Autor: NIN

Info
29.09.2024.
23:59 > 11:04
Švedski ministar obrazovanja dao je predlog da se deci u školama oduzimaju telefoni tokom nastave, što će se primenjivati kako tokom nastave tako i tokom odmora između časova.
  • Zastareo tekst

    29.09.2024 13:54
    Kod nas odavno funkcioniše
    U osnovnoj školi "JJZmaj" u Sremskoj Kamenici i Ledincima (oko 1200 učenika) već skoro 2 godine zabrana korišćenja telefona odlično funkcioniše. Nikakav period odvikavanja i ostalih gluposti nije bio potreban. Sreća da su roditelji, uprava škole i nastavnici bili odlučni za zabranu. Predložen je, usaglašen i donesen Pravilnik o zabrani korišćenja telefona u školi i školskom dvorištu. Odlučujuće za poštovanje Pravilnika je bilo kažnjavanje za kršenje pravilnika(prvo upozorenje pa kazna). I dan danas deca uopšte ne koriste mob.tel u školi (mada ga mogu nositi u školskim tašnama-isključenog, da bi se roditeljima mogli javiti pre i posle izlaska iz škole, i u slučajevima preke potrebe). Kad ima dobre volje i istrajnosti svih strana sve se može. Veoma pozitivan primer. Ima više desetina škola u Srbiji gde zabrana tel. funkcioniše. Pišite o našim iskustvima, a ne o stranim, manje primenjivim kod nas.
  • /

    29.09.2024 12:58
    /
    interesantno bi bilo videti komentare posto je na ovu temu vecina bila protiv oduzimanja dok su bili aktivisti
  • KOMENTATOR

    29.09.2024 12:14
    Naravno
    Naravno da treba zabraniti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna