Autor: Tanjug

Info
24.09.2024.
05:57
Više od 10.000 knjiga zabranjeno je u američkim državnim školama od 2023. do 2024. godine, prema podacima neprofitne organizacije PEN Amerika.
  • R

    24.09.2024 19:31
    R
    Zatucane države koje više liče na Rusiju nego na Severnu Ameriku.
    To je nekome normalno razmišljanje.
    Normalno je što Severnu Ameriku čine Sjedinjene američke države čiji je predsednik senilan i dementan deda i Kanada čiji predsednik veliča nacističkog zločinca.
    Bravo, to je normalno!
    U nekim državama se izvršava smrtna kazna i to je stvar njihovih zakona, koji na taj način sankcionišu najmonstruoznije zločine, serijske ubice,... Smrtna kazna je za te monstrume nagrada, u odnosu na ono šta bi ih čekalo u zatvoru ako su radili zločine nad decom.
    Inače u svim državama na svetu je dozvoljeno čitanje. Ne znam zašto se buniš što su neke skaradne knjige zabranjene, a ne buniš se što su zabranjene knjige Dostojevskog, Gogolja, Tolstoja,... kompozicije Čajkovskog, Borodina, Nikolaja Rimskog-Korsakova,...
    Uostalom svako ima pravo na svoje mišljenje, pa ne morate uzimati moje za nešto normalno.
    Znam samo jedno da je normalno ono što je prihvatljivo većini. Ono što je normalno meni, ne mora da bude nekom drugom. Ono što je normalno u Srbiji, neprihvatljivo je u nekoj drugoj državi i obrnuto.
    Ali znam još nešto: "Zapad" nije većina nego samo jedna desetina.

  • pera

    24.09.2024 16:35
    ..
    Evo na primer ova je zabranjena u skolama: Gender Queer autorke Maia Kobabe
    https://theiowastandard.com/wp-content/uploads/2021/10/6.jpg
    Sto ce reci, bila je u skolama. Neko ju je ugurao u skole.
  • R

    24.09.2024 14:56
    R
    Nisu to zatucane države, nego države koje brinu o deci. Nije problem da te knjige čita neko sa 20 i više godina, nego je problem da to čita dete, što je danas skoro nemoguće kontrolisati. Zato se i dešavaju razne nesreće.
    Kako ima idiota kojima je pedofilija, stanizam, kao i razne mazohističke, sadističke i razne sodome i gomore normalna stvar, onda je bolje zabraniti takve stvari, nego omogućiti da deca, neke labilnije i nezrele osobe dođu u dodir sa takvim skaradnostima.
  • Hehshw

    24.09.2024 11:42
    Prvo novinari nije vam SAD svaka drzava. U pojedinim saveznim državama je zabranjeno. To su zstucane drzave koje vise lice na Rusiju nego Severnu Ameriku. Sasvim je to notmalno jer su zaostali. Pa u nekim se jos izvrsava smrtna kazna. U ostalim drzavama moze da se cita.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna