Autor: Beta

Info
19.10.2024.
09:15
U Uduženju sindikata penzionera Srbije očekuju da u naredne dve godine prosečna penzija bude bar 55 odsto od prosečne zarade, rečeno je u Kragujevcu.
  • Zla...

    19.10.2024 12:34
    A ostalo?
    Nije samo problem visina penzijije da bi se osigurala "bolja starost najugroženije populacije".
    Ma kolika penzija bila, ako penzioner ima dve-tri boljke (a retko ko nema), ode mu pola na privatne lekare i lekove.
    Zašto ne postoje sistematski pregledi jednom godišnje za njih, i to da obaveno moraju da se odazovu, pa čak i da im se "dodje na noge" ako su nepokretni?
  • s one stane duge

    19.10.2024 11:53
    oteto prokleto, vrati otete pe
    @ Меродавна су једин
    visina penzije zavisi od duzine radnog staza, i koliko si izdvajao u PIO svig onih godina na poslu. A koliko ko poseduje imanja to je pitanje za poresku politiku zemlje. Imas politicara koji imaju po 24 stana, ili kulaka koji imaju po hiljdu hektara zemlje. Manis one koji imaju basticu, i pet kokosaka.
  • Platon

    19.10.2024 11:33
    Država
    Opstanak ove vlasti zavisi od penzionera. Da su pametni mogli bi tražiti šta požele a ne da daju svoj glas za litru ulja i kilogram riže.
  • misko

    19.10.2024 11:02
    u 2012 g. 60% a danas 47%
    ,,Naveo je da penzioneri razumeju da Srbija "ima velika iskušenja ekonomske i političke prirode,, Zar treba penzioneri da brinu o ekonomskim i politickim problemima?. Sto smo mi stvorili ovi na vlasti nisu u stanju da OKRECE.
  • Меродавна су једино

    19.10.2024 10:55
    Укупна примања
    Висина пензије није најважнији и једини критеријум. Укупна примања не зависе само од пензије. Има много пензионера, а такви су бројни, који живе на селу или у мањим варошицама, који осим пензије имају друге приходе: своју кућу и не плаћају станарину, имају своју шуму и не плаћају огрев, имају своју башту, воћњак, држе живину у дворишту, многи су мајстори и зарађују по том основу, итд. Тврдим ово на основу личног запажања, познати су ми многи примери, скоро цела Србија је таква. Због свега тога, треба да буде меродавна само социјална карта, и висина свих прихода пензионера, а не само висина пензије.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna