Autor: Politika

Info
13.10.2024.
05:52
Na tržištu rada evidentan je raskorak između potreba poslodavaca i želja učenika, a zanatske, mašinske i građevinske škole upisuje nedovoljno đaka.
  • Hari

    13.10.2024 18:59
    @gari

    Jel tvoja baba radila od 9 do 17?
    Pa onda krečila noću?
    Ima ko nemože sam da bude i krečar i vodar i kanalizacionar. Nego odoše svi majstori u Rusiju za boljim životom a mi propadamo.
  • Majstori krecenja

    13.10.2024 14:47
    Cena
    Majstori za krecenje vecinom samouki,u Maju mesecu jedan mi krecio garsonjeru ,tek kada je otiso ja pocela spremati a ono na mestima uopste nije proso valjkom ,sve isarao,doso preko preporuke za svoje sare uzeo mi dvadeset hiljada,nikad vise,zensko sam ,ubuduce krecim sama dva dana radje nego da kojekakve hostaplere placam,to svaki normalan covek moze sebi sam uraditi,ne da ih ucenjuju nazovi pojedini moleri.
  • Sale NS

    13.10.2024 14:12
    Koješta?
    Da im dam 12 eur/m2, tim priučenim šalabajzerima, morao bih početi sa uzimanjem jakih droga. Radije ću krečiti sam, pa makar i dve nedelje (koliko i oni rade sa rastezanjem i duplim tezgama). Bar će biti poštenije i korektnije urađeno. Već kod prve sobe ću naučti šta nije bilo dobro!
    P.S. Imam drugare koje su pre dvadesetak godina zaje....li majstori stolari oko plakara. Njih dvojica su odlučili da sami probaju.... jedan pa drugi pa treći.... posle godinu dana otvorena je firma za proizvodnju odličnih kuhinja i plakara.

    Toliko o "majstorima"!
  • iguman

    13.10.2024 14:03
    Za vreme Tita, Bosna je bila glavna kovačnica vk. majstora. Prepodne dodjes, posle ručka si postao majstorcina.
    Zadatak na ispitima je bio da napraviš neki alat, koji si ti doneo vec na ispit. Naravno to ti je neko napravi ko to zna da radi.
  • S

    13.10.2024 13:34
    Skupo je sve
    Sami krečimo i majstorišemo već godinama.
  • Праведник

    13.10.2024 12:59
    Већина мајстора је отишла..
    Ови што наплаћују 12 еур/м2 су махом приучени квази мајстори од којих ће само да вас боли глава...прихватају десет послова па буду на сваком по два сата па вам посао од два или три дана развуку на десет до петнаест дана уз катастрофалан квалитет радова...ако којим случајем не полудите или не добијете шећер после тих "мајстора" сматрајте да сте имали пуно среће! Тако да јутјуб у шаке и лагано корак по корак учите мајсторлуке...ако смо могли да завршимо факултете па ваљда ћемо уз сво поштовање и ту мајсторску науку изучити.
  • SrBa

    13.10.2024 11:23
    Pa Srbi
    I ja koji sam završio visoke škole, naučio sam još kao mlad svašta da radim, pa sam sebi okrečim stan. Od kvazimajstora koji samo znaju dobro da naplate a ostave ti svinjac od stana, naučio sam dosta sam da radim. Negde sam egal i čak jači od njihovog znanja, negde sporiji, ali uradim daleko bolje od takozvanih "majstora". Ko hoće, taj i može, kaže stara izreka.
  • Igi

    13.10.2024 10:11
    Igi
    Sto bi gubili vreme u Skolama?! U Srbiji postajes Majstor za tri do sest meseci radeci na crno. Ako ti bas i zatreba diploma kupis je za 2 do 3 hiljade eura. Nije kao pre u Jugoslaviji sada EU da moras imati drzavni diplomu! Mnogi u ovim bransama zadnjih godina lepo zive i vise zaradjuju nego u EU jer nema vise konkurencuje i svi novac ulazu u nekretnine jer ako udjemo u EU sto je moguce 2030 nece moci ovako raditi i zaradjivati! U svakom slucaju nikada bolje nije bilo kao sada za molere gipsare stolare vodoinstalatere elektricare…ulaganja minimalna zarada ogromna! Samo da potraje a hoce!
  • gari

    13.10.2024 09:40
    Treba da traze 120 evra! Dok narod ima da plati, samo dizi! Moja pokojna baba, rodjena 1900. nepismena, sama je krecila kucu i spolja i iznutra! I jos je valjak sa dve boje izvlacila u sobama, stariji znaju sta je to.
  • pogledajte se

    13.10.2024 08:47
    I ovo je frilenserisanje. Drugo, zasucite rukave srbi. Iz kojih palata ste svi stigli ovamo pa vam je fuj isprskati se od farbe i prasine od gleta? Ah da, teba raditi.
  • Realista

    13.10.2024 08:41
    ...3, 2, 1, DRAMA!
    Prvo, to što 2 poslodavca "nude" 1000 evra plate nije garant da će iko tu platu i dobiti, drugo, 2 poslodavca nisu čak ni 10% svih poslodavaca u srbiji, treće, nema tih para koje će da nadomeste rad sa totalnim budalama, što u vidu kolega, kako poslodavca, što kao stranaka...
    Ovakve senzacionalističke "vesti" nikom ne donose dobro - kako vlast trabunja da je stanje u privredi odlično a pojedinac to ne oseća kao građanin, tako ne vidi ni uslove iznete u tekstu kao zaposleni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna