Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Novosađanin vodi na glasanju za plesnog kralja Evrope

Novosađanin Nemanja Prelević, poznatiji kao Groovin Skull, jedini je takmičar iz Srbije, ali i sa Balkana, koji se nadmeće sa još osmoro plesača iz cele Evrope da bi otišao na Evropsko takmičenje za denshol (dancehall) kralja. On se trenutno nadmeće za "Wild card" i ako je osvoji, biće deseti takmičar u Roterdamu, pored drugih koji nisu išli na kvalifikacije, nego će biti na Evropskom takmičenju za denshol kralja zbog svojih kvaliteta. "Pobedom na takmičenju istakao bih svoj rad, svoje rutine i koreografije još više. Upoznao bih se sa svim jačim plesačima iz denshol sveta, i naučio mnogo, jer je ipak zaista drugačije kad plešeš uživo sa njima nego kad te gledaju preko interneta", rekao je Nemanja za 021. Denshol je poreklom sa Jamajke i koncentriše se pre svega na tačno određene pokrete, kojih za sada ima više od 800. Ples je usko vezan za muziku, pa tako postoje pesme o samo jednom plesnom koraku, a postoje i one u kojima se mogu čuti imena raznih koraka, a sam je ples nastao u Jamajci na uličnim žurkama. Sve što je do sada postigao, Groovin Skull je to uradio preko interneta. Nikad nije išao na plesne radionice nekoga od vodećih plesača denshola, a ipak ga baš ti kvalitetni plesači hvale i vide potencijal u njemu. Jedini je predavač u Srbiji i jedini muškarac koji pleše na Balkanu. Predaje u Plesnom udruženju Groove, a na Balkanu postoje još samo dve grupe - jedna u Sloveniji i jedna u Hrvatskoj. Oni se često zajedno druže u Zagrebu, rade zajedno, prave koreografije i slično. Ukoliko želite da glasate za njega, treba da odete na Fejsbuk Stranicu The Official European Dancehall King Competition, i ispod videa da napišete Groovin Skull. Video koji možete da vidite ispod je snimak jedne od koreografija Novosađanina Nemanje Prelevića, odnosno Groovin Skull-a. Novosađanin Nemanja Prelević, poznatiji kao Groovin Skull, jedini je takmičar iz Srbije, ali i sa Balkana, koji se nadmeće sa još osmoro plesača iz cele Evrope da bi otišao na Evropsko takmičenje za denshol (dancehall) kralja.

I Đura otišao iz Vojvodine

Dvadesetsedmogodišnji fudbaler Vojvodine Naemek Ađuru dogovorio je prelazak u gruzijski Zestafoni kojeg sa klupe predvodi Ratko Dostanić, saznaje 021.

Za vikend ponovo tišina u novosadskim klubovima

Novosadski noćni barovi u petak i subotu tačno u ponoć ugasiće muziku na 20 minuta, i za to vreme objašnjavati gostima šta ih očekuje ukoliko se usvoji odluka o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata.