Info
25.12.2014.
09:46
Nafta je sve jeftinija, ali to nam se može obiti o glavu, ocenjuje u komentaru urednik privredne redakcije Dojče vele Henrik Beme, koji smatra da je sadašnji "nemir samo nagoveštaj oluja u sledećoj godini" ako cena nafte ne napusti "zonu apsurdne jeftinoće".
  • Y

    25.12.2014 20:03
    Zajeb
    Rusija pušta rubalj da tone, a za jeftinu naftu (razlika u ceni) kupuje enormne količine zlata. Tu je i BRIKS /Brazil, Rusija, Indija, Kina, Kazahstan/, koji: a) međusobno trguje u nacionalnim valutama (potiskujući tako dolar); b) na pragu je da napravi svoju multinacionalnu banku kao pandan MMF-u; c) čeka trenutak kada će trgovati naftom (i gasom) u valuti koja neće biti petro-dolar (koji jedini, i na veštački način, održava kurs dolara). Tako da je bumerang poleteo, i za godinu-dve pogodiće u potiljak one koji su ga bacili. U najkraćem - bližimo se novoj ekonomskoj krizi tolikih razmera da može izazvati novi (poslednji?) veliki rat, kako USA (najveći svetski dužnik) ne bi bankrotirale.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna