Autor: Euronews Srbija, Nova

Info
13.10.2024.
21:55
Broj mladih poginulih u saobraćajnim nesrećama porastao je ove godine za trećinu, što ukazuje na hitnu potrebu za merama koje će poboljšati bezbednost na putevima.
  • Dejan

    13.10.2024 22:48
    Prvo i osnovno, već postoje sasvim dobri zakoni koji bi trebalo da osiguraju bezbedno odvijanje saobraćaja, problem je u tome što te zakone mnogi ne poštuju jer vrlo dobro znaju da ih mito ili neka rodbinska/partijska veza mogu izvući iz problema i osloboditi svake odgovornosti.
    Drugo, da li je neko u ovoj državi čuo za pojam "lična odogovornost"? Svako je odgovoran za svoje postupke. Ja ne sedam za volan pijan, drogiran i ne jurim duplo preko ograničenja ne zato što se bojim zakona o bezbednosti u saobraćaju, nego zato što se bojim zakona fizike koji kažu da mi takva vožnja može biti poslednja. Ovo govorim zato što se zbog pijanih i drogiranih budala stalno priča o strožijim zakonima u saobraćaju, a pijanih i drogiranih budala nikad više. Naravno, deblji kraj će izvući sirotinja koja sa autom starim 20 godina vozi 56 km/h. Pijane i drogirane budale će nastaviti da divljaju, kao što rade i sada.
    Treće, da li je neko makar probao da se zapita zašto su ljudi na ivici živaca i zašto imaju potrebu da svoju agresiju ispoljavaju kroz papučicu za gas? Stanite na bilo koju prometniju raskrsnicu, samo dok minut čekate da se upali zeleno za pešake čućete jedno pet truba i tri škripanja guma. Da li smo kao narod zaista do te mere psihički prolupali?
  • Slobodan

    13.10.2024 22:30
    Vazno je zdravo okruzenje, normalna drzava i red.Ovde nema nista!
  • EvoOvako

    13.10.2024 22:16
    Za prepoznavanje opasnih
    situacija jeste važno iskustvo, ali za bezbedan saobraćaj važno je NEselektivno sprovođenje zakona, a ne da neki dečkonja raspi.di pešaka na pešačkom i nikome ništa ili da neko napravi rusfaj na naplatnoj rampi i opet nikom ništa ili da "g-din" Opozicionar divlja po drumovima, pa se poziva na imunitet!
    A o nama nepoznatim slučajevima da i ne pričamo.
  • Marko

    13.10.2024 22:09
    Zamislite
    Fudbalsku utakmicu sa 22 igraca, a 21 rukometas... to vam je isto i sa probnim dozvolama. Jel naucio da vozi ili nije?
    Kaze za D kategoriju moras imati C kategoriju dve godine, ja evo imam skoro 5, nisam seo u kamion vise od tri puta, znaci sad sam spremniji za D nesto vise nego pre 5 godina... budalastine klasicne, zamarate ljude trivijalnostima da bi delovalo da nesto radite, umesto da se ozbiljno i institucionalno pozabavite problemom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna