Autor: Beta

Info
16.09.2024.
12:36
Republički geodetski zavod objavio je da je tokom drugog kvartala ove godine došlo do povećanja potražnje za stanovima u Srbiji.
  • Jelena

    18.09.2024 09:27
    Preskupo
    U nišu su preskupi stanovi cene su nerealno visoke i prenaduvane.
  • dijasporac

    16.09.2024 18:47
    @D.n
    Odakle novci ako nisu svi narkodileri? Pa, proda se parce zemlje u zavicaju ( imas recimo 4-5 jutara zemlje u Sremu ili Backoj, prodas tu dedovinu za 100k jer narkodileri, korumpirani drzavni sluzbenici ili stranci ulazu pre u obradivu zemlju nego u stanove u BGD ili NS), zatim se donese neka ustedjevina iz inostranstva da se kupi krov nad glavom za povratak u penzionerske dane u zavicaju, proda se veci stan iz nasledstva te se kupe dva manja po principu "jedan za sina, drugi za cerku", a opet ima i ljudi koji dobro ( i po zapadnim merilima) zaradjuju i u Srbiji a da nisu krimosi ili politicari (programeri, inzenjeri, lekari, bankari, zaposleni u stranim kompanijama, vlasnici manjih privatnih firmi) itd.

    Tako je i moja malenkost kupila pre 2 godine jedan stan na Podbari za penzionersko doba nas dvoje starijih Topalovica ako se budemo vracali u Srbiju, sad se izdaje i novac ide starim roditeleljima da im bar malo olaksa starost. I nismo u tome usamljeni, znam bar nekoliko novosadskih porodica u iseljenju koje su isto uradile.
  • predrag

    16.09.2024 14:40
    Raj za lopove
  • D.n

    16.09.2024 13:07
    D.n
    Apsolutno tacno. Nikada se vise nije kupovalo za kes kao zadnjih par godina. U 80% trgovina se odvija direktno sa investitorim bez posredo anja agencija koje podizu jos vise cenu zbog zarade. Novogradnja je uvek skoro rasprodata unapred i nista nema ispod 2200 2500 po m2 pa navise. Odakle i kako toliki novac nije mi jasno jer nemoguce da svi trguju narkoticima niti toliko dobijaju bezpovratnih subvencija i sl.Kupovina na kredit je najmanja i veoma retko se desi takva kupovina. Znam samo da se sve prodaje vrlo brzo govorim o novogradnji i salonskim stanovima u strogom centru. Starogradnja dosta stagnira i cesto neorelazi 1500 m2 jer takvi stanovi imaju preskupe rezije i cesto se moraju totalno renovirati i u takvim zgradama je previse stanara sto mnogima smeta i sl. U svakom slucaju gradnja prodaja i potraznja je nikada veca! Dokle ce tako neznam ali vidim.da su svi zadovoljni.
  • Milana

    16.09.2024 12:46
    Eto razloga
    Zato i ne stižu da uknjižen kad oni prave finansijske analize. Naravno iz netačnih podataka o ceni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna