Info
16.01.2015.
16:45 > 16:50
Poslednja uporedna ispitivanja kvaliteta i zdravstvene ispravnosti namirnica u Srbiji urađena su pre šest godina.
  • novosađanin

    18.01.2015 06:08
    predragg
    Ovaj čitalac je u pravu. Lično sam na carini video kako akreditovana laboratorija uzima uzorke (istina profesionalno i po proceduri),ali vlasnik te laboratorije je ujedno i proizvođač u N. Sadu i svi ga znaju. Sada se postavlja pitanje, da li bi laborant potpisao nešto što bi velikom gazdi donelo troškove, da uvežene sirovine 3. kategorije ne odgovaraju za ljudsku ishranu. Naravno, da ne bi. Zato je važna državna nezavisna laboratorija, koja bi kontrolisala sve što je vezanao za ljudku ishranu i zdravlje.
  • Vet. Inspekcija

    17.01.2015 09:19
    Novi Sad
    do pre par godina veterinarski inspektori u b.m. pupina u novom sadu nisu znali da postoje racunari. kancelarije su im izgledale kao onoga dana kad je umro drug tito.

    a desetinama puta po pozivu nisu mogli da izidju na teren pravdajuci se da nisu dobili benzin za taj dan ili nedlju. tako da sam isto toliko puta morao da ih sacekuje, odvozim i dovozim.

    njih nema dovoljn ni za jednu prosirenu seosku mesnu zajednicu a kamoli grad, pokrajinu i republiku.

    nekih knjiskih pacova ima toliko da na vratima kancelarije sa tri stola stoji deset imena a sa druge strane ih nema tamo gde moraju da budu.

    nista bez mafijevica - zar ne ???
  • Observer

    17.01.2015 08:10
    Spinovanje
    Članak sam sebe demantuje, jer u zaklučku govori o rezultatima vanrednog pregleda vet. inspekcije. Ne zaboravimo da su redovne aktivnosti vet. inspekcije puno obimnije od navedenog. Radi se ugl o preventivnom delovanju, a svoje obaveze po Zakonu o bezbednosti hrane i pratećim propisima moraju da izvršavaju i sami proizvođači. Uporedne analize su "Hleb preko pogače". Svaki potrošač, pa i Udruženja, mogu kupljenu namirnicu poslati na analizu o svom trošku.Da zaključim da Udruženjima niko ne smeta da osnivaju svoje vlastite fondove, kad se već toliko brinu o kvalitetu namirnica. I ja bih da jedem hranu sa salaša, ali gospodo sa asfalta, ne može i salaš i soliter u isto vreme !
  • komsija

    17.01.2015 05:17
    Dobro da je i sest .
  • bogdan

    17.01.2015 05:10
    @Deki

    Podrzavam komentar .
  • S21

    16.01.2015 23:44
    Viršle sam jeo samo kada sam bio jako gladan i pijan istovremeno. Sa jedne strane viršle i slične stvari jesu zlo, sa druge nemoguće da neko ne kapira od čega su, ako mu je poznata njihova cena i cela kilograma čistog mesa. Da se pravei od mesa, koštalo bi bar deset posto više od samog mesa jer prerada i ambalaža koštaju ... ovako duplo jeftinije i onda se čudimo da su tu kozure, papci, oči, repovi... Jbg, sirotinjo i bogu si teška.
  • Predragg

    16.01.2015 22:55
    Naivnost
    Nemojte da ste naivni. Pored Drzavnih laboratorija(kojima,jelte,ne verujem zbog politicara),jedino je resenje-Nezavisne Laboratorije* nekoliko njih) koje bi kontrolisala javnost a bile bi finansirane redovnim donacijama gradjana i iz budzeta, kako bi sacuvale nezavisnost.
    Zamislite sadasnju sliku, naprimer -Jedna poznata mesna industrija, ima svoju Laboratoriju koja joj daje ateste.Za neku Nadkontrolu,verovatno je zasluzno potkupljivanje Sanitarnih Inspektora ili Ministarstva.Zatvoren krug.Nepostenim proizvodjacima i trgovcima lepo,novac u dzepu,a gradjanima rakcine ,alergije i trovanja.Ovako bi se lako odvoji Olos od Postenih.
  • Extreminat-or

    16.01.2015 21:29
    Nema potrebe za kontrolom zna se da se u Srbiji jede najzdravije.
  • Brus Vilis

    16.01.2015 20:14
    * * *
    Ovakve vesti menjaju moj stav. Šta sve jedemo još smo i dobri...
  • Deki

    16.01.2015 19:06
    Nivo AFLATOKSINA je vraćen na 0.05. Znači da ipak tako treba, ali se sačekalo da "naše" najveće mlekare prvo RASPRODAJU sve količine otrovnog mleka.
    Zbog cele afere,kao što znate, Goran Knežević tadašnji ministar poljoprivrede, UNAPREĐEN je u upravni odbor NIS-a gde prima platu od oko MILION dinara mesečno-021 je pisao o tome.
  • 16.01.2015 17:46
    I ako prave neke kontrole nikad nas ne obaveste ko su proizvodjaci losih proizvoda,jedino cujemo da vecina nekih namirnica nije ispravna,a ciji su proizvodi valjani ili ko spada u tu losu vecinu nikad ne saznamo.
    Zanima me,na primer,sta se trenutno dogadja sa mlekom,mlecnim proizvodima i proizvodima od kukuruza,da li jos uvek truju nasu decu?
    Kako to da se premijer,nadlezan za sve u drzavi nikad, ne pozabavi tim zivotno vaznim pitanjima?
    Ili da sacekamo dok proganjaju Jesica?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna