Autor: Nova

Info
23.09.2024.
08:13
Na pitanje da li aktuelna vlast u Srbiji voli obrazovanje, profesorka Snežana Romandić Petrović iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, poručila je da misli da "u tom odnosu nema ljubavi".
  • predrag

    23.09.2024 12:02
    Od ‘87. doslo je do pada svih civiliz. vrednosti. A tada smo bili daleko iznad Evrope danas.
    Sta sada misle o obraz, vidi se na primeru Milosevica i Vucica. Deci ni da kupe diplome, a kamoli da deca gube vreme uceci.

    Narodna vlast je stimulisala teh. obrazovanje – jer je u tome je kljuc napretka Zapada.
    Koliko je školstvo tada bilo cenjeno, vidimo na primeru Titove Jovanke i unuka Joske:
    “Joška je izbačen iz srednje škole zbog lošeg vladanja, te je veći dio života radio kao šumar. Od 2010. se prebacio na ugostiteljstvo čime se bavi i danas."
    Jovanka:
    “Držeći se svih stavki Zakona o srednjim školama Srbije, po istoj proceduri i na isti način kao i svi drugi vanredni učenici, Jovanka je polagala redom ispite iz svih razreda gimnazije. Tako je i Jovanka sa torbom u ruci, obučena u skromnu crnu haljinu, išla je ka današnjoj školi (tada i gimnaziji) „Josif Pančić“.
    Naš prof matematike Bogoljub Stanojević, tada je oborio Jovanku. Niko se nikada nije žalio na njegovu ocenu. Svima u školi, bilo je jasno da Jovanka tada nije znala, da nije imala nikakve šanse da dobije prelaznu ocenu.
    A danas, 2016. ministar finansija, kada mu, po pravilima službe, u pošti traže ličnu kartu, kaže službenici: „Znate li vi ko sam JA?“.
    Jovanka, kad je čula da nije položila ispit, nije rekla ništa, ustala je, pozdravila članove komisije i –otišla kući. Kasnije je položila ispit.
    Bogoljub je par god kasnije je prešao u minist.prosvete, gde je dočekao penziju.“
  • John

    23.09.2024 11:43
    Kako da voli ono što ni sami nemaju...
  • predrag

    23.09.2024 11:00
    Njima su radnici nebitni. I SNS-u i žutima (zutima jos manje bitni).
    Kad ste videli na TV-u radnika, pravog, industrijskog ?
    Samo pevaci, fudbaleri, turizam ..i to sa selotejpom i pletenjem dzempera/ ajvarom.

    Sada nije radnicka vlast.
    Cak deluje da se svete radnicima zbog ranijeg/radnickog sistema.

    AV sada u UN rece ...da je Srb zemlja u razvoju..
    Koliko pamtim, kod Tita je YU bila zemlja u razvoju tj nastojala je naucno-privredno da sustigne evropske zemlje.
    A mi sada, potpuno smo se odrekli tog razvoja.
    Znaci, zemlja 'van razvoja' !
  • Samo kazem

    23.09.2024 10:48
    Prosvetari, samo jednom u istoriji ove drzave podignite glas da se sredi i uredi obrazovanje, da se digne na visi nivo, da bude gde treba da bude. Samo jednom, a ne da svaki put akcenat bude na novcu. Znam da je novac bitan, ali tesko da cete dobiti siru podrsku van vasih krugova ako ne ponudite i ono sto je nama bitno - obrazovanje.
  • dz0

    23.09.2024 10:41
    pa kad daš "vlast" šoferima, keramičarima, švercerima, navijačima da to je krem elite jednog društva... ali kriminalaca
  • Neko iz mase

    23.09.2024 10:25
    Šta se vi prosvetari samo bunite. Vidite da se radi na obrazovanju mladih ko to kaže da se ne radi. Jel nam otvoren hram svetog žeksa, TO NAM JE VISOKO ORAZOVNA USTANOVA ZA SVE GENERACIJE I PROFILE!
  • Slucajni Prolaznik

    23.09.2024 09:11
    Nada i buducnost su samo u Vucicu i uz Vucica. Napred! (sarkasticno)
  • Profesor

    23.09.2024 09:07
    Sprečavanje "konkurencije"
    "..Koliko vlast uopšte voli obrazovanje.."
    - Da su ga voleli, završili bi nešto više od osnovne škole. Ovako, sa kupljenim svedočanstvima i diplomama, tiho zavide svima koji su regularno školovani i podmeću nogu onima koji žele da se regularno školuju.
  • ZokiNS

    23.09.2024 09:05
    Srbijanci
    Tako je kada ti masan, prljav i neobrazovan gad sedne u fotelju. Sva ta prljavstina ga zalepi i posle se ne moze odlepiti. Ljudi koji ulazu u sebe a ne na sebe, nemaju tu zelju da vladaju drugima. Ocigledno vlast daje nadoknadu bednim ljudima sa malim djo*ama i uzasavajucim kompleksima.
  • A ko

    23.09.2024 08:27
    A ko
    voli obrazovane? Uvek nesto traze pokvare i bune se! Drug STALJIN je lepo to resio trecinu pobio trecinu proterao na prinudni rad ostale prevaspitao po svojoj meri i potrebi! Treba se obrazovati ali netreba ici u krajnost jer se brzo zastrani dok niko nece da radi ili bi nesto iz fotelja i sl.
  • Realista

    23.09.2024 08:22
    korisni idiJoti
    Prosvetari su sami odabrali da učestvuju u šaradi obrazovanog sistema srbije (namerno malim slovom), da budu lutkarsko pozorište gospodara Vučića i sada se bune jer snose posledice. Tako su radnici 90-tih glumatali radničku klasu za Miloševića, pa svi znamo kako se to završilo nakon pada "velikog srpskog vođe". Veliki broj mojih profesora je 90-tih došao da predaje iz privrede, a zatim samo jednu generaciju kasnije, oni koji se nisu penzionisali, su se vratili u tu privredu ali u nekoj drugoj uređenoj državi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna