Autor: Beta

Info
16.09.2024.
22:32
Iranski predsednik Masud Pezeškijan obećao je da će raditi na tome da policija za moral "ne smeta" ženama koje ne nose obavezni veo u javnosti.
  • novosadjanka

    17.09.2024 10:16
    Odgovor Predragu
    Predraže, iranska policija za moral zaustavlja na ulici žene i "meri" da li je sukjnja prekratka ili pantalone preuske. Mahsa Amini, studentkinja stara 22 godine, pretučena je na smrt, jer joj kosa virila ispod marame. Pogledaj fotografije, prelepa devojka i divna duga kosa.
    Policija za moral ima pravo da privodi/hapsi. Onda traže brojeve telefona od uhapšene žene, da se "druže" kako bi joj "pomogli". Imaju i pravo da izriču novčane kazne.
    Zamisli da tvoju ćerku ili sestru na ulici nekmo zaustavlja i šamara
  • predrag

    17.09.2024 10:15
    @ CLIMAX, Sonja
    Ovde se radi o Iranu koji Zapad predstavlja kako baba-rogu/ teroriste zato sto nije poslusan !
    Mislim da je receno od nepristrasnih strucnjaka da zene u Iranu, od svih tih 'islamskih' zemalja u regionu, imaju daleko najveca prava.

    Kakva su prava zena u Kuvajtu i S.Arabiji ?

    A opet, kakva su u Finskoj, njihova premijerka nije ni prekinula djuskanje u klubu, kada su je pitali da zemlja udje u Nato, rekla je: Nikakav problem
  • CLIMAX

    17.09.2024 09:30
    @branislav
    Druže, ubili su ženu od batina, bukvalno, jer je "nepravilno nosila hidžab". Druže, zašto podržavaš ovakve stvari? Druže!
  • predrag

    17.09.2024 09:09
    'Policija za moral' - ne samo zena, tu treba da je i kradja, obmana, izdaja ..
    Ovde bi bilo puno posla.
  • Nikola

    17.09.2024 08:22
    X
    Nije problem tradicija ukoliko je osoba prihvata. Tradicija koja se nameće drugim je presija.
  • Sonja

    17.09.2024 08:01
    Tupava seljačina
    @branislav Moja mama je nosila maramu,a niko je nije terao niti je bila zatucana,nosila je maramo jer je to želela. Moja ćerka stavi ponekad maramu kada duva vetar,kada joj fali detalj uz garderobu,kada vozi biciklo,a završila je 2 univerziteta i nikada nije bila kažnjena, ucenjena ili primorana.
    Ne lupetajte gluposti, ponekad je bolje ćutati,ako ne umete ništa pametno reći.
  • branislav

    17.09.2024 00:46
    Kurdi
    U prošlom Veku su mnoge žene na Balkanu van kuće nosile maramu a vi se zapitajte u koliko zemalja Sveta postoje slična pravila vezana za tradiciju pre nego Iranu crtate metu!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna