Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Naveo lični žiro-račun za donacije za poplavljene

Jevrejska opština u Novom Sadu optužila je člana Memorijalnog društva "Racija 1942" Aleksandra Veljića za krivično delo prevare, jer je preko interneta poslao apel za pomoć Jevrejima ugroženim u poplavama u Srbiji, navodeći svoj lični žiro-račun.

Volonteri - Deca velikog srca

Gotovo je nemoguće izračunati tačan broj mladih koji su se od proglašenja vanredne situacije zbog poplava na različite načine uključili u humanitarne akcije.

Nastavnik iz Karlovaca napravio "virtuelnu učionicu"

U vremenima kada je sve veća potreba za profesionalnim usavršavanjem, Novosađanin Dragan Kovačević izumeo je "Virtuelnu učionicu", platformu koja na jedinstven način pruža svima priliku da se profesionalno usavrše, i to na srpskom jeziku.

Urgentni centar nema dovoljno lekara i sestara

Lekara i sestara u Urgentnom nema dovoljno - zbog odluke Ministarstva zdravlja o zabrani zapošljavanja u medicinskim institucijama, tvrdi upravnica Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine Vesna Pajtić.

Biciklisti uz žrtve poplava

Mesečna biciklistička vožnja "Novosadska Kritična masa" održaće se 26. put po redu u petak 30. maja sa početkom u 17 časova iz Limanskog parka, a učesnici Kritične mase će ovom prilikom pružiti podršku pogođenima od poplave širom Srbije.

Portret Mileve Marić od 10.000 čepova

Portret Mileve Marić Ajnštajn učenici su napravili od 10.000 aluminijumskih čepova i četiri kilograma eksera, a izložen je u ulaznom holu Srednje tehničke škole koja ime svetske naučnice nosi od pre četiri godine.