Info
30.12.2014.
21:44
Svi prognani Srbi i ostali građani koji nemaju važeće hrvatske lične karte, odnosno imaju samo prebivalište, biće izbrisani iz evidencije hrvatskog prebivališta.
  • 31.12.2014 13:30
    Za te se ja ne bojim. Evo ih kod nas.
  • Jogi Letač

    31.12.2014 11:42
    Šta ima bilo ko da glasa negde gde ne živi? Ne treba Srbi koji više ne žive u Hrvatskoj da kroje tamo politiku, isto kao što ne treba Srbi koji žive u Republici Srpskoj ili negde drugde ovde da nama kroje politiku.

    A državljanstvo i prebivalište su dve različite stvari. Takođe bih napomenuo da ovaj propis isto važi i za Hrvate koji ne žive u Hrvatskoj, ni oni neće imati ličnu kartu.
  • Dalmatinac bivši

    31.12.2014 09:58
    politika genocida
    Kada se NDH pripremala na referendum za neustavno samoproglašavanje neovisnisti, tada su im bili dobri svi oni koji su želeli da glasaju, pa su ih besplatno dovlačili čak iz Australije. Takvi nisu imali ličnu kartu, ali su odgovarali takvom političkom trenutku o "Tisućljetnom snu neovisnosti" Srbi ne odgovaraju bilo kom političkom trenutku u hrvatskoj, jer remete jednonacionalnu glasačku mašinu. Bez "Osobne karte" nemaš pravo glasanja Bato, jer si Srbin iz hrvatske,a ako bude opet referendum,dovešće hrvate iz Australije opet, u zavisnosti od trenutačne političke potrebe, naravno, bez osobne karte. To što Srbi imaju na hiljade kuća i hektara zemlje i šume i šta će biti sa tim u NDH, to je njihov lični problem ! ?
  • 31.12.2014 09:53
    геноцид се наставља
  • pola viagre

    31.12.2014 08:54
    Mnogo njih koji sebe nazivaju "prognani" beru beneficije i tamo i ovde.Prošlo je od rata već 25 godina,da li se iko seća da li su 70-tih godina prošlog veka(i to je 25 godina od završetka II svetskog rata!)na sva usta pričali o izbeglicama,delili pomoć itd...Dokle će oni koji sede na dve stolice i zarađuju na dva posla i imaju dvojno državljanstvo,biti više ljudi od nas koji sve to nemamo i dokle će oni biti pošteđeni plaćanja poreza na sve,umanjenja cena...Čak im se sada i unuci koji su rođeni ovde vode kao "prognani"
  • 31.12.2014 06:26
    Da li bi neko mogao da mi da definiciju sta su to "prognani Srbi" ?
  • Ludilo bre...

    30.12.2014 23:22
    Apsolutna diskriminacija!!!
  • Deks

    30.12.2014 22:43
    "Brišu se Srbi bez važeće lične karte HR" - ovo je vrlo ružno napisano jer se ponavlja već poznati kliše naših medija da neosnovano optužuju Hrvatsku zbog srpske manjine. Uopšte se ne radi o nekakvom "brisanju Srba" već se radi o stupanju na snagu odredbi zakona o ličnoj karti. Pa tako oni građani koji nemaju stalno prebivalište u Hrvatskoj ne mogu ni da imaju ličnu kartu, ali niko njih ne briše iz knjige državljana jer su državljanstvo i lična karta različiti pojmovi. Uostalom takva su pravila i u svim drugim evropskim zemljama.
  • 30.12.2014 22:40
    niko od izbrisanih lica neće biti novčano kažnjen kao i da će svako imati pravo da ponovo izvadi hrvatsku ličnu kartu ako odluči da se vrati u Hrvatsku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna