Autor: N1

Info
28.09.2024.
09:42 > 09:44
Osim u Hrvatskoj i Crnoj Gori, većina zemalja u regionu nema mehanizme kako da pomogne ili zaštiti žrtvu osvetničke pornografije, najčešće ženu.
  • Vera

    28.09.2024 12:10
    Država
    @ Da
    Jasno, samo se čekao ovakav komentar - znači, po Vama, za neviđeni prostakluk, nemuževnost, nepostojanje elementarnog ljudskog dostojanstva, poštovanja svoje okoline. pa čak i onih ličnosti s kojima su postojali najbliži, najintimniji ljudski odnosi odgovorna je država.
    Vi izgleda zaboravljate, ako ste uopštie i znali, šta su osnovna ljudska prava o kojima se toliko govori, a u koju spadaju lična prava. Verovatno ste i sami pisali komentare kad se neka napaćena deca oduzmu od nesavesnih roditelja koji ih zanemaruju? Šta biste tek radili i pisali kad bi vlast još zavirivala i u vaše krevete? Uostalom, ne mora, sami to radite, pa onda treba da snosite i posledice, a ne da jaučete i tražite pomoć od države, kad slike vašeg intimnog života dospeju u javnost!
  • NN

    28.09.2024 11:55
    Snimci
    A šta mislite o vrlo jednostavnom rešenju? Po mom mišljenju, i sama ideja da se snimaju najintimniji trenuci i naga deca je već krajnje problematična. Kome je to namenjeno? Učesnici se valjda sećaju i znaju. Snimke dece, naravno one u najranijem dobu čuvamo pažljivo i nežno u porodičnim uspomenama.
    To se ne šalje nikome, i ne čuva u mobilnim telefonima.
    Oni koji to čine, snimaju sebe i supruga ili partnera (suprugu ili partnerku) u takvim trenucima ne treba da se čude kada to dospe u javnost ili posluži kao sredstvo osvete.
    Zapravo, ispada da je najvažnije - ko se izabere za partnera. Izgleda da se danas tome baš ne pridaje neka pažnja, pa se ne treba iščuđavati i zgražati kad do ovakvih stvari dođe. kako beše ona stara - sam pao, sam se ubio?
  • NS

    28.09.2024 11:23
    Ne treba to pojedinačno rešavati nego sistemski. Zakon mora da zaštiti ugrožene, kako u svim sferama, tako i u ovoj.
  • Milorad

    28.09.2024 10:31
    ...
    Ja imam par snimaka pre 20g. nikada,nikada ne bi objavio,to ide samnom u grob.
    To nisu ljudska bica...
    Bilo mi je lepo i to postujem,cenim osobu koja mi to pruzila.
    Verujte takve ljude ja bih ..... ....
  • Da

    28.09.2024 10:21
    postoji volja i odgovorne institucije na koje žrtve se mogu osloniti i dobiti zakonitu zaštitu i podršku, ovo nebi bila tema, vest i problem. Zato, efikasniji način je da žrtve u sopstvenom "aranžmanu" sprovedu svoju pravdu prema počiniocu ovakvog vida maltretiranja, ponižavanja...
  • С

    28.09.2024 10:09
    С
    Једноставно немојте се снимати! Ако баш имате жељу и слично сачините уговор са партнером који ће бити оверен у случају злоупотребе. Ако”случајно” процури снимак уговор св аутоматски активира и драконски удара по џепу још и затвор…снимци и злоупотребе би нестали за 24 сата!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna