Info
07.12.2014.
07:00 > 11:27
Za poslednjih šest godina u Srbiji su prevaranti zatvarajući prezadužene i otvarajući nove kompanije ili preko raznih fantomskih i sličnih firmi oštetili oko 20.000 kompanija, napravivši štetu od oko 300 miliona evra.
  • cici

    12.12.2014 10:29
    firma
    pa te tzv. fantomske firme funkcionisu od vajkada a to svi znaju i policija i politicvari i narocito sud i sudije, koji su popunili svoje devizne racune , ali ne ovde vec n egde u svetum a ovde zive kao obicni gradjani , e tesko vlasti koja bude pkusala da ovo resijer, nece imati ni sagovornike ni saradnike., nazalost, to nam je stvarnost.
  • Lola

    07.12.2014 16:22
    Kakva Država takvi i "biznismeni"
    Znaju ko i koliko je maznuo i šta sad?.......
    Da će ih možda hapsiti?
    Tekst za čitanje,.........
  • 07.12.2014 09:59
    Građanski list?
  • M9

    07.12.2014 09:54
    U ideale veruju samo budale
    Obavezno uz ovaj zakon zabraniti i proglasiti krivičnim delom prelazak političara iz jedne političke stranke u drugu jer npr. neki grebonačelnik napravi štetu gradu od 3-4 miliona eura, pa onda pređe u vladajuću stranku i dobije imunitet i izbegne odgovornost.Takođe se radi o trgovini uticajem, tj otvorenoj korupciji.Zabraniti doživotno bavljenje politikom uz krivičnu prijavu.

    Formula koju sve interesne grupe zvane političke partije rade su slučajevi slični perčevićevićevom.Otvoriš banku, podeliš kredite sebi i svojima,nikad ih ne vratiš, pa proglasiš bankrot banke, a NBS mora da isplati garantovanih 50 000 eura oštećenim "štedišama".

    Mafija se zavukla u sve pore državnih i javnih preduzeća i paje bez milosti po "natenderenim" naduvanim cenama, jer su tako satarili i privredu i tamo više nema leba.
  • Mile

    07.12.2014 08:59
    Prevaranata u svim sferama ljudskog života je bilo i biće. Ali prevaranti koji to postaju uz pomoć države i njenih nameneštenika su novijeg datuma. Pod formom varanja ubraja se blanko saglasnost da se vara i da se za to ne odgovara. A posledice su smanjenje plata i penzija, materijalna pa i duhovna beda koja onda daje novi podstrek prevarama i njihovom omasovljenju. Kontroverzni biznismeni (prevaranti) u nas su novija pojava , hobotnica koja jede zdravo tkivo i pretvara ga u trulež. Zato, vreme je za operativni zahvat kojim bi se odbacila sva trulež koja se ubrzano širi po celom društvenom organizmu.
  • nikola

    07.12.2014 08:58
    prvo drzavne firme
    Ajde prvo da pocnemo od drzavnih firmi koga su
    one ostetile.
  • Cenzor

    07.12.2014 08:56
    Revizor
    Krenite prvo od dugova opštine, državnih i javnih preduzeća.Kad oni poplaćaju svoja dugovanja Srbiji će svanuti.Ovako, korumpirene inspekcije će zatvoriti one koji ne mogu da im plate reket, tj ciljano eliminisati konkurenciju velikim igračima, što sad već i rade.
    Drugim rečima SNS će zabraniti rad svima koji su u opoziciji kako bi mogli da vladaju 100 godina.

    Zašto se stalno pritiska samo realni sektor, a u javnom i državnom je alajbegova slama, jer računaju, ko će da zabrani rad i oduzima imovinu opštini, nekoj direkciji ili državnoj agenciji.

    Ako smo svi pred zakonom isti prvo njima otkinite jaja za primer zbog bezobrazluka i izmišljanja nekakvih nesposobnih politički orijentisanih revizora kao kontrolora.
  • Plavusa

    07.12.2014 08:32
    ???
    Kakvi diskvalifikovani, i kakvi biznismeni???Valjda ako je neko zreo za diskvalifikaciju,onda je zreo i za zatvor i plenidbu imovine?Ali ne, u Srbiji to tako ne funkcioniše jer svaki od diskvalifikovanih je nečiji Pera,Mika,Žika...pa će biti dovoljno diskvalifikacija na godinu dana,dok se ne zaboravi.E,jadna zemljo... :((((
  • 07.12.2014 08:00
    GRAĐANIN
    O, jeste li se konačno dosetili?
  • ovdasnji

    07.12.2014 07:54
    budalastina !
    kakvi spiskovi diskvalifikovanih biznismena ?
    kada se sve to vec zna-treba im sve oduzeti !!!
    ali za to trebaju jaja i obraz a to niko sa sadasnje politicke scene nema !!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna