Info
02.10.2014.
06:03 > 06:40
U osnovnim i srednjim školama u Srbiji danas će biti održan štrajk upozorenja, u kojem će učestvovati članovi sva četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika.
  • skokan

    02.10.2014 12:37
    @ ne podržavam
    Koliko smo neobavešteni prošli štrajk prosvetara se odnosio na kvalitet nastave i nastavnih sredstava, uslova izvodjenja nastave i nakaradnog tada novog zakona o obrazovanju. Tada ste opet listom bili protiv tog štrajka, a kao izgovor je bio zahtev za povećanje plata koji je bio na dnu spiska zahteva. Ako smatrate da neko ko zajedno sa vama od vaše dece stvara ljude koji će sutra samostalno da privredjuju svojoj porodici treba da bude na rubu egzistencije onda i dalje podržavajte ovakve vlasti koje rade protiv svog narode (24 godine). Neka uvedu platne razrede za sve budžetske korisnike (kad je kriza onda svi jednako) na svim nivoima.
  • NNunited

    02.10.2014 12:08
    ...
    strajkujemo, ali cemu. naci ce se grupa onih koji su ovde protiv svih pa im ni to nece odgovarati . osnovni postulati jedne zemlje se unistavaju . obrazovanje, zdravstvo i sudstvo. a vama toboze briznim roditeljima je samo stalo do ocena, i da mozete kad dodjete u skolu da nogom otvarate vrata. ne postujete ustanovu u koju dolazite , kao ni ljude koji tamo rade ( cast cestitim ljudima, ali je takvih danas sve manje ).

    neko ce reci da nas treba otpustiti pa zaposliti mlade... pa i ti mladi ce opet izmeti svoj stav, jer razmisljaju, jer su tako uceni... da razmisljaju ! ! !

  • Jaz

    02.10.2014 10:20
    Obrazovanje
    I sutra profesor treba da kaže svojim učenicima: "Učite dece pa ćete kao i ja imati platu 39000". Učenik nije glup pa kad navrši osamnaest, učlani se u stranku i dobije posao gde ne mora ništa da radi, a dobija 100000. Ceo stistem je tako postavljen da nije bitno šta znaš, već koga znaš i u kojoj si stranci. U Srbiji se onaj ko uči smatra budalom
  • 02.10.2014 10:07
    " Odeš lepo, pokradeš svašta i kupiš diplomu koju hoćeš. "
    Izvinite molim a gde se kupuju te diplome.Pa naravno u srpskom sistemu obrazovanja i prosvete.Što se sad odričete vaših kolega prosvetara koji valjaju te diplome.
  • ovo-ono

    02.10.2014 08:32
    pa kad bi lepo pootpustali sve partijski primljene kadrove, bilo bi para za ustedu.
  • 02.10.2014 07:52
    Ne popdržavam
    A da li ste razočarani udžbenicima, gradivom koje predajete deci, nastavnim sredstvima koja imate(nemate), svaki čas menjanjem parametara za uspeh i maturu đaka.... Da li postoji mogućnost da štrajkujete i zbog toga? Ili ćemo zbog toga mi, roditelji, morati da primenimo građansku neposlušnost, pa da prestanemo da uplaćujemo u budžet za vaše plate? A vi gledajte onda kako ćete da se finansirate. I nemojte mi o tome da vi vaspitavate našu bezobraznu decu, jer za pola predmeta plaćamo privatne časove da se nadoknadi vaš nerad za vreme redovne nastave. Koliko radite, mnogo i imate.
  • Sima

    02.10.2014 07:41
    Dira se u penzije, u plate prosvetara, policajaca... a Knezevic prima 10.000eur mesecno, Bajatovic??? Znate li kolike su plate onima sto sede i piju kafe u Fondu za kapitalma ulaganja? Duplo vece od prosecne zarade... E kad se njima i ostalim parazitima, plate smanje na prosecne, onda nece morati obicnim ljudima koji stvarno rade.
  • Nadrndana

    02.10.2014 06:58
    Kome
    Kome treba prosveta? Ovde, u junačkoj zemlji, su na ceni trgovci diplomama.Odeš lepo, pokradeš svašta i kupiš diplomu koju hoćeš.Niko te ne dira za krađu i još dobiješ titulu sposobnog čoveka ili čak KONTROVERZNOG bizismena.Srbijo međ kriminalcima!
  • oni se batem bore

    02.10.2014 06:56
    Jedini koji smeju da strajkuju u diktaturi. Sad ce ruzicasta, qrir, becernje i dezinformer da krenu u borbu protiv krimoda u sindikatima koji zaradjuju kao jorgobanka... A narod ce to da guta i da glasa i dalje za ove neopevane...
  • jatzans

    02.10.2014 06:51
    Ne štrajkuje se u svim novosadskim školama
  • gricko

    01.10.2014 23:15
    strajk prosvetara,strajk policije,strajk advokata,ovaj prica kako ce Zakon o radu da sve zaposli. Ju koji trulez od drzave
  • 01.10.2014 22:12
    Da dodam i
    sarkasticni komentar: svi su otisli u NEMACKU (trbuhom za kruhom). Pa onda nam ostaje da na dobrotvornim akcijama kupimo novce nebi li otisli u Nemacku na lecenje... kod tih istih Dr i sestara koji su odavde otisli...
  • 01.10.2014 22:08
    Na rubu egzistencije
    smo svi! Ali, za skolstvo i zdravstvo mora da se nadje para, jer bez ova dva
    1. nema intelektualnog napretka (a to u stvari znaci zaglupljivanje dece!!!)
    2. nema produzavnja zivota (ako ste oboleli, crknite jer nema onih pod brojem 1. da vas lece).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna