Info
15.01.2015.
15:00
Uprkos zahtevima nekoliko evropskih zemalja da se sankcije Rusiji ublaže ili ukinu, te mere će ostati na snazi sve dok Moskva ne promeni politiku prema Ukrajini, kažu izvori u Briselu.
  • Tina

    15.01.2015 20:52
    glup si
    mnogo glup.
  • Y

    15.01.2015 19:39
    Zaslepljenost_4
    RU ne želi da izgubi UKR. Ne radi se o "dobroti" RU kada - uprkos svemu - šalje (prodaje) UKR ugalj i druge energente. Nego - opet - o strateškom interesu. U svakom slučaju, RU deluje u ovoj krizi daleko razumnije i konstruktivnije nego Zapad, predvođen USA, kojima bi jedan veliki rat (a ponovo na tuđoj teritoriji, konkretno - u Evropi), rešio ozbiljnu ekonomsku krizu sa tendencijom opasnog produbljivanja. Ukratko, ako u UKR postoje "okupirane teritorije", to su one koje nisu pod kontrolom DNR i LNR, gde RU - opet - nije direktno involvirana. Samo što to zaslepljeni mržnjom prema RU ne mogu, ili namerno ne žele, da uvide.
  • Y

    15.01.2015 19:24
    Zaslepljenost_3
    Dok Putin vodi diplomatsku igru sa Zapadom, i uspeva da ishodi Minski protokol (prekid vatre, razdvajanje snaga i uklanjanje teške artiljerije na 50 km od linije sukoba), USA "herkulesima" donosi vojnu pomoć UKR hunti, šalje instruktore, hunta uključuje u državne vojne formacije naci-paravojsku, svakodnevno krši primirje, pogoršava humanitarnu situaciju u oblastima koje ne kontroliše, ubija civile (brojni izveštaji OEBS), razbuktava najgoru mrziteljsku histeriju prema ruskojezičnom (sopstvenom) stanovništvu, gomila snage na liniji razdvajanja.
  • Y

    15.01.2015 19:16
    Zaslepljenost_2
    Nakon prevrata, u UKR se povampiruje nacizam, u najekstremnijem obliku. Pogrom u Odesi (2. maj). Ukidanje ruskog jezika kao drugog državnog. Istok se protivi ovim trendovima, traži federalizaciju. Kijev šalje vojsku na Lugansku i Donjecku oblast, čime započinje građanski rat. Zapad (pre svega USA) nastoje da na svaki način uvuku RU u oružani sukob u UKR. Brojni "veliki Srbi" razočarani su Putinovim odbijanjem da vojno interveniše. USA bi najviše obradovao ratni sukob u Evropi, kojim bi ekonomska moć EU bila značajno smanjena.
  • Y

    15.01.2015 19:08
    Zaslepljenost_1
    Krim: bio u sastavu RU, odvajkada. Političkom voljom Hruščova (Ukrajinca) dodeljen UKR, a RU data Belgorodska oblast. Krim - strateški važna tačka, Belgorod - nije važan ni RU ni UKR. Nakon oružanog puča u Kijevu i uspostavljanja marionetske, otvoreno proameričke vlade, u kontekstu širenja NATO na Istok, RU - nakon referenduma na Krimu - aneksira ovo poluostrvo, štiteći svoje strateške interese. Normalno? Meni jeste. Lično, ne bih dozvolio da mi se zlomislitelj sa naoštrenim nožem na sopstvene oči zavuče pod jorgan, i da me tamo čeka.
  • 15.01.2015 17:15
    Sankcije im ne treba ukidati, vec poostriti sve dok se ne povuku sa okupiranih teritorija u Ukrajini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna