Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Još nema političkog dogovora o novosadskoj vlasti

Pregovori o redefinisanju odnosa unutar koalicije vladajuće u gradu su u stanju mirovanja, ali kada budu nastavljeni, ubrzo će se doći do rešenja o tome ko će ubuduće činiti lokalnu vlast u Novom Sadu, kaže gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Novosađani ređe peru zube od Novosađanki

Čak 20 odsto Novosađana retko pere zube, od kojih polovina ne pere gotovo nikada, a druga najviše jednom dnevno, pri tom su nehigijeni zuba skloniji muškarci od žena, osnovni je zaključak istraživanja Agencije za društveno odgovorno poslovanje CSR.

Šteta u agraru do 500 miliona dolara

U katastrofalnim poplavama poplavljeno je preko 80 hiljada hektara njiva, uništeni su plastenici, stradali voćnjaci, a vodena stihija odnela je i dobar deo stočnog fonda.

Kravić opet na čelu Gradskog odbora LSV-a

Dosadašnji predsednik Gradskog odbora LSV-a u Novom Sadu Aleksandar Kravić, danas je ponovo izabran na tu funkciju, dok su na potpredsednička mesta izabarane Slobodanka Markov, Maja Sedlarević i Kristina Meneši.

Sterijino pozorje: Program u skladu sa okolnostima

Programi predstojećeg 59. Sterijinog pozorja u Novom Sadu biće prilagođeni okolnostima u kojima se naša zemlja nalazi zbog katastrofalnih poplava i ostvareni isključivo u korist umetnosti i kulture, saopštila je danas Direkcija Sterijinog pozorja.

FOTO: Fotografija za vodu

Novosađani su se i u petak popodne odazvali da učestvuju u akciji koju je osmislila naša sugrađanka Ksenija Ivanović za prikupljanje pomoći za pogođene poplavama. Oni su za donirane flaše i balone vode dobili fotografije.

Elezović podneo ostavku u DS

Funkcioner Demokratske stranke Dušan Elezović podneo je večeras ostavku na mesto predsednika Organizacionog odbora izborne skupštine te partije.

"Mediji širili moralnu paniku o poplavama"

Šefica Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dubravka Valić Nedeljković ocenila je danas da je veliki broj medija u Srbiji izveštavanjem o poplavama zapravo širio moralnu paniku.

Novosadski inženjeri saniraju kuće u Krupnju

Studenti završnih godina i inženjeri građevine iz Novog Sada, koji poslednja tri dana kao dobrovoljci rade na sanaciji poplavom oštećenih kuća u Krupnju, kažu da u tu opštinu stiže dosta pomoći, ali neodgovarajuće.