavima pa sad i ovom to nam ne treba neka resi profesionalnu vojsku a ne nas da matretira dosta vise
  • Izvidjac Futog

    15.09.2024 13:53
    Lsd
    LSD hocu reci LSV nisu vojvodjani.Oni su samo mala grupa ljudi koja se okupila zarad licne koristi.Vec predugo rekao bih.
  • Kojot

    15.09.2024 13:48
    Mog sina možete videti samo na slici.Nek vam služi Vulin i Dačić i ostali...Adio...
  • Ejjjjjjjj

    15.09.2024 13:34
    Pa
    Gospodine Ale, šta tebe briga za Srbijom ako ne živiš u Srbiji.Takvi kao ti naj više negativno komentarišu i pišu o Srbiji...Uživaj i ne brini za nas
  • Boško

    15.09.2024 13:20
    Primereno sadašnjosti
    Čemu nove škole? Pa Mića Megatrend "opet radi". Novi vojni rok traje koliko i školovanje na tim fakultetima. Sve se uklapa.
  • Марко незапослени

    15.09.2024 12:56
    Сећам се 99.' када смо повлачили технику са Косова ,ни једну ракету нисмо испалили све смо сачували ,тако би било и данас окинемо ради реда да виде да смо живи , онда боље у школе и болнице да улажемо ЛСВ је овај пут у праву ,ми смо у заблуди око ратне игре ,касарне нам пропадају ,команда нам несигурна и за чега да се боримо ,да кумови режима живе боље а грађани да их бране и њих и њихову имовину
  • Ale

    15.09.2024 12:43
    Smešno da je jednako i tužno
    Vojni rok od 2 meseca…
    U raspad državi “Ekonomskom tigru” gde je normalno da deca žive do pedesete sa roditeljima i gde čekaju da im babe i dede umru da dobiju svoju sobu, vojni rok se od nekada za vreme mojih roditelja u trajanju od valjda 2 godine sveo na 2 meseca… Ujak mi radi u vojsci i uslovi su katastrofa, od hrane koju dobijaju do opreme koju imaju.
    Daj ti nama vlado i predsednice da imamo plate od kojih može samostalno i lepo da se živi a ne ovaj cirkus za ispiranje mozga napaćenom narodu…
    Srećan sam sto ni ja ni moji više ne živimo u Srbiji i kako posmatram stvari neću se ni vraćati osim na kratak odmor.
    E sad botovi koji ćete da lajkujete negativno procitajte ovo 2x i vidite da li vas 20e za glas i sendvič cine vas i vašu porodicu srećnim.
  • Игор

    15.09.2024 12:42
    Игор
    Браво и подршка на овоме!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna