Info
17.12.2014.
16:07 > 16:21
Sindikati u prosveti nastavljaju štajk, a Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije izraziće stav o Predlogu posebnog kolektivnog ugovora o zaposlenima u prosveti kada mišljenje iskaže Ministarstvo finansija, izjavio je danas predsednik Unije Dejan Matijević.
  • 19.12.2014 18:58
    @ Kako da ne - Anonimus
    Ovo što radi javni sektror (jer samo javni sektor štrajkuje) uništava državu, a sa državom mene i sve druge uništava. Zato su potrebne ošte mere, i time bi samo bilo bolje i državi i svima nama, a ne gore. Vreme da država prestane da plaća nerad u javnom sektoru, pola radnog vremena za ekstra platu, i da jedan posao radi deset njih i da pri tom svi spavaju na poslu. Samo to može spasiti državu i nas. Ti bi zbog šaka neradnika u javnom sektoru da propadne milioni i milioni ljudi u državi? Jer se to dešava i ti to podržavaš. Znači ti želiš da svima bude gore. Vreme je da država stavi tačku i da preduzme nešto. Koliko rada tolika plata. Nismo više u komunizmu.
  • 18.12.2014 12:50
    @Anonimus - Kako da ne
    Nemoj da se*eš!

    Kad su se razni sindikati bunili protiv novog zakona o radu ti si likovao da i komšiji crkne krava!
    Šta sad imaš od toga?
    Tražiš drugima još gore!? Kako će onda tebi biti? Kad ćeš ukapirati?

    Da se stari zakon o radu ZAISTA poštovao, na čemu su sindikati insistirali, ti bi danas bio u njihovoj situaciji. Ovako si još gori! Zašto si likovao???

    Ne kažem da su sindikati idealni, naprotiv. Pokrenuli su nešto i nisu imali podršku, zahvaljujući takvima kao ti, istrgovali za sebe najbolje moguće, i zato je zakon uveden! Sindikat, po definiciji, sve pregovore počinje od maksimalnih zahteva, i uvek je spreman da ih bar prepolovi. Uvek trguje prvenstveno svojim interesima. Zahvaljujući tebi i sličnima, samo njihovi interesi su dogovoreni!
    GDE JE TU TVOJ INTERES???
    Da si tada drukčije razmišljao sada bi bio u boljoj situaciji! Pošto nisi...
    Najgore je što opet ponavljaš iste greške, koje te samo mogu degradirati, i još uživaš u tome!? Zar to nije neka vrsta mazohizma? Čemu???
  • 18.12.2014 08:27
    Kako da ne.
    Jeste. U pravu su prosvetari koji efektivno rade tri ipo sata a traže extra platu. I svi drugi su u pravu iz javnog sektora koji traže plate iz snova, dok radnik kod privatnika sa daleko više rada a sa daleko manjom platom jedva sastavlja kraj sa krajem. Ja bi sve njih privatizovao, pa nek budu plaćeni po učinku. Nek nauče da zarade svoju platu. Kakvi javni sektor.Sve privatizovati. Država bi uštedela ogromna sredstva ne plačeći nerad i bilo bi reda u državi.
  • Nezainteresovani Lala

    18.12.2014 07:18
    Točak istorije
    Čini mi se da su prosvetari potpuno u pravu. U pravu su i penzioneri,lekari, i pripadnici drugih sindikata samo što nemaju hrabrosti da se suprotstave ovom režimu.
    Pročitajte jutrošnju vest na Radio 021 koju je potpisao Ž. Bogosavljević pa će i slepom i glupavom biti jasno kako režimlije troše budžetske novce. Mislim da je najgori ološ u koalicionim partijama SNS, kao što su Dinare, SPO, SPS, Trećesrbijanci...
    Stvar je verovatno u tome što su mnogi prosvetari, lekari i zdravstveni radnici i pogotovo penzioneri glasali za SNS i satelite pa im još uvek nije jasno da su se zaj....i!
    Zaista mislim da nema korumpiranijih stranaka od gore pomenutih
    Sve bi bilo drugačije da nije bilo "Jogurt revolucije".....
  • Valentina

    17.12.2014 21:01
    Dokle više
    Stvarno ovim prosvetarima treba stati na kraj. Neka deca sa biroa dobiju priliku za posao.Dok mi svi ostali spajamo kraj sa krajem oni uglavnom nerade ono što očekujemo.Osim što se bar po dva nastavnika iživljava u svakoj generaciji,štrajkuju, leti nerade, ne uče ništa novo ni sebe ni decu. Neznaju većinom za rad na računaru. Dokle više da DŽABALEBAROŠI od SINDIKALISTA, koji ništa nerade nego štrajkuju i kombinuju u svom interesu, dokle više da se tolerišu? Treba preispitati imovinu svih tih sindikalista, odakle im sve što imaju i šta su radili do sada. Malo se posavetovati sa roditeljima koji smo nezadovoljni sa skraćenim časovima i sa još mnogo toga.
  • 17.12.2014 14:30
    predskolstvo
    Predlazem da se u ovaj kolektivni ugovor uvrste i zaposleni u predskolstvu.
    Zaposleni u vrtićima nemaju raspuste vec samo godisnji odmor koji im pripada po Zakonu o radu, nemaju pravo na jubilarne nagrade (osim ako je opština saglasna da ih da), nemaju pravo na svetosavske nagrade, nemaju regulisane koeficijente u skladu sa strucnom spremom, itd... jer se nalaze na ''opštinskim jaslama'' a pripadaju prosveti i na njih se odnose svi zakoni i pravilnici koji važe za prosvetne ustanove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna