Info
18.11.2014.
13:59
Stručnjaci žele da u Zakon o bezbednosti saobraćaja ugrade još dva primera nasilničke vožnje - vožnju motocikla na zadnjem točku i prekoračenje brzine u naseljenim mestima ili na auto-putu.
  • Dr Petrović

    19.11.2014 11:37
    Da li to znači?
    Da može "naprednjaka"?
    Na lastu?
    Na jednoj nozi?
    Noge na kormanu?
    Sa stranke?
    Na ležaka?
    Bez ruku?
    Da se pale gume?
    Bez prigušivača?
    ...........

  • The Lalosh

    19.11.2014 09:28
    @ ivans - Gospodo, nemate pojma
    Uz dužno poštovanje godinama izgleda da ni vi nikada niste seli na motor.

    Izjave:

    "Gospodo zakonodavci, da li ste ikada vozili motor koji ima preko 100 konjskih snaga? Ako želi da vozi brzo, vozač se trudi da motor NE DIGNE NA ZADNJI TOČAK pošto tim postupkom drastično gubi na ubrzanju i brzini!!!"

    Totalna glupost. Svako ko vozi motor i ima iskustva zna kako da ga vozi, a da se ne bori sa njim. Tako se i razlikuju oni koji znaju i oni koji će tek da nauče.

    Zatim izjava:

    ""Zadnjak" je samo egzibicija i ništa više."

    Je vrlo opasna tvrdnja. Na uređenom poligonu bez saobraćaja to jeste cirkuska tačka i to vrlo atraktivna. Međutim, to je egzibicija koja u saobraćaju može da košta života. I ne samo jednog života.

    Ovo je tek biser koji može da odnese mnogo života:

    "Osim toga, da li vam je poznato da motocikl (mislim da mu je to zvaničan naziv) ima zaustavni put daleko, daleko manji od putničkog automobila?"

    Ovo ne da nije tačno, već mi svakodnevno u saobraćaju u vožnji motora pravi velike probleme i ugrožava život. Ne znam zašto su vozači ubeđeni da ja motorom mogu sa 50km/h da se zaustavim u metar dužine. Zato mi seku put polukružnim okretanjem tik ispred mene i to objašnjavaju time da ja mogu da stanem kao ukopan. Ljudi, motor ima 2 (tanka) točka i 250 kg. Oni lakši imaju i srazmerno slabije kočnice. Čak i po suvom i da ima ABS ne može da stane na kraćoj udaljenosti od automobila iste snage i brzine. NIKAD! UPAMTITE TO!

    Sa ovim delom se delimično slažem:

    "Da, znam da ima obesnih bajkera, ali tvrdim da ih je daleko manji broj od tatinih sinova u BMW-ima i Mercesedesima koji inače i nemaju m*da da voze motor već se iživljavaju pošto oko sebe imaju bar 8 air-bag-ova. (A pošto su ufiksani, ne mogu da voze ne bicikl). Uostalom, pogledajte statistiku u kom procentu su za saobraćajne nezgode krivi motociklisti. Čisto da ne lupetate."

    Slažem se da je manji broj obesnih vozača motora, ali ne mogu da ulazim u ocenjivanje motiva obesnih vozača automobila.

    Pozdravlja vas vozač motora od 40+ godina, koji sebe ne smatra bajkerom. Ali to je druga tema.
  • pola viagre

    19.11.2014 07:42
    Mada to nije ništa novo,prolete sinoć džip na somborskom bulevaru,sa 160-180 kmh,a 4 policajca sede mirno u pežou i okrenuše glavu na drugu stranu!E tu je problem a ne u novim zakonima...ustvari,treba uvesti novi zakon ali za policiju,ako ne rade svoj posao,šut u dupe s posla!
  • 19.11.2014 06:51
    @Eh...
    Zašto jednostavno ne nazoveš stvari pravim imenom? Problem su korumpirani advokati i pravosuđe.
  • Nikola

    19.11.2014 00:09
    Kad se svi zalažate za brzinu 80km/h u naseljenom mestu, recite iskreno da li biste vozeći tom brzinom stali pešaku na pešačkom prelazu? Naravno da ne biste, ni da hoćete. A zamislite da ne radi semafor na Bulevaru Evrope ili majku koja gura kolica preko pešačkog na raskrsnici Bulevara Evrope i Branka Bajića.

    Morate shvatiti da vozači nisu jedini u saobraćaju i da ih uvek treba propustiti na pešačkom. Ko je obišao ove zemlje Evrope kojima težimo, zna kako to izgleda u praksi.
  • eh...

    18.11.2014 21:23
    voleo bih da kada se priča o kaznenoj politici, da konsultuju MAKAR 2-3 penologa umesto da se daju ovako paušalne i demagoške izjave. neke od već postavljenih kazni su prilično na mestu, problem je neefikasnost gonjenja i smešno ulaganje u prevenciju u svim sektorima. saobraćajna inkvizicija sigurno nije nikakva mudrost niti uspeh.
  • kragna

    18.11.2014 20:21
    kakvi majmuni
    kakvi su to strucnjaci, sve majmun do majmuna, nikad nisu ni seli na motor jer da jesu znali bi nesto vise o saobracaju...
  • 18.11.2014 19:45
    1. "Konkretan predlog je i da se dozvoli parkiranje na trotoaru svuda gde je to zakonski moguće" Kakva je ovo gluposyt i nasilnicko ponasanje prema gradjanima. Parkirajte nam se i na glavama, ako ima mesta .... ne mogu da verujem
    2. "Takođe, treba dozvoliti preticanje motokultivatora ili traktora iako je linija puna jer se time ubrzava saobraćaj." Jos jedna nenadmasna glupost. Kao prvo zabranite traktorima i poljoprivrednim masinama kretanje po putevima prvog reda (npr. Ibarska magistrala i sl.).

    3. Voznja na zadnjem tocku je minirna, iako nosi zrtve (NS pre par godina), ali to je idiotluk da se definise kao nasilnicka voznja jer u sustini to jeste. Detalji nece nista poboljsati. Isto tako bi mogli da proglase i trke po ulicama nasilnickom voznjom, kao da to nisu. itd itd ...

    e to su nam profesori sa saobracajnih fakulteta koji nemaju pojma o saobracaju i postavljaju znakove ogranicenja na 30 tamo gde se moze voziti 80. Ali .... neciji diplomski ili neciji magistarski rad je u pitanje.

    Dokle vise gluposti u ovoj drzavi?
  • Zdravko

    18.11.2014 19:44
    Jesu li ovi normalni?
    Prvo,
    Ako neko nagazi preko pune 30-tak metara pre pocetka isprekidane i krene da pretice, to je nebezbedno i nasilnicka voznja, a cekanje preticanja bas kad je isprekidana linija PO SVAKU CENU i ugrozavanje svojih i tudjih zivota nije.

    Drugo, 80km/h u naseljenom mestu kada preticete sleper koji ide 40km/h, da ne bi opet nacepili tu istu liniju, posto je on dugacak, vi dostignete 80kmh i odma nasilnicka voznja.

    Gospodo "Strucnjaci", lepo vi izgradite autoputeve i magistrale da ljudi normalno putuju,i onda nije problem voziti pola sata iza slepera u naseljenom mestu, u suprotnom, KOGA VI PLJACKATE!
  • Posmatrač

    18.11.2014 19:14
    Prava stvar je...
    ... da oni koji sprovode zakon (policija i pravosuđe) počnu da rade svoj posao. Kad počinioc zna da će biti procesuiran - samo lud će da pravi prekršaje...

    Zakon sa besmislenim odredbama i strogim sankcijama, a koji važi samo za "boraniju", neće povećati bezbednost u saobraćaju, jer će strogo kažnjavani biti samo oni koji prave lakše saobraćajne prekršaje, dok će "kamikaze" da se provuku sa nesrazmerno malim kaznama, koje nemaju nikakvu vaspitnu ulogu ni za njih, ni za ostale...
  • miran vozac

    18.11.2014 18:55
    pod*uzne muve
    I voznju "u gepeku" vozila ispred sebe, jer se vozac "drznuo" da vozi po ogranicenju, tretirati kao nasilnicku voznju. Preticanje desnom kolovoznom trakom takodje.
  • -

    18.11.2014 17:44
    -
    nije stvar u zakonu nego u sprovodjenju

    mitrovicev sin nece odgovarati ni po tom novom zakonu
  • 18.11.2014 16:53
    Kad cujem rec-strucnjak- zaledim se !Jos kad vidim face strucnjaka ispovracam se!!!!
  • ivans

    18.11.2014 16:51
    Gospodo, nemate pojma
    Gospodo zakonodavci, da li ste ikada vozili motor koji ima preko 100 konjskih snaga? Ako želi da vozi brzo, vozač se trudi da motor NE DIGNE NA ZADNJI TOČAK pošto tim postupkom drastično gubi na ubrzanju i brzini!!!
    "Zadnjak" je samo egzibicija i ništa više. Osim toga, da li vam je poznato da motocikl (mislim da mu je to zvaničan naziv) ima zaustavni put daleko, daleko manji od putničkog automobila?
    Da, znam da ima obesnih bajkera, ali tvrdim da ih je daleko manji broj od tatinih sinova u BMW-ima i Mercesedesima koji inače i nemaju m*da da voze motor već se iživljavaju pošto oko sebe imaju bar 8 air-bag-ova. (A pošto su ufiksani, ne mogu da voze ne bicikl). Uostalom, pogledajte statistiku u kom procentu su za saobraćajne nezgode krivi motociklisti. Čisto da ne lupetate.
    Lično, sa bajkerima imam OK iskustvo.
    Samo da ne bude zabune, nikoga ne branim i imam 62 godine. Srdačan pozdrav.
  • Неђо из Кистања

    18.11.2014 16:39
    А телефонирање за вријеме вожње, шта с тим?
    Све што је у циљу повећања безбједности учесника у саобраћају треба поздравити, али људи, немојмо се заваравати - сви се враћамо с посла и свакодневно се нагледамо на десетине возача са телефонима у једној и воланима у другој руци. Докле више тако и ко ће предузети нешто да се томе коначно стане на пут? Или озаконити вожњу једном руком за вријеме телефонирања...
  • nsnn

    18.11.2014 15:36
    pa jeste vi normalni ? ajde ok za motore kako voze i sta rade to je ok, ali da ako neko , a svi tolko voze, ide polupraznimbulevarom evrope npr. 80 odgovara za nasilnicku voznju sto je obavezan zatvor kolko znam i oduzimanje dozvole je cist kretenizam, ili nek se onda izmene propisi pa na dugackim sirokim bulevarima stavi ogranicenje 70 ko u madjarskoj, a ovaj deo sa parkiranjem na stazi mi nije jasan, dakle po njihovom ja mogu da se u jevrejskoj ispred sinagoge gde je relativno siroka pesacka staza popnem na nju kolima i tu stanem i to da bude dozvoljeno ? jeste vi normalni ?
  • 18.11.2014 15:27
    Okanovic
    Covek nema pojma o zivotu a stalno se negde gura.Komitet za bezbednost saobracaja.Sta je to?
  • podbarac46

    18.11.2014 15:25
    A voznja na zadnjem tocku bicikla?:)
  • Mirko

    18.11.2014 15:03
    nista od toga
    Ko ce to da sprovede,dali mozda ovi sto peru sluzbena vozila u perionicama narko dilera i sede satima po kafanama i tipkaju po telefoinima.
  • 18.11.2014 14:41
    AJDE!
  • Vozac

    18.11.2014 14:22
    ZOBS
    Sednu strucnjaci napisu zakon i ne slusaju primeddbe. Pa nakon pola godine promene zakon,pa opet i opet... NA kraaju niko vise na yna sta je po zakonu tacno. A propisi o TNG posebna prica. I zakon iz doba SFRJ je dobar. Ali je bio strah od sistema, policija i sudovi su manje vise radili svoj posao. A danas na pragu ulaska u EU, kaubojstina. Serif i zamenici mogu sve a indijanci da sve to plate.Problem sam ja jer voyim u naseljenom mestu 56 kmh, a deran sa OOOO autom sa 150 kmh nije, niko ga i ne vidi jer je prebrz. Dok je ovaca bice i vune.
  • 18.11.2014 14:20
    Konačno!
  • Animator

    18.11.2014 14:18
    Vožnja motora na zadnjem točku...
    ...baš kao i svako jurcanje brzim motorima i JESTE nasilnička vožnja koju treba zakonom zabraniti.
  • Vozač

    18.11.2014 14:16
    Neka se samozvani stručnjak vrati na taljige ako mu odgovara, ima nas koji hoćemo i znamo da vozimo. Nije normalno da prekoračenje brzine od 20% na auto putu bude nasilnička vožnja a parkiranje na trotoarima sasvim u redu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna