Autor: Hina

Info
16.09.2024.
09:09
Stanovnici šestog okruga u Budimpešti izglasali su zabranu kratkoročnog najma od 2026. u odluci koja bi mogla imati šire posledice za tržište nekretnina.
  • Vule

    16.09.2024 12:25
    @R.n
    Sve bi to bilo OK. da se ljudi pridržavaju zakona i elementarnih načela ponašanja. Član 5. stav 1. Zakona o osnovama svojinsko pravnih odnosa kaže lepo "Vlasnik nepokretnosti dužan je da se pri korišćenju nepokretnosti uzdržava od radnji i da otklanja uzroke koji potiču od njegove nepokretnosti, kojima se otežava korišćenje drugih nepokretnosti (prenošenje dima, neprijatnih mirisa, toplote, čađi, potresa, buke, oticanja otpadnih voda i sl.) preko mere koja je uobičajena s obzirom na prirodu i namenu nepokretnosti i na mesne prilike, ili kojima se prouzrokuje znatnija šteta". U praksi najčešće lica koja rentiraju stan na dan, pa i na duže vreme, čast naravno izuzecima ali brave nesnosnu buku u 2, ili 3 ujutru, može neko da pusti muziku, ali ne moram ja da ga slušam u mom stanu svaki dan, da ne kažem za šta se ti stanovi mahom upotrebljavaju. Nema niko pravo da remeti tuđi mir, dakle ako si u kući to je ok, ali u zgradi nemaš pravo da radiš ono što narušava mir drugima.
  • rale

    16.09.2024 11:40
    54 odsto izašlih od 20 posto glasača je glasalo protiv. Što znači oko 10 posto onih koji se bune za bilo šta. Budimpešta je grad idealan za ovakav turizam i ako se ikada završi brza pruga do tamo dolaziću svakom slobodnom prilikom.
  • Av

    16.09.2024 10:40
    @R.n
    To da ako zivis u kuci, al u zgradi nisi sam i moras za neke stvari da pitas i komsije sa kojima zivis u zgradi.
  • R.n

    16.09.2024 09:26
    R.n
    Gluposti! Svako moze da radi sta hoce sa svojom imovinom! Nesme braniti i narusavati zajednicki ulaz prostorije i sl. Sve ostalo moze i mnogi zive od toga dok je od zarade i kredita svoj zivot premestio van grada u Kući. Normalno ko ima sta da rentira ko nema taj je odavno zaribao i sve mu smeta pogotovu nesposobnost zarade od ovakvog vrsta posla koji je legitiman i dobrodosao svakom gradu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna