Autor: Danas

Info
09.10.2024.
08:11 > 19:02
Prema podacima Evropskog saveta za bezbednost saobraćaja Srbija je u 2023. godini, sa 76 smrtnih slučajeva bila treća u Evropi po broju poginulih u saobraćaju na milion stanovnika.
  • /(r)

    09.10.2024 22:37
    /
    naravno da je politicki.
    drzava podstice bahatost. imamo slucaj u b.petrovcu sa blinkerima i neubedljivim vinovnikom.

    ajd ponovite kako uvek kazem: manjee.... .
    jeste, tacno manje srbijanja pa ce ovo biti zlatna drzava.
  • Nina

    09.10.2024 22:31
    U Srbiji postoji
    najtragicniji spoj nekulture u saobracaju i bahatosti vozača, alkohola i droge , korumpirane milicije (svi oni koji su nekom progledali kroz prste) , neiživljenih budala....i nesavesne korumpirane politike koja nas deli i odredjuje ko ide u zatvor i ko ne!
    Fuj!
    Zato nam stradaju nevina deca, pojedici i porodice....
  • Jovan

    09.10.2024 22:09
    Mene interesuje koliko procentualno učestvuju u saobraćajnim nesrećama vlasnici vozila skupljih od 10000€.Sirotinja nema para da kupi skuplje vozilo.Bilo bi interesantno videti koliko u udesima učestvuju vlasnici bembara, golfova, audija, a koliko fijat, reno i tojota.
  • Lala

    09.10.2024 21:40
    Samo vas gledam
    Odjednom navalili SNS botovi sa minusima kao skakavci. Bore se za svaki zvuk i slovo u javnom prostoru. Penzioneri i ne znaju ko su drugi kandidati na izborima osim SNS-a. Odosmo bestraga
  • Gajo

    09.10.2024 21:38
    @Наслов
    Auh prijatelju, ti si očigledno doživeo baš tešku saobraćajnu nesreću sa slovima i pismenošću. Želim ti brz oporavak - желим ти брз опоравак!
  • NS

    09.10.2024 21:09
    Što je kriva država? Alkohol droga i kućno vaspitanje
  • Neko iz struke

    09.10.2024 21:05
    Za #MArko
    Druze, debelo gresis!
    Shvati da se ovde krse propisi jer svako malo ima vezu u policiji, te se kazne oprastaju i nema nikakvog efekta na kulturu saobracaja.
    Nisi pomenuo, a ja te pitam: sta bi se desilo u Nemackoj kada bi sin nekog nemackog "folk seljaka" ubio devojku na semaforu, kada bi kum Šolca pod dejstvom kokaina napravio saobracajni udes, kada bi Merkelin poslovni partner ubio zenu na naplatnoj rampi, kada sin lokalnog kabadahije ubije devojku Land Roverom pijan, pobegne pa ga tablica oda??!!
    Eto, to me zanima, kako se to tretira u Nemackoj, pa te molim za odgovor!
  • zoki

    09.10.2024 20:34
    katastrofe
    duvanski dim, zatrovan vazduh, voda saobraćaj, katastrofa do katastrofe
  • alex

    09.10.2024 20:27
    Nama treba primena zakona i strogo kaznjavanje. Takodje i kaznjavanje clanova klana. Vozis 100km/h gde je ogranicenje 50km/h, kazna 5000e. Nisi stao na pesackom? 2000e. Vozio si pijan? 5000e + psiholog dve godine + ponovo polaganje + uslovno bez prekrsaja 10godina. Dakle, to se nikada nece desiti kod nas dok nas clanovi i kumovi gaze.
  • Buca Fratucan

    09.10.2024 20:26
    Dok narod vozi pijan i krade šine, neće biti ni motornog ni železničkog saobraćaja. Nema prosperiteta u državi u kojoj se narod ničega i nikoga ne boji. Tito je možda bio ovakav i onakav, ali je njegov pendrek izvlačio najbolje iz balkanskog mentaliteta. Za 47 godina policijske države je izgrađeno ekonomske, vojne i civilne infrastrukture kao nikada pre niti posle u istoriji srpskog naroda.
  • Eon

    09.10.2024 20:13
    Ajte molim vas
    Vozačka kultura u tigru? Da li se šalite? Ovo je Srbija, bre.
  • Divljanje

    09.10.2024 19:56
    Ovde se divlja previše, ovaj inženjer u tekstu nešto filozofira o celovitom pristupu: infrastruktura, okolina i šta ja znam.

    A naslovi: jurio mlad poginuo, trkali se kod Užica pun auto poginuli, ubio pijan porodicu vojnim vozilom, ubio majku troje dece divljanjem. Zatim: nadrogiran stomatolog u BG ubio momka na pešačkom, sin Pink gazde ubio devojku jurcanjem u sred grada gde se ne jurca. I tako dalje.

    Fale kazne, srećom neko je u tekstu to pomenuo. I fali neka generalna kultura.

    Ne znam gde je svima mozak, jer ako put nije savršen, malo pazi, pa ćeš da stigneš na vreme i čitav.

    Svima se žuri, pa i meni, ali se plašim da ne poginem. I to me sprečava da jurcam.
  • Mister

    09.10.2024 19:50
    Nema nama spasa, krivi smo sami sebi, niko nama nije kriv. Bahati smo, samoživi, korumpirani, nekulturni, tehnička kultura nam je nula. Ovde roditelji sa malom decom pretrčavaju bulevare, automobili se parkiraju na kolovozne trake uz obavezna sva 4 žmigavca, vozi se u kontra smeru, a da neko nekoga propusti, pa to je bajka, đubre se baca kroz prozor automobila, itd. Ja sam vozio celu Zapadnu Evropu, i tačno kada uđeš u Srbiju, Rumuniju i Bugarsku vidiš da je to otpad od država, po kulturi u saobraćaju. Naše kazne su velike, i da li su popravile nešto? Nisu, nema svesti da smo u saobraćaju svi zajedno, i da moramo da se ponašamo po pravilima, da budemo celina,i da budemo solidarni. A mi smo sve kontra. Neka se neko ljuti, al to je tako.
  • Slucaj

    09.10.2024 19:50
    Nasa vlas' nije odgovorna.
  • Tibor

    09.10.2024 19:48
    ?
    sada lupate gluposti!
    jurca bez kacige ili vozi pijan kao letva i sada treba neko politicki da odgovara!
    preterujete
  • Hehshw

    09.10.2024 19:38
    Nije dobro poređenje jer u Rumuniji ima preko 19 miliona stanovnika a mi imamo oko 6.6 miliona. Mozemo samo sa Bugarskom da se poredimo, njih je 6.5 miliona. Mi smo drugi u stvari..
  • Долма

    09.10.2024 19:36
    Упоредите године
    У време владавине бахатих ДОС-манлија (период: 2000-2012), у Србији је била убедљиво највећа стопа смртности у саобраћају, а ако упоредите те године и ово данас, видећете да је сада далеко, далеко мања.
    Саса је та стопа буквално у слободном паду ...
  • *

    09.10.2024 19:34
    Наслов
    Некад, негде дам начуо да се код нас урсчунаба да је учесник у саобрсћајној несрећи погинуо ако је умео од подледица те нестеће и после 45 дана. Код "ноблес" и "образованих"који имсју мањи број погинулих, тај временски период је знатно краћи, (да би они били фини и образовани у саобраћају), фина ", господа" признају погинуле само ако су погинули у возилу, а неки имају чак и одложен период од целих 24 сата после несреће. Најчешће се урачунава период ако су преминули у возилу хитне помоћи до болнице. Немојте нас зато замајавати са тим глупостима.
  • Milorad

    09.10.2024 19:21
    ...
    politički odgovor❓️,vi ste glupi.
  • MArko

    09.10.2024 19:15
    Iznenadjenje
    Kao neko ko se iz Srbije odselio (za sad mislim da je trajno) zbog trenutnih politickih (ne)prilika imam lose vesti za Vas. Politika sigurno da utice u smislu finansija (odrzavanje auta, bezbednost jer vozite kojekakve sailune i vikinge od guma umesto krstenih, najjeftinije kocnice i plocice, itd) mnogo, ali mnogo veci problem je bahatost i saobracajna nekultura.
    Pre par meseci bio je slucaj kada je vozac na AP RU-ŠA vozio 2xx i komentari su ovde bili uzasni (ne pravdam krsenje saobracajnih pravila i ogranicenja), da je ubica, da je bolesnik itd. a verovatno niste svesni da vecina vozaca kroz Nemacku tamo gde nema ogranicenja vozi istom tom brzim svakodnevno i retko se lupaju a kamo li ginu, a saobracaj i saobracajnice su mnogo frekventnije. Jesu li oni bolesni, jesu li oni ubice? A pitate se zasto je tako? Jer postoji saobracjana kultura i tu (ne)kulturu nece popraviti nikakve kazne niti ogranicenja niti slicne gluposti (cega smo svedoci prethodnh godina, kazne rastu, sankcionise se sve i svasta, rezultata nema), nego gospodo draga morate da radite na sebi, morate da radite sa svojom decom i na kraju cu ponoviti ono sto uvek kazem - NE MOZE SVAKO DA BUDE VOZAC, kao sto nije svako za lekara ili pekara (a svi treba da se lecimo nekad i svi treba da jedemo) tako isto ni svi ne mogu biti vozaci bez obzira sto je auto u danasnje vreme neophodan.
  • Миша

    09.10.2024 19:11
    Хало!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Карикатуре на власти рачунају само шта им доноси гласове. Ако рестриктивно делују према народу, губе гласаче. Зато су пустили народ да дивља у саобраћају, да се не би стварао утисак полицијске државе. А ефекат је тај да је народ бахат и да чини невероватне злочине за воланом као пре неки дан у Бачком Петровцу. Зашто нема пресратача у цивилним аутомобилима који кажњавају насилничку вожњу, рискантна претицања и слично? Полиција се улењила, ту и тамо мере брзину радаром и то је то. Срамота и јад, погибе мајка мале дечице из Новог Сада! Срам вас било!!!!!!!!!!
  • hemodroid

    09.10.2024 19:06
    Veliki broj smrtnih ishoda je u direktnoj vezi sa staroscu vozila. Dokle god srblji misle da je super voziti olupine koje u proseku imaju 17 godina dotle ce i ginuti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna