Autor: 021.rs

Info
22.09.2024.
13:00
Bivši načelnik Generalštaba Zdravko Ponoš naveo je da je "neobučena i neorganizovana vojska opasnost za sebe i za svoje okruženje".
  • @Izvidjac Futog

    22.09.2024 16:29
    ajd ne lupetaj
    jako dobro znaš da je vojsku uništio tvoj smrad zloba i negova banda. ine samo to oplajaćkali narod, zavili u crno rasturili jugoslaviju pa i definiitivno započeli odvajanje kosova od srbije. lažeš i izmišljaš ko i tvoj precednik..
  • Милан

    22.09.2024 16:21
    Имали смо среће
    Најопасније је било док си ти био на челу Војске по налогу америчког амбасадора. Након тога све је и лакше и као што се види напредујемо!
  • @dex

    22.09.2024 16:11
    Zar nije Tadic glavni bio? Ili je nebitno i netacno, ali je bitno da se prica vrti? Zasto ovi tvoji zdusno saradjuju sa natoom sada, a nekada su nas uveli u rat sa njima?
  • Maroder

    22.09.2024 15:52
    @Izvidjac Futog..Gospodine gresite u svakom delu vaseg komentara. Petoktobarci nisu prodali streljacko oruzje niti opremu, osim ako ne mislite na izlizanu i netacnu floskulu "topljenja" tenkova u zelezari u Smederevu. Probajte da istopite tenkovsku cev ili oklop koja je sastavljena od kompozitnih materijala u peci koja topi celik u zelezari u Smederevu (pitajte Kineze prvo ako sme) i javite kako ste prosli. Patriotizam nije marketing niti se moze unistiti preko TV ili za 5 ili 10 godina vlasti. To je prvenstveno ideja da drzavu vredi braniti. Drzava u kojoj su noseci stubovi - korupcija, kriminal,etnonacionalizam, klerikalni konzervativizam SPC, ideje revizionizma porazenih pokreta iz drugog svetskog rata, ideje sistema vrednosti koji promovise Jovana Jeremic i RTV Pink, ideja da ljudi pa recimo "upitnih" intelektualnih sposobnosti kao Ana Brnabic ili Toma Mona, Bata Santos, Grcic i nebrojena plejada SNS asova vode drzavu u kljucnim segmentima- takvu drzavu ne vredi braniti. Pitajte po Futogu..Ko moze da kaze "Guten Morgen , Wie geht's?" taj je vec na pola puta do Franfurta..i ima manje od 35 godina cini mi se da nije "senior" kao vi i ja. Meni je jedna zelja ostala-da docekam slobodnu evropsku Republiku Vojvodinu..pa nek odem sutra
  • Mimi

    22.09.2024 15:45
    Da je bilo pameti i snage rasformirali bi vojsku 5. Oktobra 1990 kako deca ne bi ginula po zabitima drugih republika SFRJ. Ginuli su zbog ubeđeni majora poltrona koji su izvršavali naređenja psihopate Miloševića i njegovih bff sa vrha JNA. Naravmo legitimitet psihopati je dao ovaj narod sa stokholmskim sindromom koji je izgubio svaku trunku zdravog razuma nakon tlačenja svakog tiranina koji je vladao njim pre Miloševića. Zato danas i čitamo kako je moral vojsci ubijen 5. Oktobra 2000 a ne svaka izgubljena bitka i rat koju je ta vojska izgubila u deset godina pre 2000. godine.

    U Srbiji nema odgovornosti za sopstven akcije na svakom mogućem nivou. Pa tako je nema i niti će biti ni u vojsci. Nikad Srbija neće imati jaku vojsku već kao i policija biće gomila poltrona izvršitelja bez rezonskih naređenja od strane moćnih indvidua. Nema tu konspiracije nikakve, pa jedna stambena zajednica ne funkcioniše a kamoli nešto drugo.
  • Koja

    22.09.2024 15:29
    Hahaha
    Haha pa kako ima obraza , on misli da se ne zna kako ni komondir odeljenja postaje general ...
  • BGD 011

    22.09.2024 15:22
    Ni vojsci se vise ne veruje
    Ja imam nedoumicu: Na svim do sad objavljenim fotografijama nesrece vidi se borbeno vojno vozilo pod kojim je neprepoznatljiva hrpa metala od civilnog vozila. Nigde se ne vidi tzv. kolona ostalih vojnih vozila u kojoj se je navodno vojno borbeno vizilo kretalo pod pratnjom! Tako da sve navodi na sumnju da se vojno borbeno vozilo kretalo samo sa vozacem trecepozivcem i to bez pratnje! Naravno, vojnim borbenim vozilima nije dozvoljeno da se u miru krecu sami bez pratnje janim putevima. Dakle, Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane skrivaju istinu!
  • Branko

    22.09.2024 15:06
    Gospodine generale, podrzavam i zalazem se za svaku vrstu odgovornosti, osim komandne. Kao sto svi znamo to rogobatno i ozloglaseno pravno cudoviste je patentirao i siroko koristio zloglasni Haski Tribunal, osobito u slucajevima kada nije imao drugih dokaza, a osumnjiceni, uglavnom Srbi, su posto po to morali biti osudjeni.
  • MaryPoppins

    22.09.2024 14:59
    Uvek Najpametniji na svetu
    Ta i takva " vojska2 i ne treba da bude pametna i obučena,namera jeste da se posalju u Ukraiunu da budu Nato meso,zašto bi se inače pravila vojska na brzinu za 2-3 sedmice,osim da popuni nato standard. Pa da li neko zaista misli da će rat u Ukraini da se završi tek tako za 2-3 dana i da će ratovati Britanci, Francuzi, Poljaci..
    Neće oni, ratovace kao i uvek majmuni ,sirotinja i pametni Balkanci.
  • Pukovnik

    22.09.2024 14:58
    @Izvidjac Futog
    Pošto je vojska do tada briljirala?
    Ovaj je sada rascvetao vojsku? Isto kao i civilni zaštitu i policiju na Kosmetu?
    Auuu.....
  • Suština

    22.09.2024 14:56
    "Ponoš: Neobučena i neorganizovana vojska je opasnost za sebe i svoje okruženje"

    Fakat.
  • Dežurno gunđalo

    22.09.2024 14:26
    U ovome se apsolutno slažem s Ponošem. Štaviše, može se opravdano postaviti pitanje kako će i da li će oficiri ovako neobučene i neorganizovane vojske da vrše obuku budućih regruta? Da li to, uopšte, sme da im se dozvoli? I kakav će da bude kvalitet te obuke? Zar ovakvima treba da poverimo svoju decu?!
  • Izvidjac Futog

    22.09.2024 14:23
    Petooktobarci
    Petooktobarci su unistili vojsku.Prodali orudje opremu.Oruzje streljacko.I sto je najcrnje unistili patriotizam i moral kod gradjana.Rastocili su ceo sistem odbrane .E sad da li ce ovo biti vojska samo za slikanje ili ne videcemo.Ako se obuka uradi kako treba bas i nece .Naravno da ce biti u startu decijih bolesti sto se kaze Ali to je posledica unistavanja vojske proteklih godina .Sto nisu bombe unistile unistili su petooktobarci raznim stetnim merama.Razumem i mlade na neki nacin odrasli su uceci neke druge vrednosti.Ali ima vremena .Pa se moze raznim projektima akcijama marketinskim objasniti da 75 dana obuke nije rat .vec samo osposobljavanje pojedinca za odbranu sebe i svoje drzave Rat je zlo i nikome se ne gine .
  • Ташоли

    22.09.2024 14:21
    Чак и да је у праву, Понош је последњи који треба да дели савете шта радити са војском. Имајући у виду девастацију и понижење којем је та војска била изложена за његовог мандата.
  • Dex

    22.09.2024 13:47
    Javio se glavni unistitelj srpske vojske po nalogu natoa. U misju rupu nato placenik. Nemas pravo glasa u Srbiji
  • Miki

    22.09.2024 13:27
    Miki
    Ovo svako razuman i odgovoran kaze! Ali Radikali se pogubili vise i srljaju iz greske u gresku…samo da ne plati neko preskupo njihov avanturizam jer ce tada biti prekasno!
  • Vandrokaš

    22.09.2024 13:21
    Ponoš je u pravu. Služio sam vojsku 12 meseci. Za prosečnog omladinca treba minimum 6 meseci da mu dođe "iz dupeta u glavu". Sve ispod toga je bacanje para i populizam.
  • SRB IN

    22.09.2024 13:10
    Potrebna je plaćena rezerva
    Ovaj AV AV imitira Hrvate. Oni kupili Rafale sad ćemo i mi. Oni uvode vojni rok 60 dana a mi ćemo 75. Populizam po svaku cenu na štetu naroda..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna