Info
03.10.2014.
09:05
Savetnik predsednika Srbije Oliver Antić izjavio je da je vojna parada prikladan način da se oda počast svim žrtvama antifašističke borbe, bez obzira na njihovu ideološku pripadnost.
  • 14.10.2014 16:39
    Obelezje sir Olivera Antica
    Kontinuiteti „ordenovanja i orlovanja“ Prvi i Drugi svetski rat
    ……………………………………………………………………………..
    „Касније ће многи од злочинаца, уместо да буду стрељани, ући у власт (као људи угледни у свом крају, способни да обезбеде гласове на изборима) и у нову југословенску војску, и то са чином више у односу на
    претходни, а многи ће понети и највиша српска ратна одликовања – попут Славка Кватерника који је лично из руку краља Александра примио орден Белог орла
    …………………………………………………………………………………………………………………………………………….
    Knez Pavle je uoči Drugog svetskog rata mislio da je pametno odlikovati Ordenom Karađorđeve zvezde najbliže Hitlerove saradnike Geringa i Ribentropa i to je i učinio.
  • Lune

    04.10.2014 20:53
    Primanja Olivera Antica promotera su 700.000
    Izgleda da su se gibaničari toliko nadali da će da paradiraju ispred Putina da ih je ovo prikucavanje za zemlju, kako i treba, prilično pogodilo. Od proleća 1944. godine četnici generala Mihailovića bili su potpuno pomešani sa jedinicama Vermahta u "odbrani" Srbije od antifašističkog pokreta, pre svega jugoslovenskih komunista. Izdaja, počinjeni genocid nad Muslimanima i Hrvatima kao i nebrojeni zličini nad Srbima antifašistima, na kraju su čak i najekstremnijeg antikomunistu kakav je bio Čerčil naveli da digne ruke od pijandure i njegove koljačke bande. Septembra 1944. godine i Petar II je shvatio da je zadnji trenutak za spašavanje obraza pa je smenio i Mihailovića i njegovog duhovnog vodju, instruktora iz Londona, genocidnog profesora Slobodana Jovanovića. Mihailoviću to nije bilo dovoljno. Vodeći četničke operacije protiv NOV iz Bosne i Hercegovine, naredjivao je zločine kao da je početak rata. Na kraju je proslavljeni "anrifašista" prihvatio ljubaznu ponudu Milana Nedića i Dimitrija Ljotića i stavio se na čelo združenih srpskih kolaboracionističkih snaga. Za izdaju i počenjene teške ratne zločine prema civilnom stanovništvu i zarobljenim pripadnicima NOV Mihailović je sudjen, osuđen na smrt i streljan, nažalost samo jedanput. Tokom rata je Vrhovni štab NOV proglasio tri amnestije za četnike, poslednju 12.09.1944. godine. Tada je veliki broj zavedenih ili prisilno mobilisanih četnika prešao u partizane, posebno zbog poziva kralja Petra II Karadjordjevića da se svi stave pod komandu maršala Tita i neki od njih su učestvovali u oslobadjanju Beograda. Tako će tokom parade u čast 70 godina od Beogradske operacije ipak duh četnika biti prisutan, ali ti četnici nisu po volji Oliveru Antiću i ostalim članovima udruženog projekta. Te četnike niko i ne pominje. Takvih četnika se zločinci i njihovi duhovni naslednici stide.
  • Andrija Šrek

    03.10.2014 18:40
    ...?
    Ja baš nešto i ne razumem zbog čega će četnička obeležja biti na budućim paradama, kad se oni NISU borili protivu fašista, nego SA njima?
    Jel može neko da mi objasni?
  • 15. vojvodjanska

    03.10.2014 15:59
    sta ocekivati od cetnicke srbije?
  • 03.10.2014 12:55
    Četnici nisu oslobodili Beograd...
  • Spark

    03.10.2014 11:59
    Kada pitate...
    Goebelsa, dobijete isti ovakav odgovor. Svaki covek ima dve stvari: dupe i misljenje.
    Srbiju i tako ne smatram vec duze vreme svojom domovinom.
  • Scotch Bonnet

    03.10.2014 11:52
    Istorija na SrBski nacin
    Dovoljno ste glupi, bahati i bezobrazni pa verujem da bi zlocinacka obelezja bila na paradi ali ne smete jer bi vas Putin oterao u majcinu. Pre svakog dolaska nekih od lidera vele sile uvek ide nekoliko strana zahteva koje (u ovom slucaju) Srbija mora da ispuni. Jedan od zahteva je da cetnicka obelezija ne smeju biti predstavljena na ovoj paradi pa ni na drugim paradama gde su protiv okupatora i kvislinga ratovali Crveno Armejci sa Partizanima. Problem je u tome sto vi to ne smete da objavite.

    Isto tako niste smeli da objavite sraman dogadjaj kada su bracni par Tadic i Kostunica (kad su dosli na vlast) otisli kod Putina po milostinju da je Kostunica sve vreme sedeo u holu dok je Tadic pricao sa Putinom. Razlog je bio skidanje ulicnih naziva u Beogradu sa Ruskim generalima koji su ucestvovali u oslobadjanju Beograda.

    Sramota je sta se sve desava u ovoj nazovi drzavi Srbiji!
  • ivans

    03.10.2014 11:29
    Zbogom pameti !
    Od kada su četnici antifašisti? Od 2012. ?
  • lala

    03.10.2014 11:10
    rehabilitacija
    SVE JE RELATIVNO SAMO JE GLUPOST APSOLUTNO KONSTANTNA
  • Lala

    03.10.2014 11:09
    stavite ..
    onda i svastiku..ionako potice od pre par hiljada godina
  • 03.10.2014 11:06
    Kakav preCednik - takav i savetnik.
  • Vlada

    03.10.2014 10:56
    ...
    Nije ovaj lik bezobrazan, on je svojim interesom bezobziran. Bezobziran prema činjenicama i postradalima u Drugom svetskom ratu.
    Protiv interesa pojedinaca ili grupe koja falsifikuje istoriju, činjenice i vređa dostojanstvo učesnika rata, postradalih i njihovih porodica bori se država, koja je nažalost korumpirana upravo od ovakvih likova.
  • 03.10.2014 10:52
    sramota
  • 03.10.2014 10:47
    Gadovi
    Pa to vam i prilici zar ne? Par kilometara od centra Beograda i dan danas pronalaze masovne grobnice.
  • v

    03.10.2014 10:27
    ako je ovaj normalan ja sam onda greta garbo,četničine izjednačavati sa partizanima??????oni se borili protiv fažizma pa šta je onda ovo??? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e7/Kosta_Pećanac.jpg
  • w

    03.10.2014 10:10
    Vojna parada protiv koje će biti narod... divno, šta još niste usr*li? Sveeeee što ste dotakli

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna